ataktarch Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 έχουμε σχεδιάσει ένα κτίριο σε κλίση 30% από το έδαφος.Oι διαστάσεις είναι 15χ 65x 13(ύψος x μήκος x πλάτος) με ένα κομμάτι του κάτω τμήματος να βυθίζεται στο έδαφος.(περιγραφικά ένα ορθογώνιο κουτί που το γείραμε και το βυθίσαμε ελαφρά μέσα στο έδαφος.οι διαστάσεις του βυθισμένου τμήματος είναι 11 χ 25 χ 13) σκεφτόμαστε πως θα είναι μεταλλική κατασκευή με δικτύωμα. Αλλα επειδή είμαι αρχιτέκτονας και δή φοιτήτρια δεν είμαι σίγουρη πως ακριβώς θα γίνει. Κάποια ιδέα?? ευχαριστώ πολύ!
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Δηλαδή; μάλλον η περιγραφή δεν είναι και πολύ σαφής...
spy1551 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 1. Άνοιγμα πλαισίου 15μ. Δεν χρειάζεται το ζύγωμα να γίνει με δικτύωμα αλλά με ολόσωμες διατομές. Αυτό εφαρμόζεται και στην πράξη για τέτοια ανοίγματα. Εκτός αν θέλεις να φτιάξεις ψευδοροφή αλλά και πάλι μπορείς να την αναρτήσεις. Αυτά σε περίπτωση στέγης. Αν έχεις δώμα και έχεις τουλάχιστον μία ενδιάμεση στήριξη , προτείνω ολόσωμες. Αν έχεις δώμα χωρίς ενδιάμεση στήριξη , μήκος δοκού 15μ. , τότε προτείνω να κάνεις δικτύωμα. Δύναται και η χρήση ολόσομων διατομών αλλά τις λεπτομέρεις θα τις δεις από τη στατική επίλυση , τις αρχιτεκτονικές και οικονομικές απαιτήσεις του πελάτη. 2. Μήκος κτιρίου 65μ. Συνίσταται η δημιουργία αντισεισμικού αρμού. Τοποθέτησε τον στη μέση ώστε να προκύψουν δύο όμοια κτήρια. Ο αντισεισμικός αρμός στα μεταλλικά δημιουργείται με δύο διαφορετικά μεταλλικά υποστυλώματα. Η θεμελίωση θα είναι ενιαία. 3. Ύψος υποστυλώματος 13,00μ. Λόγω του μεγάλου ύψους , σίγουρα θα καταπονείται με λυγισμό , οπότε θα οδηγηθείς σε πλατύπελμες διατομές ΗΕΑ,ΗΕΒ. 4. Κλίση εδάφους 30%. Θα φτιάξεις περιμετρικά του τμήματος κτηρίου ,το οποίο είναι κάτω από την τελικά στάθμη του εδάφους , ένα τοιχίο οπλισμένο σκυροδέματος για να παραλάβει τις ωθήσεις του εδάφους. Το τοιχίο θα έχει ύψος μέχρι τη στάθμη του τελικά διαμορφωμένου εδάφους.
Pappos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2010 3. Ύψος υποστυλώματος 13,00μ.Σε τέτοιες περιπτώσεις ίσως πας και σε σύνθετη διατομή... 2. Μήκος κτιρίου 65μ. Συνίσταται η δημιουργία αντισεισμικού αρμού. Αρμός.
ataktarch Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2010 ανέβασα μία φωτογραφία της αρχικής κατάστασης η οποία θα διαφοροποιηθεί αναλόγως τα υποστυλώματα. Αυτό το οποίο σκεφτόμουν είναι να είναι όλο το σώμα μία κατασκευή ως μεταλλικό δικτύωμα. Με 2 υποστυλώματα στις προεκτάσεις των μεταλλικών αντιανέμιων. Έτσι νομίζω θα στηριχθεί...απλά θα ήθελα να γνωρίζω αν μπορεί να υπάρξει και άλλος τρόπος. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
spy1551 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2010 Το κτίριο είναι ''σούζα'' ;! Aνέβασε κάτι σε dxf ,αν γίνεται για να είναι πιο εύκολα επεξεργάσιμο.
ataktarch Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2010 ανέβασα dxf αρχείο. έτσι θα είναι το κτήριο.με υποστυλώματα μεταλλικά σε δύο εκδοχές.Πιο πυκνά μικρότερης διατομής ή μεγαλύτερα ανοίγματα μεγάλης διατομής. Δε γνωρίζω αν υπάρχει κ άλλος τρόπος επίλυσης..
Τινάκι Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2010 ανέβασα μία φωτογραφία της αρχικής κατάστασης η οποία θα διαφοροποιηθεί αναλόγως τα υποστυλώματα.Αυτό το οποίο σκεφτόμουν είναι να είναι όλο το σώμα μία κατασκευή ως μεταλλικό δικτύωμα. Με 2 υποστυλώματα στις προεκτάσεις των μεταλλικών αντιανέμιων. Έτσι νομίζω θα στηριχθεί...απλά θα ήθελα να γνωρίζω αν μπορεί να υπάρξει και άλλος τρόπος. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Είναι η πρόσοψη αυτή και όχι η πλάγια όψη, σωστά; Ενδιαφέρων πολύ ως ιδέα! Προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί να γίνει και μάλιστα να σταθεί χωρίς υποστυλώματα. Όλος ο τοίχος ένα τεράστιο μεταλλικό δικτύωμα ύψους 15 m, ενώ το βυθισμένο κομμάτι το αγκυρώνεις αριστερά στο έδαφος (η θεμελίωση είναι σε εφελκυσμό εκεί) όπως οι κρεμαστές γέφυρες. Με το σεισμό μόνο δε γνωρίζω τί μπορεί να συμβεί...
ataktarch Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2010 έκανα λάθος!τώρα όμως το ανέβασα σωστά σε pdf! Τινάκι και εγώ κάπως έτσι το φανταζόμουν στην αρχή αλλά μετά που το συζήτησα και αντιλήφθηκα τον όγκο του μου φάνηκε πολύ μεγάλο για να αγκυροβοληθεί.Παρόλα αυτά θα ήθελα αν μπορείς να μου το εξηγήσεις καλύτερα, καθώς από στατικά στο περίπου τα λύνουμε,καλώς ή κακώς.Αυτό που μου είπαν είναι πως αν γίνεται χωρίς υποστυλώματα θα είναι μια πάρα πολύ ακριβή κατασκευή.. Ευχαριστώ πολύ που ασχολείστε! Drawing1 Model (1).pdf
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα