georgegaleos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2018 ΠΟΛ.1108/14.4.2014 "[...] Η περιοδική δήλωση υποβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη της φορολογικής περιόδου στην οποία αφορά η δήλωση. ... Η υποχρέωση καταβολής του οφειλόμενου φόρου λήγει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα της εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης. Στην περίπτωση εμπρόθεσμης περιοδικής δήλωσης που επιλέγεται η καταβολή του φόρου σε δόσεις, το ποσό της πρώτης δόσης καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα υποβολής της δήλωσης και το ποσό της δεύτερης δόσης μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα. [...]" Τα παραπάνω αναφορικά στην υποβολή ισχύουν είτε είναι χρεωστική, είτε πιστωτική, είτε μηδενική. Άρα υποβολή & πληρωμή μέχρι 31/10/2018. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
laxanos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2018 Γίνεται και αύριο...Λες να χουμε τον ίδιο λογιστή...χχαχααχχααχχαχα Ξες ποσες φορές έχω νιώσει το ίδιο...Βεβαια υπάρχει και χειρότερο συναίσθημα. Το οταν δεν εχεις να το πληρώσεις.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
katrmp Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2018 Ωχ, άσε, το δεύτερο συναίσθημα το βιώνω πολύ συχνότερα!! Δυστυχώς. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
letom Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2018 Κάτι περίεργο που παρατήρησα. Τον προηγούμενο μήνα είχα βγάλει την ταυτότητα οφειλής για το ΦΠΑ και πλήρωσα την πρώτη δόση. Σήμερα είπα να πληρώσω και τη δεύτερη δόση αλλά δεν έβρισκα το pdf της ταυτότητας οφειλής και μπήκα στο taxis. Εντωμεταξύ βρήκα και το pdf και τυχαία έπεσε το μάτι μου στην ταυτότητα οφειλής του pdf και αυτής που αναγράφεται τώρα στο taxis και είναι διαφορετικές. Είναι λογικό αυτό? Δεν ξέρω αν συνέβαινε πάντα, απλώς τώρα το παρατήρησα. Και ξέρω ότι κανονικά η ταυτότητα οφειλής ακολουθεί την οφειλή μέχρι την εξόφλησή της (το αναγ΄ραφει μάλιστα στο κάτω μέρος του pdf). Πως έγινε και είναι διαφορετική? Αν δηλαδή είχα βρει το pdf εξαρχής θα πήγαινα web banking και θα πλήρωνα με αυτή την ταυτότητα οφειλής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laxanos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2018 Ναι συμβαίνει αυτό! Ισως ειναι και λιγο διαφορετικό το ποσό της πρώτης και δεύτερης δόσης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dim salo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2018 το παρατήρησα αυτό και εγώ letom λίγο πιο παλιά , επικοινώνησα τότε με την υποστήριξη στο taxis και το επιβεβαίωσαν ότι συμβαίνει , αλλά μου είπαν ότι με όποια από τις δυο ΤΟ πληρώσω είναι το ίδιο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2018 Το ΦΠΑ βγαζει δυο ταυτότητες πληρωμής με διαφορετικο κωδικο. Μια μεσα απο την εφαρμογη του ΦΠΑ και μια που εμφανιζεται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση. Αφορουν την ιδια πληρωμη. Καλο ειναι με αυτη που ξεκινησες με αυτη να συνεχίσεις. Αν ξεκινηαες με αυτη της εφαρμογης ΦΠΑ καποια στιγμη θα εξαφανισθεί και αυτη της προσωποποιημένης πληροφόρησης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laxanos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2018 Ακριβώς. Το ίδιο γίνεται και στο ΦΕΜ νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
letom Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2018 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roy_Hobbs Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2019 καλησπέρα, για εκπρόθεσμη υποβολή πιστωτικής δήλωσης ΦΠΑ πόσο είναι το πρόστιμο (απλογραφικά βιβλία)? υπάρχει μείωση σε περίπτωση πληρωμής αυτού σε σύντομο χρονικό διάστημα? ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα