KF Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2015 (edited) Σε συνεχεια του #79 και #80 βλεπε http://www.sate.gr/data_source/2015%CE%A3%CF%84%CE%95-3526.pdf Edited Δεκέμβριος 10 , 2015 by KF
KF Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2015 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2015 Αφορα οριστικη αποφαση της Ολομελειας του Σ.τ.Ε για μη απαιτηση οχλησης σε λογαριαμους
Paul_Mix Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2018 Όταν πληρωνομαστε καποιον λογαριασμό γίνεται παρακράτηση 3% Τι γινεται στις περιπτωσεις που έχουμε υποβαλλει λογαριασμό και τιμολογιο και καθυστερούν να το εξοφλησουν? Από την στιγμή που υπάρχει τιμολογιο, για την εφορια φαινεται ότι εχουμε εισοδημα και θα φορολογηθουμε. Όμως η Υπηρεσία δεν έχει κανει την παρακρατηση φορου 3% για να την καταβαλλει στην εφορια τι γινεται σε αυτην την περιπτωση?
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2018 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2018 (edited) Αναφορικά στην καθυστέρηση πληρωμής αναφέρει σχετικά ο νόμος το τι μπορείς να κάνεις (αν και είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζεις), άρθρο 152 εδάφιο 9, άρθρο 161 εδάφιο 2γ και 5 Αναφορικά στην παρακράτηση φόρου (που αυτο καταλαβαινω ειναι το κυριως ερωτημα σου) θεωρώ ότι, το τι θα κάνει ο αντισυμβαλλόμενος σχετικά με την υποχρέωσή του να υποβάλλει την ανάλογη δήλωση και την απόδοση του φόρου είναι δικό του θέμα. Προβλέπονται πρόστιμα για όσους δεν αποδίδουν παρακρατούμενους φόρους. Εξάλλου, (δες ΔΕΑΦ Β' 1110696 ΕΞ 2016/ 18.7.2016) "...εκπίπτει από τον φόρο που αναλογεί στο εισόδημα που αποκτά ο αντισυμβαλλόμενος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) κατά το φορολογικό έτος μέσα στο οποίο έγινε η καταβολή ή έκδοση της σχετικής εντολής πληρωμής. ...οι φορείς γενικής κυβέρνησης, κατά ρητή διατύπωση των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 64 του ν. 4172/2013, σε κάθε περίπτωση, διενεργούν παρακράτηση κατά την καταβολή ή έκδοση της σχετικής εντολής πληρωμής και όχι κατά την έκδοση του σχετικού παραστατικού από τον αντισυμβαλλόμενό τους. Edited Ιανουάριος 23 , 2018 by georgegaleos
Paul_Mix Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2018 Στην περιπτωση καθυστερησης πληρωμης λογαριασμου, που η Υπηρεσια δεν σκοπευει να πληρωσει ποτέ, υπάρχουν κάποιες προυποθέσεις για να προβώ σε εκδοση διαταγής πληρωμής? προφορικά μου έχουν πει ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν τον λογαριασμό επειδή έχουν γίνει λάθη από την Υπηρεσια σχετικά με την χρηματοδοτηση. Τους έχω ρωτήσει γραπτώς να με ενημερώσουν γιατι δεν πληρωνουν, αλλά από ότι κατάλαβα από την στάση τους, δεν προκειται να απαντησουν. Εχουν περασει 4 μηνες από την υποβολη του λογαριασμου. Εχω θεωρημενο λογαριασμό, έχω κόψει τιμολογιο, αλλα δεν εχουν απαντησει εγγραφως γιατι δεν σκοπευουν να πληρωσουν. Μπορώ να προχωρησω στην εκδοση διαταγης πληρωμης?
varxo Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2018 ο πρώτος λογαριασμός είναι ;
Paul_Mix Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2018 Ναι, ο πρώτος, αλλα πάντως δεν έγινε αλλος. Έχει γίνει και περαιωση
tetris Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2018 (edited) Κάνεις όχληση (με εξώδικο), θέτοντας συγκεκριμένη προθεσμία και τόκους υπερημερίας Αν περάσει η προθεσμία, κινείσαι δικαστικά Και, κυρίως, μην αφήνεις το χρόνο να περνάει Edited Φεβρουάριος 5 , 2018 by tetris
KF Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2018 Αν η δαπανη δεν μπορει κανονικα ή νομιμα να καταβληθει (οπως ισχυριζεται ο φορεας και ας πουμε οτι ετσι ειναι ) τοτε μην περιμενεις να σε ικανοποιησουν , διοτι συμφωνα με το Δημοσιο Λογιστικο αν ο διατακτης (π.χ Δημαρχος) δωσει εντολη να πληρωθεις (πραγμα που μπορει να γινει και τοτε πληρωνεσαι κανονικα ) υπαρχει κινδυνος να καταλογιστουν τα χρηματα σε βαρος του .
Paul_Mix Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2018 Εχω υποβάλλει οχληση στο πρωτοκολλο. Καλυτερα να υποβαλω οχληση με εξωδικό ή να κινηθω για εκδοση διαταγης πληρωμης?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα