a_than Δημοσιεύτηκε December 27, 2010 at 06:13 μμ Δημοσιεύτηκε December 27, 2010 at 06:13 μμ Καλησπέρα, θα ήθελα την γνώμη σας για τον τρόπο έκδοσης αδείας ανακτασκευής ενός ξενοδοχείου και μετατροπής του σε κτίριων γραφείων και κατοικιών, με οικοδομική άδεια ξενοδοχείου είναι προ του 1985. Τα θέματα που με απασχολούν είναι τα εξής : 1. Αν θελήσω να δημιουργήσω η/χ θα πρέπει να πληρώ τους σημερινούς όρους δόμησης )απόσταση Δ, όγκο, σ.δ., κάλυψη) ή τους όρους δόμησης με τους οποίους εκδόθηκε η άδεια? 2. Τί γίνεται με τους απαιτούμενους χώρους στάθμευσης? Θα πρέπει να κάνω σύγκριση με τις τότε απαιτουμενες θέσεις στάθμευσης σε σχέδη με τις σημερινές? 3. Άκουσα ότι παλιά επιτρεπότανε στα ξενοδοχεία να χτίσουνε παραπάνω τ.μ. από τα επιτρεπόμενα ίσως και έναν ολόκληρο όροφο. Είναι αλήθεια? Υπάρχει κάπου στη νομοθεσία? Για αρχή αυτά είναι τα θέματα που με απασχολούνε. Αν και έχω κάποιες μπερδεμένες απαντήσεις στο μυαλό μου θα ήθελα τη γνώμη σας, έτσι ώστε να μπορέσω να βρώ την άκρη. Επίσης θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει απαντήσεις με συγκεκριμένη αναφορά στη νομοθεσία ή νομολογία να αναφερθεί σε αυτές. Ευχαριστώ, Θ.Τ.
ss_sk Δημοσιεύτηκε December 29, 2010 at 07:42 μμ Δημοσιεύτηκε December 29, 2010 at 07:42 μμ Μόνο για τα δύο πρώτα μπορώ να απαντήσω: 1) Οι Ημιυπαίθριοι Χώροι είναι ποσοστό επί της (εκάστοτε) Δόμησης. Αν δεν έχουμε δημιουργία επιπλέον δόμησης (όπως φαντάζομαι συμβαίνει στην περίπτωση σου...ανακατασκευή αναφέρεις όχι επέκταση) δεν μπορούμε να προσθέσουμε έξτρα Η.Χ. Μπορείς κάποια τμήματα του κτηρίου να τα ανοίξεις δημιουργώντας χώρους με ιδιότητες Η.Χ. που όμως θα προσμετρώνται στη δόμηση - δε σε απασχολούν πολλά πράγματα αφού θα εντάσσονται στο νομίμως υφιστάμενο περίγραμμα. 2) Εφόσον πρόκειται για αλλαγή χρήσης πρέπει οι απαιτήσεις για τη νέα χρήση να ικανοποιούνται. Οπότε, ναι, οι θέσεις στάθμευσης για κατοικίες/γραφεία θα υπολογιστούν με τα σημερινά δεδομένα.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε December 29, 2010 at 07:54 μμ Δημοσιεύτηκε December 29, 2010 at 07:54 μμ Μήπως θα έπρεπε να κάνετε και μία επιθεώρηση ανθεκτικότητας?
a_than Δημοσιεύτηκε January 2, 2011 at 09:53 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε January 2, 2011 at 09:53 πμ Μήπως θα έπρεπε να κάνετε και μία επιθεώρηση ανθεκτικότητας? Όσον αφορά το θέμα της ανθεκτικότητας, σίγουρα πριν από οτιδήποτε χρειαστεί θα πάρω καρότα και θα δω την αντοχή. Τά θέματα που με απασχολούν όμως αφορούν τη δόμηση και τον όγκο. Πριν από το 1985 δεν υπήρχανε η/χ. Από την πολεοδομία μου ύπανε ότι αν δεν δημιουργήσω τώρα με το νέο σχεδιασμό η/χ θα πρέπει η οικοδομή μου να τηρεί τις προδιαγραφές και τον ΓΟΚ με τον οποίο χτίστηκε. Αν όμως δημιυργήσω η/χ τότε θα πρέπει να τηρεί τον σημερινό ΓΟΚ. Έτσι αρχίζουνε να δημιουργούνται προβλήματα δόμησης )λόγω παλιότερου μεγαλύτερου σ.δ.), όγκου, απόστασης Δ, φύτεψης, χώρων στάθμευσης, πυροπραστασίας κλπ. Έτσι ρωτάω, είναι σωστό αυτό που είπανε ή είναι αναληθες? Όταν τους ρώτησα που το γράφει αυτό, δεν πήρα απάντηση πέραν του ότι το γράφει εκεί που αναφέρει τις προσθήκες σε κτίρια. Μάλλον αναφέρονται στο α΄ρθρο 23 του ΓΟΚ, αλλά εγώ δεν βρήκα τίποτα. Ή βοήθειά σας είναι χρήσιμη και απαραίτητη. Ευχαριστώ.
kiakos Δημοσιεύτηκε January 5, 2011 at 07:19 μμ Δημοσιεύτηκε January 5, 2011 at 07:19 μμ Έχω την ίδια ακριβώς απορία. Αν ανακατεσκευάσω εξ αρχής ένα κτίριο με ταυτόχρονη προσθήκη για εξάντληση της δόμησης μπορώ να δημιουργήσω ημιυπαίθριους στα τμήματα του κτιρίου που υπάρχουν σήμερα. Και αν ναι σε τι ποσοστό; Ο τελικός μου στόχος είναι να μεταφέρω συντελεστή από τους υφιστάμενους ορόφους στους νέους που θα κάνω με την προσθήκη. Γίνεται κάτι τέτοιο;
ss_sk Δημοσιεύτηκε January 7, 2011 at 10:19 πμ Δημοσιεύτηκε January 7, 2011 at 10:19 πμ @kiakos Μεταφορά ή/και αναδιανομή ημιυπαιθρίων δε γίνεται - αν έχεις υπόλοιπο δόμησης χτίζεις επιπλέον...και οι νέοι Η.Χ. είναι ποσοστό αυτού του "επιπλέον" και μόνο. Αν τώρα η συζήτηση αφορά στη "θέση" των νέων Η.Χ. (αν δηλαδή τους βάζεις απαραίτητα στο νέο τμήμα του κτηρίου ή μπορείς να τους ενσωματώσεις, κάπως, στο υφιστάμενο) η νομοθεσία δε γνωρίζω να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο - έχει ενδιαφέρον το θέμα.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε January 7, 2011 at 10:26 πμ Δημοσιεύτηκε January 7, 2011 at 10:26 πμ Συνάδελφοι τι σχέση εχει η ανθεκτικότητα με το καρώτο?
angelospapa Δημοσιεύτηκε January 7, 2011 at 08:16 μμ Δημοσιεύτηκε January 7, 2011 at 08:16 μμ κ.ΡΟΔΟΠΟΥΛΕ,διαβασα με ενδιαφερον αυτη την κουβεντα,και μου δημιουργηθηκε η απορια της ανθεκτικοτητας,φυσικα δεν εχω την εμπειρια να απαντησω στο ερωτημα σας (τωρα τελειωσα την σχολη) .οταν λετε ανθεκτικοτητα τι ακριβως εννοειτε;ανθεκτικοτητα στην υγρασια;ανθεκτικοτητα στην φωτια (πυρασφαλεια);ανθεκτικοτητα στην αντοχη;Η μηπως εννοειτε οτι λογω προ του 85 θελει προσεισμικο ελεγχο;
kostassid Δημοσιεύτηκε January 7, 2011 at 08:25 μμ Δημοσιεύτηκε January 7, 2011 at 08:25 μμ Σίγουρα χρειάζεται μελέτη με τον νέο ΕΑΚ και ΕΚΩΣ και αποτίμηση υφιστάμενου για να διαπιστωθεί αν χρειάζονται ενισχύσεις στο δομικό σκελετό. Ο κ. Ροδόπουλος εννοεί την ανθεκτικότητα έναντι διάβρωσης χάλυβα, ενανθράκωσης, διείσδυση χλωριόντων κλπ. για τα οποία μπορείς να βρεις περισσότερα στο νήμα ενανθράκωση με διάβρωση: http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=13971
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε January 7, 2011 at 09:01 μμ Δημοσιεύτηκε January 7, 2011 at 09:01 μμ ακριβώς και ευχαριστώ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα