AlexisPap Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Μην ντρέπεσαι, πες το σχόλιό σου, κουβέντα κάνουμε...
woody Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Ολοκλήρωμα απο το 1 εώς το 24 Τεξ - Τεσ. Αφου το Τεξ αλλάζει συνεχώς κατα το 24ωρο δεν θα αλλάζουν και οι απώλειες?Άρα δεν διαφωνείς.
erling Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Επειδή με μπερδέψατε. Έχω τις παρακάτω περιπτώσεις. Α. Ανάβω τον λέβητα, με τον θερμοστάτη στους 22°C, 7-10 το πρωί, 1-4 το μεσημέρι και 9-11 το βράδυ Β. Έχω συνέχεια στο ΟΝ τον θερμοστάτη στους 19°C. Κάποιες ώρες που είμαι εκεί τον βάζω στο 22. Τι είναι οικονομικότερο? (Εγώ κατάλαβα το Β)
woody Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Άποψη που δικαιολόγησα... Το Β
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Χμμ... έχουμε βάλει τόσα σενάρια που στο τέλος δεν θα ξέρουμε τι λέμε. Αρχικά υπήρχαν δύο ενδεχόμενα: - Ο θερμοστάτης σε σταθερή θερμοκρασία και η θέρμανση σε συνεχή λειτουργία. - Ο θερμοστάτης στην ίδια θερμοκρασία, αλλά η θέρμανση κλειστή κατά τον χρόνο απουσίας από το σπίτι. erling, τα Α και Β που ανέφερες δεν είναι συγκρίσιμα για να εκφέρει κανείς εύκολα γνώμη, πόσο μάλλον που στο Β δεν λες για πόσο χρόνο θα έχεις τον θερμοστάτη στους 19°. Μεταξύ αυτών των δυο, το δεύτερο είναι οικονομικότερο.
Scrooge Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Από όσα διάβασα, βλέπω ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι θεωρούν γενικά οικονομικότερη τη συνεχή από τη διακοπτόμενη λειτουργία, υπό κάποιες προϋποθέσεις βέβαια. Για να πω την αλήθεια, δεν έχω πειστεί. Επειδή θεωρώ εξαιρετικά δύσκολη τη θεωρητική προσέγγιση του θέματος λόγω των πολυάριθμων μεταβλητών (θερμομόνωση κτιρίου, εξωτερικές συνθήκες, χρόνος διακοπής κλπ), νομίζω ότι μόνο στην πράξη μπορεί να βγει κάποιο αποτέλεσμα, το οποίο και πάλι ίσως να μην είναι ξεκάθαρο. Γι' αυτό, προτείνω να δοκιμάσουμε -όσοι μπορούμε- στο σπίτι μας και τα δύο συστήματα, σε δύο διαφορετικές ημέρες με κατά το δυνατό ίδιες μέσες θερμοκρασίες (εδώ βέβαια μπαίνει το πρόβλημα πώς στο καλό μπορείς να διασφαλίσεις κάτι τέτοιο). Μετρώντας λοιπόν τις ώρες που έχει γράψει ο ωρομετρητής σε κάθε περίπτωση, ίσως βγει κάποιο συμπέρασμα.
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 - Η θεωρητική διερεύνηση του προβλήματος είναι εξαιρετικά απλή και δείχνει ως οικονομικότερη μέθοδο την διακοπτόμενη λειτουργία. - Η ποσοτική διερεύνηση του προβλήματος είναι πολύ δύσκολη αλλά δεν έχει νόημα. - Η πειραματική διερεύνηση μπορεί να φωτίσει και άλλες παραμέτρους, όπως η συμπεριφορά του χρήστη, αλλά δεν μπορεί να ανατρέψει την θεωρία. Επειδή κάποτε έκανα και το πείραμα που ζητάς, την απάντηση την έχω γράψει στο #6. 1
miltos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Το θέμα αυτό μπορεί να γενικευτεί. Συχνά επικρατεί η (λάθος) άποψη ότι αν αφήσω ένα ζεστό σώμα να κρυώσει, απαιτείται περισσότερη ενέργεια για την αναθέρμανσή του, από αυτή που θα απαιτούταν για να το διατηρήσω ζεστό.
ΛΙΑΚΟΥΡΑΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Επειδή με μπερδέψατε.Έχω τις παρακάτω περιπτώσεις. Α. Ανάβω τον λέβητα, με τον θερμοστάτη στους 22°C, 7-10 το πρωί, 1-4 το μεσημέρι και 9-11 το βράδυ Β. Έχω συνέχεια στο ΟΝ τον θερμοστάτη στους 19°C. Κάποιες ώρες που είμαι εκεί τον βάζω στο 22. Τι είναι οικονομικότερο? (Εγώ κατάλαβα το Β) Το Β. Δοκιμασε το.
ΛΙΑΚΟΥΡΑΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 ΛΙΑΚΟΥΡΑΣ, πως ερμηνεύεις την παρατήρηση τα διαμερίσματα με διακοπτόμενη λειτουργία να γράφουν περισσότερες ώρες; Πως εννοεις την συνεχη και πως την διακοπτομενη λειτουργια?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα