milionislift Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 μηπως εχει να κανει με σταθεροποιηση της τασης????το βλεπω λιγο αδυνατο να κανεις ολη αυτη τη συνδεση για να τσεκαρεις τα αμπερομετρα....μετα απο λιγο ψαξιμο ειδα οτι αυτος ισως ειναι αυτομετασχηματιστης......
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Ναι, αυτομετασχηματιστής είναι, και αυτό είναι που δίνει κάποιο νόημα στο να είναι το ένα αμπερόμετρο συνεχούς... θα μπορούσε ας πούμε να μετράει την -ενδεχόμενη- συνεχή συνιστώσα του ρεύματος. Το πρόβλημα είναι πως, όποιον σκοπό κι αν φανταστώ, υπάρχει πάντα ένα απλούστερο κύκλωμα που μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά...
Vassilis.K. Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Περί σταθεροποίησης ούτε λόγος... Η συνδεσμολογία αυτή μπορεί να φαίνεται άσκοπη αλλά στη πράξη, σ'ένα εργαστήριο πχ μπορεί να χρειαστεί να γίνει για έναν στοιχειώδη και χονδρικό έλεγχο, μάλλον βιάζεσαι να το χαρακτηρίσεις ως "αδύνατο". Μη σε μπερδεύει ο αυτομετασχηματιστής, για το κύκλωμα το ίδιο είναι.
milionislift Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 σε ενα συγγραμμα ηλεκτρολογιας...οι αυτομετασχηματιστες χρησιμοποιουνται για να εξουδετερωνουν τις διακυμανσεις στα δικτυα,για την εκκινηση ασυγχρονων κινητηρων και για την συνδεση δικτυων με διαφορετικη ταση.. ας πουμε οτι αυτο το καταλαβαινουμε...τα 2 ΑΜΠΕΡΟΜΕΤΡΑ σε σειρα τι τα χρειαζομαστε????
hektor Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Η αντίσταση που βλέπω είναι μεταβλητή.Μπορεί ο ποιητής να θέλει να εξηγεί οτι μεταβάλλοντας την αντίσταση μεταβάλλεται και η ένταση.Πάντως το δεύτερο αμπερόμετρο θα μετράει διαφορετική τιμή απο το πρώτο γιατί υπάρχει και η εσωτερική αντίσταση του πρώτου δλδ θα μετράει Ι=V/R+r.
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Αυτό δεν το κατάλαβα... όλα τα όργανα και οι συσκευές είναι συνδεδεμένα σε σειρά... αγνοώντας το φανταστικό μέρος της εμπέδησης, το ρεύμα είναι παντού το αυτό...
engineer_thess Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Σωστός ο AlexisPap Όπως έχει αντίσταση το ένα αμπερόμετρο και συμμετέχει στο κύκλωμα έτσι έχει αντίσταση και το άλλο αμπερόμετρο και συμμετέχει και αυτή στο κύκλωμα. Με "r" συμβολίζουμε στον τύπο που έγραψε ο hektor (νόμος του Ohm σε πλήρες κύκλωμα) την εσωτερική αντίσταση της πηγής. Το ότι υπάρχει στο κύκλωμα μετασχηματιστής (ή αυτομετασχηματιστής) είναι ένδειξη ότι το κύκλωμα είναι AC. Αν τα αμπερόμετρα είναι και τα 2 για AC μετράνε και δείχνουν την ίδια ένδειξη (rms). Αν τα αμπερόμετρα είναι και τα 2 για DC μετράνε και δείχνουν την ίδια ένδειξη (μέση τιμή) και αυτή θεωρητικά είναι 0 A. Αν το ένα αμπερόμετρο είναι για AC μετρά την rms τιμή του ρεύματος και αν το άλλο αμπερόμετρο είναι για DC μετρά την μέση τιμή του ρεύματος η οποία θεωρητικά είναι 0 A.
milionislift Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 συμφωνω με τον προλαλησαντα αλλα τι σκοπο εξυπηρετει αυτη η εργασια???
hektor Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Mε r εννοώ την εσωτερική αντίσταση του πρώτου αμπερόμετρου η οποία είναι και πολυ μικρή κάτι που σημαίνει οτί και η διαφορά των εντάσεων που θα μετράνε τα δύο αμπερόμετρα θα είναι πάρα πολύ μικρή των τάξεων των mA.
engineer_thess Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Όπως ειπώθηκε τα 2 αμπερόμετρα (εφόσον είναι και τα δύο αμπερόμετρα AC) θα δείχνουν ακριβώς την ίδια ένδειξη. (Σε κύκλωμα αντιστάσεων συνδεδεμένων σε σειρά όλο το κύκλωμα διαρρέται από το ίδιο ρεύμα. Άρα σε όποιο σημείο του βρόχου και να βάλουμε το αμπερόμετρο ή όσα αμπερόμετρα να βάλουμε σε οποιαδήποτε σημεία του βρόχου θα δείξουν την ίδια ένδειξη.)
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα