Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ναι αυτο για τους συντελεστες το εχω ξανακουσει..την ωρα της παρουσιασης θελουν να τους χρησιμοποιεις...

η επιτροπη αποτελειται απο τρεις αρχιτεκτονες?η' υπαρχουν και πολιτικοι μηχανικοι?

δεν ξερω οι περισσοτεροι λενε οτι ειναι μια τυπικη διαδικασια..αλλοι παλι λενε οτι δυσκολευτηκαν πολυ...

violator οταν λες οτι σου κανουν γενικες ερωτησεις περι αρχιτεκτονικης..τι εννοεις?του τυπου?

Δημοσιεύτηκε

Σε εμένα "τότενες" ψέλισε κάποιος κάτι περί αερισμού-φωτισμού αλλά οι υπόλοιποι δύο τον έκοψαν. Γενικότερα η εξέταση (λέμε τώρα) ήταν στην ουσία μία γενική περιγραφή της διπλωματικής. Από όσο ξέρω δεν υπάρχουν κανόνες εξέτασης - μάλλον ό,τι του κάτσει του καθενός ρωτάει.

 

Για την κάθε ειδικότητα επιλέγονται οι αντίστοιχοι εξεταστές (επί του προκειμένου αρχιτέκτονες).

 

Πρόβλημα θα υπάρξει (είτε είσαι του εσωτερικού είτε είσαι του εξωτερικού) αν παρουσιάσεις κάποια ιδιαιτέρως "διανοητική" εργασία - δηλ. μη εύκολα αντιληπτή/μεταφράσιμη/κατανοητή... Θυμάμαι να μου περιγράφουν περίπτωση που αρχιτεκτόνισσα (του εξωτερικού, πληροφοριακά και μόνο) έφυγε σε ημιάγρια κατάσταση φωνάζοντας "μα να μου ζητάνε σχέδια όψεων!". Δεν ξέρω τί είχε κάνει στη διπλωματική της...

Δημοσιεύτηκε

εγω που ειχα διπλωματικη "περιεργη" εγινε σοου για να παρω το ΟΚ. Στο τελος βεβαια γιναμε φιλαρακια αλλα τα κουλα που ακουσα δεν θα τα ξεχασω. Απλα να πω οτι ημουν μεσα απο οτι θυμαμαι γυρω στα 35-40 λεπτα, οταν ολοι μπαιναν και βγαιναν στα 5.

  • 5 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

:shock:

πριν δυο μερες βγηκε η ανακοινωση οτι εντος 20 ημερων πρεπει να καταθεσουμε τα χαρτια μας..μεσα στα οποια πρεπει να ειναι και η περιληψη της διπλωματικης εργασιας..Ποση σημασια δινουν στην περιληψη?Ασχολουμαι με αυτη καιρο γιατι θελω να ειναι καλο το αποτελεσμα και καθημερινα μπαινω στο word και την αλλαζω..κατα την γνωμη σας ειναι χαμενος κοπος?την διαβαζουν?

Επειτα ξαναβλεποντας την διπλωματικη, εντοπισα καποια σχεδιαστικα λαθακια..

Να τα διορθοσω η' δεν μπαινουν σε τοση λεπτομερεια?

ευχαριστω και παλι!

Δημοσιεύτηκε

Για όνομα... 20 μέρες κάθεσαι και γράφεις περίληψη για την εξέταση του ΤΕΕ; Η περίληψη είναι μια σελίδα. Σε 15 λεπτά την είχα φτιάξει από όσο θυμάμαι τροποποιώντας ελαφρώς την περίληψη της διπλωματικής μου.

Δημοσιεύτηκε

Μην αγχώνεστε με τις εξετάσεις του ΤΕΕ. Αυτός είναι ο πρώτος και βασικός κανόνας.

 

Οι εξεταστές είναι, συνήθως, συνάδελφοι, από την εξεταζόμενη ειδικότητα, με κάποια χρόνια στο επάγγελμα, οι οποίοι προτείνονται, συνήθως, από τις Μόνιμες Επιτροπές της ειδικότητας.

 

Οι εξετάσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση, βέβαια, με τα οκτάωρα που έδιναν εξετάσεις οι μηχανικοί στο ΕΜΠ μέχρι το 1970, αλλά το θέμα αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Η εξέταση περιορίζεται, πλέον, στη διαπίστωση εάν ο μηχανικός έχει τις βασικές, τουλάχιστον, γνώσεις για να βγει στη σκληρή πραγματικότητα. Για να σπάσει ο πάγος, γίνονται στην αρχή ερωτήσεις γύρω από τη διπλωματική και η περίληψη, που πάντοτε ήταν απαραίτητη, χρειάζεται για να καταλάβουν οι εξεταστές το θέμα της ώστε να κάνουν τις ανάλογες ερωτήσεις.

 

Στη συνέχεια, και ανάλογα με τους εξεταστές, γίνονται 1-2 απλές, συνήθως, ερωτήσεις σχετικές με βασικά στοιχεία της ειδικότητας προκειμένου να διαπιστωθεί η επαφή του μηχανικού με το επάγγελμα. Σε σπάνιες περιπτώσεις που φαίνεται ότι ο εξεταζόμενος δεν κατέχει τα βασικά στοιχεία της ειδικότητας, οι εξεταστές τον αφήνουν για την επόμενη περίοδο, αλλά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που οι καλές διπλωματικές προωθούνται για βράβευση.

Δημοσιεύτηκε

Οι εξετάσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση, βέβαια, με τα οκτάωρα που έδιναν εξετάσεις οι μηχανικοί στο ΕΜΠ μέχρι το 1970, αλλά το θέμα αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

 

Μέχρι το 1982 :lol: (για να ξεχωρίζουνε οι παλαιοί από τους νέους):razz:

Δημοσιεύτηκε

Οι εξετάσεις ήταν πιο εύκολες παλιά που οι σπουδές ήταν δύσκολες.

 

Τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα στην εκπαίδευση γίνανε πιο αυστηρές οι εξετάσεις. Λέγεται ότι συζητείται ξανά η 8ωρη εξέταση.

 

Τα τελευταία χρόνια κατά μέσο όρο η εξέταση διαρκεί 45 λεπτά με 1 ώρα.

Δημοσιεύτηκε

Γεγονός είναι ότι οι εξετάσεις όπως γίνονται είναι αστείες και πολλές φορές εντελώς υποκειμενικές. Οταν προσκόμισα τα δικά μου χαρτιά, πριν από 20-τόσα χρόνια, μόλις είδαν ότι επρόκειτο για 3-ετες ερευνητικό Master από πολύ γνωστο πανεπιστήμιο (Illinois) και συνοδευόταν από 13 δημοσιεύσεις, με κέρασαν καφεδάκι, μιλήσαμε περί ανέμων και υδάτων για κανένα 10λεπτο και τους αποχαιρέτισα.

 

Αν όμως πας για εξετάσεις με κάποια ασαφή διπλωματική εργασία από σχολείο που έχει φήμη ότι δίνει τίτλους με ντενεκέ λάδι, τότε τα πράγματα μάλλον δυσκολεύουν, φαντάζομαι.

 

Δυστυχώς, δεν έχουν θεσπιστεί κάποιοι κανόνες στις εξετάσεις και ο κάθε εξεταστής ρωτάει και κρίνει όπως του κατέβει. Καλύτερα να τις καταργήσουν κι αυτές, δεν έχουν νόημα, τουλάχιστον για τους διπλωματούχους Ελληνικών σχολών.

Δημοσιεύτηκε
Μέχρι το 1982 :lol: (για να ξεχωρίζουνε οι παλαιοί από τους νέους):razz:

 

Δεν αμφισβητώ τη χρονολογία αλλά έχεις μεγάλο λάθος στην αιτιολογία, δεδομένου ότι το πρόβλημα ξεκίνησε στη δεκαετία του '70, οπότε άρχισε να επιστρέφει στην Ελλάδα ο μεγάλος αριθμός μηχανικών από τα ιταλικά Πανεπιστήμια και το τότε εξεταστικό σύστημα δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει.

 

Μπροστά στο μεγάλο και σωρευτικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε, το ΤΕΕ πρότεινε να αναλάβει, προσωρινά, να βρει λύση, η οποία συνεχίζει να εφαρμόζεται για 30 χρόνια !!! και δεν ξέρουμε πόσα χρόνια θα συνεχίζεται ακόμη. Πρέπει να πούμε, βέβαια, ότι οι εξετάσεις, στις πρώτες χρονιές εφαρμογής αυτής της μεθόδου, δεν είχαν καμία σχέση με τις εξετάσεις που γίνονται σήμερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.