i.evl. Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Καλησπέρα και καλή χρονιά! Κάνω μια εργασία για το μεταπτυχιακό και έχω κολλήσει σε αρχικό στάδιο. Πρόκειται για διατμητικά μεταλλικά τοιχώματα που αποτελούνται από δοκούς-υποστυλώματα και ενδιάμεσα μεταλλικό πάνελ, πολύ μικρού πάχους. (Λειτουργεί στο σύνολό του σαν διπλό ταυ). Προσπαθώ να βρω τρόπο στο robot, να εισάγω αυτό το μεταλλικό πάνελ με τις ιδιότητες του και εδώ είναι που έχω κολλήσει. Το πάνελ θα πρέπει να προσομοιωθεί ως ένα ορθοτροπικό στοιχείο μεμβράνης με πλέγμα (mesh) εντός των συνοριακλων στοιχείων καθώς επίσης θα πρέπει να έχει προσανατολισμένους τοπικούς άξονες καθώς και διαφορετικά μέτρα ελαστικότητας ανά τις διαγωνίους....Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Δεν έχω βρει εντολή εισαγωγής μεμβράνης ή επιφανειακού στοιχείου και ανησυχώ μήπως έχω κάνει λάθος εξ'αρχής που διάλεξα το robot.
dratsiox Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις το shell ή το plate design. Εκεί θα βρεις επιφανειακά πεπερασμένα στοιχεία κελύφους και να ορίσεις ορθοτροπία. Όταν τελειώσεις τη διπλωματική σου θα με ενδιέφερε ένα αντίγραφό της.
i.evl. Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Ωραία!Θα το δοκιμάσω,ευχαριστώ.. Δεν πρόκειται για διπλωματική, είναι εργασία μαθήματος και στηρίζεται σε έρευνα του AISC (American Institute of Steel Construction). Οπότε αν σε ενδιαφέρει "Steel Design Guide : Steel Plate Shear Walls", R. Sabelli, M. Bruneau, California 2007
dratsiox Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Το έχω υπόψη μου. Ψάξε και εργασίες από το Berkeley στο αντίστοιχο θέμα
i.evl. Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 οκ, θα το ψάξω.. Κάτι ακόμα που θα με βοηθήσει πολύ αν το ξέρει κάποιος. Δεν μπορώ να βρω τρόπο να ορίσω τοπικούς άξονες. Στον προσδιορισμό των ιδιοτήτων του πάνελ, πάω στην επιλογή "material orthotropy", αλλά δεν έχει επιλογή ορισμού αξόνων υπό γωνία.... Ευχαριστώ προκαταβολικά
dratsiox Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Geometry>Properties>Local panel direction 1
logo31 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2011 Δεν έχω βρει εντολή εισαγωγής μεμβράνης δεν έχει membrane η σύνδεση panel-bars μέσω mesh θα στα κάνει μαντάρα αν είναι ερευνητικό και θες να καταλήξεις κάπου. όχι μόνο στο robot αλλά και σε άλλα fem softwares 3
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα