Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καμινάδα τζακιού


billpolias79

Recommended Posts

ποσο ψηλοτερα πρεπει να βγαινει η καμιναδα τζακιου απο την σκεπη;;

 

 

 

Εαν η ταρατσα σου δεν εχει καποιο εσωτερικο ανοιγμα (αν δεν επικοινωνει απο ΜΕΣΑ το σπιτι, με καποια σκαλα η αλλο ανοιγμα με το εσωτερικο της σκεπης), μπορει να μεινει κατω απο τ κορφια. Να εχει υψος βεβαια 1,6- 2 μετρα απ την πλακα. Αν εχεις προσβαση απο μεσα απ το σπιτι στο εσωτερικο της τοτε πρεπει να περασεις και τ κορυφη της.. Κανονικα ολες οι καμιναδες πρεπει να ναι πανω απ την σκεπη για λογους πυρασφαλειας, ομως αυτο δεν τηρειται ειναι πολυ ακραιο.

Link to comment
Share on other sites

Καθόλου ακραίο δεν είναι να πάρει η καμινάδα φωτιά και μετα η υπόλοιπη στεγη. Πολυ πρόσφατα πήρε φωτιά μια καμινάδα απέναντι και μια δίπλα απο το σπιτι μου. Σε αυτη δίπλα πήρε φωτιά και η στεγη αλλα ευτυχώς έφτασε γρήγορα η πυροσβεστική. Ζημιά στην στεγη πάντως εγινε. Φωτιές απο μη καθαρισμό καμινάδας είναι συχνές.

 

Εκτος απο αυτό το λόγο το ότι πρεπει να βγαίνει πάνω απο το ψηλότερο σημείο της στέγης εχει να κάνει με την σστη λειτουργια της. Όταν η καμινάδα είναι μετα απο εμπόδιο κατα την φορά του ανέμου και πιο χαμηλα απο αυτό τότε δημιουργούνται στροβιλισμοι του αέρα λόγω του εμποδίου οι οποίοι δεν επιτρέπουν την καμινάδα να λειτουργήσει. Απλή μηχανική ρευστων.

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω αν οι καμινάδες του τζακιού πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές αυτών των λεβητοστασίων, αλλά αν είναι έτσι, πρέπει να είναι 1,50μ. ψηλότερα από το ανώτατο σημείο του παρακειμένου κτιρίου (αν υπάρχει) για να μην "τρωει" ο γείτονας τον καπνό σου

Link to comment
Share on other sites

Να διευκρινησω, ακραιο το ειπα γιατι πρεπει να ναι ψηλοτερα για τις σπιθες κτλ. Ολες οι καμιναδες καποια στιγμη θα παρουν φωτια μεσα. Ακομη και στα ενεργειακα. Πρεπει να θεωρειται δεδομενο αυτο και να φροντιζεται ιδιαιτερα η διαδρομη μεσα απο ξυλα με αποσταση μονωση κτλ.

Για το τραβηγμα αν ειναι η καμιναδα σωστη και κατω απ την κορφη να μεινει, θα τραβαει, εφ οσον δεν επικοινωνει με κανεναν τροπο το εσωτερικο του σπιτιου με αυτο της σκεπης. Αν υπαρχει τετοια διοδος εστω και καλα να κλεινει θα εχει προβλημα. Ειναι κρισιμο αυτο για το τραβηγμα γ αυτο το ξαναλεω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.