mindsoft Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2011 Καλημερα συναδελφοι και Χρονια Πολλα! Σε μια συζητηση που ειχα προσφατα με εναν υπευθυνο HR (ψυχολογος), μου ειπε οτι για πρωτο μισθο τα 1250 καθαρα που περνουμε, του φαινονται πολλα. Εμενα μου φαινονται νορμαλ για το επιπεδο σπουδων που εχουμε. Εσεις τι λετε ? ειναι πολλα αυτα που περνουμε ? Λαμβανοντας υποψη την σημερινη κατασταστη της χωρας και ως προς τα δημοσια οικονομικα και ως προς την παραγωγηκοτητα. Ευχαριστω, ΜΣ
Guest lazarosk Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2011 Θα συμφωνήσω στο ότι είναι πολλά .Θα σου πω μόνο ότι οι καθηγητές μου έπαιρναν μηνιαίο μισθό 250 ευρώ και δούλευαν ταυτόχρονα και σε εταιρίες για να τα βγάλουν πέρα και μιλάμε για Καθηγητές Professor .Άρα λοιπόν τα 1250 ευρώ για μισθό θεωρώ ότι είναι πολλά και ιδιαίτερα σήμερα με την κρίση που έχουμε.
econa Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2011 Η ερώτηση τίθεται σε λάθος βάση, ίσως και σε λάθος Forum. Το σωστό ερώτημα, κατά την απόψή μου φυσικά, θα ήταν: "Τι δυνατότητες υπάρχουν στη χώρα που ζούμε, για νέο επιστήμονα, με όρεξη για εργασία, να προοδεύει σε όλους τους τομείς, του οικονομικού συμπεριλαμβανομένου".
mindsoft Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2011 Αν είναι λαθος αυτο το φορουμ "Michanikos.gr > Εργασιακά-Διαδικαστικά > Οικονομικά-Αμοιβές > Μισθωτοί > " τοτε το σωστο ποιο ειναι ???? Επισης να θεσω ακομη μια παραμετρο, τις ναυτιλιακες εταιριες. Φιλος μου μηχανικος που προσληφθηκε περυσι, για πρωτο μισθο πηρε 1450, ενω για τους υπαλληλους των ναυτιλιακων ειναι τα 1200 οπως μου ειπε. Και κατι αλλο, η συζητηση ξεκινηση με αφορμη τη ΝΕΟΓΑΛ, η οποια με την προφαση του επερχομενου κινδυνου ρευστοτητας, εκοψε σε ολους 9% .
Directionless Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2011 Δεν διευκρίνησες όμως μία σημαντική παράμετρο : εργασία που ; Σε μελετητικό γραφείο, σε κατασκευαστική (ή τεχνική εταιρία), κάτι άλλο μεγάλο, τι ; Π.χ. εγώ, στην πρώτη δουλειά (σε επίπεδο ιδιωτικού τομέα) που προσλήφθηκα, είχα μισθό 1120Ε (μιλάμε για καθαρά, με πληρωμένο ΤΣΜΕΔΕ, 14 μισθούς, πληρωμένο ΦΠΑ). Φυσικά ήταν κατασκευαστική. Σε ένα όμως μελετητικό γραφείο ο μισθός ήταν σίγουρα πιο κάτω (νομίζω έφτανε το χιλιάρικο) και τα πράγματα ήταν λίγο πιο περίπλοκα : άλλοι δεν σου πλήρωναν το ΤΣΜΕΔΕ, άλλοι δεν σου πλήρωναν το ΦΠΑ (έκαναν πως το ξέχασαν ή ότι δεν το 'χατε συμφωνήσει), άλλοι (πολύ κλασσικό αυτό) δεν σου δίνουν 14 μισθούς (12 κ με το ζόρι δηλαδή) και και και. Μιλάμε για την κατηγορία "οιονεί μισθωτών", γιατί αν μιλήσουμε για τους μισθωτούς (με την κυριολεκτική έννοια του όρου), τότε θα πρέπει (ή έπρεπε μάλλον, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα) να τηρηθούν οι εκάστοτε συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ήταν η ιδανική περίπτωση).
mindsoft Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2011 Δεν διευκρίνησες όμως μία σημαντική παράμετρο : εργασία που ; Σε μελετητικό γραφείο, σε κατασκευαστική (ή τεχνική εταιρία), κάτι άλλο μεγάλο, τι ; Για εγχωρια φαμακευτικη βιομηχανια. Βασικα στον ιδιωτικο τομεα, γινεται εδω και καιρο "haircut", απλως τωρα γινεται και με τη βουλα. Αυτο το 9% παντως, σαν νουμερο μου φαινεται πολυ μαρκετινιστικο... Συμφωνειτε ?
spgirl Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2011 Στην Νεογάλ που έγινε η έκπτωση με -9% έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων... Χτες στο Mega το πρωί βγήκαν και οι δυο μεριες και μίλησαν για το θέμα... Ο Δ.Σ. της εταιρείας είπε ότι οι μισθοί των εργαζομένων ήταν σε πολύ καλό επίπεδο, λίγο πιο κάτω από των αντίστοιχων μισθών στις ΔΕΚΟ... Αν υποθέσουμε ότι ένας εργαζόμενος 10 χρόνια παντρεμένος με 2 παιδιά έπαιρνε κάπου στα 2000 καθαρά, με την νέα σύμβαση πάει 2000-(2000)*0,09=2000-180=1820... Ε εντάξει, ξέρω ότι είναι ένα θέμα αλλά οι εργαζόμενοι διασφάλισαν τις εργασίες τους και πήρα την δέσμευση να μην απολυθεί κανείς... Δεν είναι καλύτερα να χάσουν 180 ευρω από τη δουλειά τους? Τέλος παντων, εγώ πιστεύω ότι ναι θα συρρικνωθούν πολύ οι μισθοί αλλά όχι σαν έτσι όπως τα λένε στα ΜΜΕ που λατρεύουν την τρομολαγνεία... Εγώ με 3 χρόνια προυπηρεσίας όταν θα ξαναβγώ στην αγορά εργασίας θα ζητήσω κάπου στα 1000 ευρώ ανάλογα τη δουλειά, το μέρος της δουλειάς και την εταιρεία...
mindsoft Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2011 Σιγουρο, ειναι καλυτερο να τους κοψουν 180 ευρω απο το να τους απολυσουν, ολους η ενα ποσοστο, γι αυτο και αυτοι το προτιμησαν! Το θεμα δεν ειναι ομως μονο στο συγκεκριμενο haircut, ειναι στη συνολικη απωλεια εισοδηματος, αν συνυπολογισεις, ΑΥΞΗΣΕΙΣ εμμεσων και αμεσων φορων, ακριβεια, πληθωρισμο κλπ. Επομενως προκειται για μειωση βοιωτικου επιπεδου των ελληνων πολιτων γενικοτερα, που οπως ειπα και πριν γινεται με τη ΒΟΥΛΑ, και αυτο ειναι το ανησυχητικο για μενα.
spgirl Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2011 Επομενως προκειται για μειωση βοιωτικου επιπεδου των ελληνων πολιτων γενικοτερα, που οπως ειπα και πριν γινεται με τη ΒΟΥΛΑ, και αυτο ειναι το ανησυχητικο για μενα. Ναι αλλά πρέπει να ομολογήσουμε ότι τα τελευταία 20 χρόνια το ανεβασμένο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων ήταν μια φούσκα που όλοι ξέραν ότι θα σκάσει... Έβλεπες ανθρώπους που ενώ δεν είχαν το ανάλογο εισόδημα, ξόδευα παραπάνω παίρνοντας καταναλωτικά δάνεια... Ο σωστός οικογενειάρχης που σέβεται τον κόπο του και θέλει να φροντίσει την οικογενειά του, θα τα καταφέρει και σε αυτές τις συνθηκες... Σ αυτό έχω ως μέγιστο παράδειγμα τον πατέρα μου που ενώ ήταν ένα φτωχόπαιδο από την Καστοριά, με καμμιά περιουσία ή κληρονομιά, κατάφερε να έχει 2 σπίτια (ξεχρεωμένα από τράπεζες), 2 αμάξια, να μεγαλώσει και να σπουδάσει 3 παιδιά και να μπορεί τώρα στα 60 του, συνταξιούχος πια, να μπορεί να κάνει μια ήσυχη ζωή, και με οικονομίες στη άκρη για μελλοντικές ανέγκες... Όλοι ξέρουμε ότι οι έμμεσοι και άμεσοι φόροι θα μας πλήξουν όλους, γι αυτό και θα γίνουμε πιο συγκρατημένοι στα ανοιγματά μας...
mindsoft Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2011 Έβλεπες ανθρώπους που ενώ δεν είχαν το ανάλογο εισόδημα, ξόδευα παραπάνω παίρνοντας καταναλωτικά δάνεια... Δεν υπαρχει αναπτυξη χωρις δανεισμο! Οι τραπεζες δανειζουν χρηματα (που δεν υπαρχουν) για να εισπρατουν τον τοκο, και ετσι κινηται η οικονομια και αυξανεται το ΑΕΠ. Το θεμα ειναι οι δανειοληπτες να ΜΠΟΡΟΥΝ να πληρωνουν τα δανεια τους, αλλιως οι τραπεζες θα χρεωκοπησουν. Η οικονομια ετσι και αλλιως λειτουργει κυκλικα. Ξεφυγαμε παντως απτο αρχικο θεμα...
Recommended Posts