Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απέραστο τιμολόγιο με παλαιό συντελεστή ΦΠΑ


Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Εχω παραλάβει από ένα υπεργολάβο ένα τιμολόγιο Μαίου 2010 με παλαιό συντελεστή 21%. Εχω βιβλία Β κατηγορίας και υποβάλω περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ μέσω taxiσnet. Πως μπορώ να το συμπεριλάβω στην περιοδική δήλωση του 4ου τριμήνου 2010? Στο taxisnet μόλις βάλεις την αξία του τιμολογίου στον κωδικό 353 αμέσως σου βγάζει τον ΦΠΑ στο 373 με 23% και δεν μπορείς να αλλάξεις το πεδίο αυτό. Πρέπει να πάω στην εφορία και να κάνω συμπληρωματική για εκείνη την περίοδο?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

εν ολιγοις δηλαδη εχεις ενα τιμολογιο μαιου 2010 με 21% συντελεστη φπα που δεν το συμπεριελαβες στην περιοδικη του δευτερου τριμηνου του 2010, νομιζω οτι αυτο που κανεις (με βαση τη δικια μου εμπειρια σε αναλογο θεμα) ειναι να πας στην εφορια και να κανεις τροποποιητικη δηλωση φπα για εκεινη την περιοδο. επειδη με βαση αυτο επρεπε να αποδωσεις το φπα εκεινο στην αρχη του τριτου τριμηνου (Ιουλιο μηνα δηλαδη ) θα εχεις επιβαρυνση 1,5 % ανα μηνα που μεσολαβησε στο φπα που επρεπε να αποδωσεις (στο φπα της διαφορας συγκεκριμενα της αρχικης περιοδικης δηλωσης φπα του δευτερου τριμηνου με την τροποποιητικη που θα κανεις τωρα, που στην πραγματικοτητα ειναι το φπα του εν λογω τιμολογιου) και δεν απεδωσες τοτε που επρεπε. αν δηλαδη επρεπε να αποδωσεις φπα 50 ευρω τον ιουλιο μηνα και πας τωρα εχουν μεσολαβησει 6 μηνες (πριν τις 15 του μηνα του τρεχοντος ομως, αν πας μετα μετρανε 7 μηνες) τοτε θα πρεπει να αποδωσεις φπα 50 + 50*1,5%*6=54,5 ευρω.

Link to comment
Share on other sites

Ο φίλος γράφει ότι έλαβε τιμολόγιο από υπεργολάβο. Επομένως αυξάνει τις εισροές του άρα ότι τροποποιητική και να κάνει δε θα του βγάλει χρεωστικό ποσό άλλα πιστωτικό κατά τον ΦΠΑ του συγκεκριμένου παραστατικού.

Μια ερώτηση. Τι είδους δαπάνη είναι ?

Link to comment
Share on other sites

Ναι είναι πιστωτικό - στη δεξιά πλευρά της περιοδικής δήλωσης, ένα τιμολόγιο προμήθειας κάποιων θυρών και εξαρτημάτων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tροποποιητική δήλωση για το τρίμηνο μέσα στο οποίο ανήκει ημερολογιακά το παραστατικό αυτό. Η τροποιητική ΦΠΑ θα κατατεθεί στην ΔΟΥ και είναι χωρίς πέναλτυ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.