Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήσεις γης σε αγροτεμάχιο εκτός ΖΟΕ


Recommended Posts

 

 

4. Στις εκτός σχεδίου περιοχές, στις οποίες είτε δεν έχουν καθοριστεί χρήσεις γης είτε δεν υπάρχουν δεσμεύσεις (χωροταξικό σχέδιο, NATURA, γεωργική εκμετάλλευση κλπ) για οικιστική αξιοποίηση της γης, είναι προφανές ότι μπορούν να εφαρμοστούν όλες οι χρήσεις γης.

 

Αυτό από που προκύπτει? Υπάρχει γραμμένο κάπου, για να το χρησιμοποιήσω? Γιατί Σε περιοχή εκτός νατούρα, εκτός σχεδίου και με μη καθορισμένες χρήσης γης, η πολεοδομία μου ζητά νεχωπ, και δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω έγκριση για κατάστημα... Παρόλο που η περιοχή είναι γεμάτη καταστήματα και κατοικίες.

Link to comment
Share on other sites

Στο πδ της εκτός σχεδίου δόμησης (ΦΕΚ 270/Δ/85), όπως ισχύει, περιγράφονται, παραδειγματικά, οι επιτρεπόμενες χρήσεις και οι αντίστοιχοι ΟΔ.

 

Μήπως υπάρχει κάποια δέσμευση;

Σε ποιες διατάξεις βασίζεται η πολεοδομία και σου ζητάει ΝΕΧΩΠ;

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,

 

μου το ζητάει φαντάζομαι γιατί όλη η πολεοδομία είναι νέα και δεν ξέρει κανείς τίποτα! Όταν λέμε τίποτα, τίποτα. Και για να είναι όλοι καθαροί, να μην έχουν ευθύνες μου το ζητάνε. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Γίνεται συχνά εδώ. Να ερμηνεύει ο καθένας το νόμο όπως θέλει.

Θα δώ τι θα κάνω. Ευχαριστώ πάντως.

 

EDIT: Συγγνώμη αλλά δεν κατάλαβα ποιο φεκ είναι από την αρχή. Το 270/85 το έχω υπόψιν μου φυσικά, μα αυτό λέει για την εκτός σχεδίου δόμηση. Εγώ είχα στο μυαλό μου όταν ρώτησα, το κομμάτι που λέει "όταν δεν έχουν καθοριστεί χρήσεις γης είτε δεν υπάρχουν δεσμεύσεις". Μήπως έχεις κάτι, εκτός από τη λογική που να το στηρίζει αυτό? Γιατί έτσι κάτι θα κάνουμε..

Link to comment
Share on other sites

Οι διατάξεις για την εκτός σχεδίου είναι απλές. Στο ΦΕΚ 270/Δ/85, όπως ισχύει, αναφέρονται όλες οι διατάξεις που ισχύουν για όλο τον Ελλαδικό χώρο. Στις περιοχές που έχουν εγκριθεί επί πλέον δεσμευτικές διατάξεις (χωροταξικό γενικό ή ειδικό, ΓΠΣ, natura κλπ) ισχύουν οι τελευταίες. Δεν χρειάζεται ξεχωριστή διάταξη για το αυτονόητο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.