SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2014 Εκανα δήλωση ΦΠΑ την Παρακευή και ήμουν χρεωστικός, πλήρωσα όλο το ποσό την ίδια ημέρα μέσω ebanking και σήμερα Δευτέρα δεν έχει περάσει ακόμα η πληρωμή... και μάλιστα στις οφειλές του taxis μου έχουν βάλει και επιπλέον χρεώσεις.... Έχουμε τρελλαθεί τελείως??? Yπομονή και θα αμοιφθείτε. Θα φθάσει το πλήρωμα του χρόνου και η σχετική οθόνη του taxis θα έχει καθαρισθεί από την οφειλή αυτή.Είναι τεχνικής φύσεως θέμα ανάμεσα στο ΥΠ ΟΙΚΟ και στις τράπεζες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2014 Απο 1/1/14 έχουν αλλάξει οι ημερομηνίες 3μηνης υποβολής περιοδικών ΦΠΑ (1/10 - 31/12/13) , ισχύει μέχρι 20/1 ? Και ειδικά τώρα απο γενάρη, θα υποβάλουμε κάθε μήνα περιοδική ΦΠΑ ? Και τέλος, όλες αυτές οι αλλάγές που έγιναν, που μπορώ να τις βρώ ? Σε νόμο, ΠΟΛ ? Το μόνο σίγουρο που ξέρω είμαι οτι η εκκαθαριστική ΦΠΑ του '13 κατατίθεται μέχρι 30/4/14 Δεν είναι καιρός να βγαίνουμε εκπρόθεσμοι στις υποχρεώσεις μας με τέτοια εξαντλητικά πρόστιμα που έχουν σκεφτεί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2014 (edited) Για τις ημερομηνίες δες εδώ http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/ec0f5df5-8c63-464c-a058-7bccafb1fe73 Γενικότερα για τις αλλαγές που θες δες εδώ http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/17879 και για ημερομηνίες υποβολής εδώ http://www.taxheaven.gr/calendar , http://www.e-forologia.gr/calendar/ Απο 1/1/14 έχουν αλλάξει οι ημερομηνίες 3μηνης υποβολής περιοδικών ΦΠΑ (1/10 - 31/12/13) ΟΧΙ , ισχύει μέχρι 20/1 ? ΝΑΙ Και ειδικά τώρα απο γενάρη, θα υποβάλουμε κάθε μήνα περιοδική ΦΠΑ ? ΟΧΙ (αυτό που λές αφορά τα γ' κατηγορίας) Και τέλος, όλες αυτές οι αλλάγές που έγιναν, που μπορώ να τις βρώ ? Σε νόμο, ΠΟΛ ? (δες το προηγούμενο μου post) Το μόνο σίγουρο που ξέρω είμαι οτι η εκκαθαριστική ΦΠΑ του '13 κατατίθεται μέχρι 30/4/14 (ΝΑΙ (?)) Δεν είναι καιρός να βγαίνουμε εκπρόθεσμοι στις υποχρεώσεις μας με τέτοια εξαντλητικά πρόστιμα που έχουν σκεφτεί... ακριβώς Edited Φεβρουάριος 10 , 2014 by terry 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2014 Ευχαριστώ g...galeos (+1 * 2) Άσχετο με το θέμα αλλά δεν ξέρω αν πρόσεξες οτι μέχρι τις 20/2/14 πρέπει να κατατεθούν τα συμφωνιτικά του 2013 Θα γίνει το έλα να δεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2014 Αυτό έχει πάρει αναβολή για τις χρησεις 2011 και 2012. Για τη χρήση του 2013 μάλλον πάει για νέα.... θα δούμε ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2014 Για το 2011 + 2012 όντως έχει αναβληθεί Για το 2013, ισως να έχεις δίκιο για την παράταση... αλλα αυτό γράφει στο 3το link που μου έγραψες (στο #173) Μέχρι 20/4/14 Ίσως ο Σωτήρης μπορεί να μας βοηθήσει... Επίσης στο πίανκα excel με τις προθεσμίες, δεν αναφέρει καθόλου για μηνιαίο ΦΠΑ απο την 1/1/14...ούτε για τριμηνιές καταστάσεις ΦΠΑ μπουρδελοκατάσταση !!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JasonK Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2014 Για να είμαστε και πρακτικοί; Οι επόμενες προθεσμίες για περιοδικές ΦΠΑ και πελατών - προμηθευτών πότε είναι; (Μιλάω πάντα για ελέυθερους επαγγελματίες). Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2014 (edited) Από άρθρο στο Taxheaven, πιο πληρές πεθαίνεις !!! Βέβαια με χάλασε αυτό το φπα ανά μήνα στην πελατών (εκδότες στοιχείων) που δεν το χωρίζει σε απλογραφικά και διπλογραφικά αλλα θα διευκρινιστεί μόλις το δει ο Σωτήρης !!!! Edited Φεβρουάριος 10 , 2014 by georgegaleos 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2014 (edited) Εχει κάποια θεματάκια προς διευκρίνηση ακόμη , νομίζω πάντως ότι ΜΑΙΟ θα ξεκινήσει η καταληκτική ημερομηνία υποβολής . (αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη , δεν είναι θέση του ΥΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ). ....μόλις είδα ότι το επισημαίνει και η ομάδα του taxheaven (συνήθως οι συνάδελφοι αυτοί είναι καλά ενημερωμένοι για τις προθέσεις του υπουργείου ) Edited Φεβρουάριος 10 , 2014 by SOTHRIS Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2014 Για το 2011 + 2012 όντως έχει αναβληθεί Για το 2013, ισως να έχεις δίκιο για την παράταση... αλλα αυτό γράφει στο 3το link που μου έγραψες (στο #173) Μέχρι 20/4/14 Ίσως ο Σωτήρης μπορεί να μας βοηθήσει... Σωτήρη μιας και είσαι online Αυτό που λέω οτι μεχρί 20/4/14 πρέπει να κατατεθούν τα συμφωνιτικά του 2013 των μηχανικών ισχύει ? ¨Εχεις κάποια πληροφορία ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα