joan Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2010 Είμαι φοιτήτρια μηχανολογίας και βρίσκομαι αισίως στο 5ο εξάμηνο. Άρχισα να σκέφτομαι το θέμα της πτυχιακής μου εργασίας , γιατί άκουσα ότι είναι καλύτερο να την αρχίσεις πριν ολοκληρώσεις τα εξάμηνα σπουδών, καθότι κάτι τέτοιο μπορεί να καθυστερήσει 1-2 χρόνια την απόκτηση πτυχίου. Υπάρχει κάποια γνώμη-εμπειρία γι αυτό ; Από την μια ακούγεται λογικό , από την άλλη , μήπως επιβαρύνει επιπλέον τον φόρτο εργασίας με την μελέτη της πτυχιακής και καθυστερήσεις ούτως ή αλλως 1-2 χρόνια ; Επιπλέον θα ήθελα, αν είναι δυνατόν, να μου προτείνετε κάποια θέματα ενεργειακού περιεχομένου για υποψήφια πτυχιακή (ώστε να αρχίσω να δουλεύω κάποιες ιδέες στο μυαλό μου και να τις συζητήσω με τους καθηγητές). Ευχαριστώ!
kkostorp Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2010 Το να ξεκινήσεις τη διπλωματική σου πριν ακόμα τελειώσεις τα μαθήματα είναι πάρα πολύ έξυπνη. Για το θέμα τώρα της πτυχιακής να ξέρεις 1ον πως αναλόγως με το θέμα που θα επιλέξεις θα απευθυνθείς και στον αντίστοιχο καθηγητή. Επομένως να είσαι προσεκτική. Τώρα από ενεργειακά θέματα μιας και πολύς λόγος γίνεται για τον Κ.Εν.Α.Κ θα μπορούσες να κάνεις μία ενεργειακή επιθεώρηση σε κάποιο μεγάλο κτίριο της σχολής σου. Επίσης θα μπορούσες να ασχοληθείς με λέβητες , θέρμανση κλπ είτε σε βιβλιογραφικό επίπεδο είτε σε πειραματικό. Επιπρόσθετα μία πτυχιακή που να έχει ως θέμα τις Α.Π.Ε ( Φωτοβολταϊκά - Αιολικά πάρκα) δεν θα ήταν άσχημη ιδέα. Γενικά έχει μεγάλη σημασία το αν κάνεις την πτυχιακή σου απλά για την κάνεις ή αν θες να μάθεις μέσα από αυτή. Από την άλλη αυτό που είχα κάνει εγώ ήταν να συνδυάσω διπλωματική και πρακτική. Βέβαια την πρακτική μου την έκανα ένα χρόνο και κάτι πριν τελειώσω και εκεί έκανα και την διπλωματική μου , η οποία λόγω του όγκου μου πήρε πάνω από ενάμιση χρόνο. 4 μήνες κράτησαν μόνο οι μετρήσεις. Δεν ξέρω αν έχεις την δυνατότητα να το κάνεις αυτό. Πάντως αν και κουράστηκα αρκετά έμαθα αρκετά πράγματα που δεν θα μάθαινα ποτέ όσα χρόνια εργασιακής εμπειρίας κι αν είχα. Σκέψου το και εδώ είμαστε!
stayros Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2010 Βασικό είναι να κάνεις μία "έρευνα αγοράς" για το ποιοι καθηγητές είναι καλοί να πάρεις πτυχιακή. Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Αφού καταλήξεις συζήτησε το μαζί του να σου δώσει θέμα άτυπα. Αν ειναι ΟΚ ξεκίνα την.
*olga* Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2010 Μια καλή χρονική περίοδος είναι να την ξεκινήσεις δύο εξάμηνα πριν τελειώσεις οπότε κ να έχεις ένα χρόνο για να την τελειώσεις. Αφού δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου θα σου πρότεινα: 1) Διαλέγεις καθηγητή. Κοιτάς να είναι συνεργάσιμος κ να ασχολέιται με θέματα που σε ενδιαφέρουν. 2) Διαλέγεις θέμα από κάποιο πρόγραμμα που τρέχει στο εργαστήριο. Με αυτόν τον τρόπο κ βοηθάς να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα κ σε βοηθάει ο υποψήφιος διδάκτορας που είναι υπεύθυνος του προγράμματος. Σημαντικό είναι κ ο υποψήφιος διδάκτορας να είναι συνεργάσιμος.
mindsoft Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2010 Συμφωνω με την *olga*. Επισης να πω, οτι πριν παρεις διπλωματικη καλο θα ηταν να δεις στη βιβλιοθηκη και προηγουμενες διπλωματικες απο παλιοτερους φοιτητες για να καταλαβεις τη δουλεια γινεται με τον καθε ενα καθηγητη. Καλο θα ηταν, μιας και ψαχνεσαι απο τωρα να επιλεξεις μια "εργαστηριακη" διπλωματικη παρα μια "βιβλιογραφικη" . Ενα πολυ καλο σαιτ για ενεργειακα θεματα ειναι το http://www.energia.gr/ Εγω θα προτεινα κατι με fuel cells. Καλη διπλωματικη ευχομαι!
joan Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2010 Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Θέλω να τονίσω ότι μου αρέσει πολύ το αντικείμενο που έχω επιλέξεις και δεν θέλω να κάνω μια πτυχιακή απλά για να γίνει . Σκοπός είναι να μάθω κάποιες χρήσιμες πληροφορίες (που θα μου χρειαστούν και μετέπειτα στην αγορά εργασίας) ακόμα και αν αυτό σημαινει ότι θα κουραστώ και λιγάκι (ανήσυχο νιάτο!).
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα