Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με Τ5 λάμπες που ντιμάρονται


akaki

Recommended Posts

Γεια σας και χρονια πολλα.

εχω ενα προβλημα σε ενα κυκλωμα με 4 τ5 λαμπες οπου και ντιμαρονται με αλε ρετουρ push button vimar (οχι περιστροφικο).

Το προβλημα αρχισε με εναν μετασχηματιστη που αλαξα σε 1 απο τις 4 λαμπες ο μεσχηματιστης ειναι της tridonic πηρα τον ιδιο ακριβως.Ξαφνικα οι λαμες δεν ντιμαρονται ταυτοχρονα!!!συγκεκριμενα η διπλα λαμπα απο αυτη που αλαξα ντιμαρει αναποδα.Δηλαδη οταν πατας το μπουτον οι και 3 ειναι στο max αυτη ειναι στο minimum του ντιμαρισματος

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να κρατήσεις πατημένο το μπουτόν για 10s και άφησέ το.

Αυτό κανονικά θα κάνει όλες τις λάμπες να είναι στο 50%.

Τότε πάτησέ το στιγμιαία για να κλείσουν και στην συνέχεια ξαναπάτα το να ανάψουν.

Link to comment
Share on other sites

το εκανα αυτο που λες το γραφει και στις οδηγιες τις εταιριας . κρατοντας το μπουτον για 10 sec τα φωτα ντιμαρουν στο 50 % και μετα αν κλεισω και τα ανοιξω λειτουργουν κανονικα. αλλα το προβλημα δημιουργητε οταν ντιμαρεις τα φωτα στο μινιμουν μονο και τα σβησεις ,τοτε στο αναμα δεν θα αναψουν ολες οι λαμπες.Αλλες φορες αναβει η μια αλλες φορες η 2 απο τις 4 λαμπες και οταν πας να τα κλεισεις σβηνουν αυτες που αναβαν και αναβουν αυτοματος οι αλλες που ηταν σβηστες.εγω απλα μετα το κρατω το μπουτον για 10 sec και ξανασυνχρονιζονται.πρεπει να ειπαρχει καποια επαναφορα στην εργοστασικη ρυθμιση.Αναθεμα την tridonic και τους Μ/Σ τις που ειναι και πανακριβοι!!!ευχαριστω πολλη παντος .πραγματικα ανηκει στα προβληματα που πρεπει να σου εχει συμβει αλιος πας ψαχνοντας.

Link to comment
Share on other sites

Ασ'τα! Είναι βάσανο.... Και που να τα δουλέψεις με DALI. Εκεί να δεις μπλέξιμο....

Η διαδικασία με πατημένο το μπουτόν 10s υποτίθεται είναι η επαναφορά του.

Δοκίμασε να του κόψεις την παροχή έχοντας βγάλει τις λάμπες. Δώσε πάλι. Κόψε και τοποθέτησε ξανά τις λάμπες.Άναψε κανονικά τα φώτα (με πίεση μόνο). Περίμενε λίγο (κανονικά τότε αναγνωρίζει τις λάμπες - μην ρωτάς πως το κάνει και εγώ την ίδια απορία με εσένα έχω αλλά για να το λένε αυτοί κάτι ξέρουν) και μετά κάνε την διαδικασία με το πάτημα 10s.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως βρε παιδιά που έχω σχεδιάσει σε κτίριο με 4000 φωτιστικά σε κυκλώματα DALI τα οποία τα παντρέψαμε με BMS, δηλαδή Dali gateway σε πρωτόκολλο LON δεν είχα κανένα πρόβλημα. Τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν (δεν άναβαν κάποια φώτα, δεν dimmarονταν κλπ) οφείλονταν κατά 90% σε αστοχία του υλικού ballast.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.