Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχανικοί & συστέγαση


cmkapos

Recommended Posts

Το θέμα που θίγω αφορά κυρίως τους νέους συναδέλφους, αλλά θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο αν συμμετέχουν και οι "παλιοί" με την εμπειρία τους.

 

Μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι από εμάς δοκίμασαν για κάποιο διάστημα τα δόντια τους στη μισθωτή (ή με μπλοκάκι) εργασία και δραστηριοποιήθηκαν σαν ελεύθεροι επαγγελματίες. Με τον καιρό αποκτήσαμε εμπειρία, καταφέραμε να βρούμε κάποιους πελάτες και μπορέσαμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας, αν όχι πλουσιοπάροχα, τουλάχιστον με αξιοπρέπεια.

 

Η οικονομική κρίση όμως, έχει φέρει τα πάνω-κάτω. Ενας νέος μηχανικός είναι σχεδόν αδύνατο να δραστηριοποιηθεί από μόνος του, ενώ οι μισθοί που πλέον δίνονται στον ιδιωτικό τομέα είναι τουλάχιστον προσβλητικοί, για την προσπάθεια και τα χρήματα που έχει επενδύσει μέχρι σήμερα.

 

Θα πρότεινα στους νέους συναδέλφους να επιδοθούν σε όσο το δυνατόν ευρύτερες συνεργασίες γίνεται. Σχηματίστε ομάδες με διάφορες ειδικότητες, 5-10 άτομα μαζί, μοιραστείτε τα έξοδα, νοικιάστε μαζί, αποκτήστε μαζί εξοπλισμό, βιβλία, επίπλωση και συγκεντρώστε τις επαγγελματικές σας αδειοδοτήσεις. Αν π.χ. βάζετε ένα 15% των αμοιβών σας σε κοινό κουμπαρά για την κάλυψη των εξόδων, θα μπορείτε να έχετε γραμματέα, τηλεφωνικό κέντρο, εξοπλισμό και άλλες ευκολίες που μόνοι σας θα ήταν πολύ δύσκολο να συντηρείτε, και στο τέλος του χρόνου αναδιανέμετε το πλεονάζον ποσό.

 

Εξειδικευτείτε σε νέες τεχνολογίες και αντικείμενα.

 

Ακόμη καλύτερα, σχηματίστε μικρές μελετητικές ή κατασκευαστικές εταιρείες ΕΠΕ για να ευνοηθείτε από τη φορολογία, μια και τώρα πια θα είναι έσοδα-έξοδα.

 

Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να γίνετε πιτσαφέρνηδες, περιμένοντας μια θέση στο Δημόσιο. Αν είναι να βγούμε από την τρύπα που μας βάλανε, μόνο μόνοι μας θα το καταφέρουμε.

 

Κάθε γνώμη σεβαστή....

Link to comment
Share on other sites

μειωση των παγιων εξοδων

αποταμιευση τα καλα χρονια

καλες σχεσεις με συναδελφους

ενα ποσο για δημοσιες σχεσεις

ευρυτερες συνεργασιες

επιμορφωση

να κοιταμε την διαρκεια και οχι την αρπαχτη..αυτη ειναι μια φορα και τελειωσε δεν μας ελυσε το προβλημα

αγαπη και ηθος για την δουλεια μας και τισ δυσκολες εποχες...

 

 

εγω παντως με 7 χρονια νεο με θεωρω

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που είμαι φαντάρος έχουμε γνωριστεί εγώ με άλλον έναν μηχανολόγο και έναν πολιτικό μηχανικό και σκεφτόμασταν να κάνουμε ακριβώς αυτό!

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα, αλλά πρώτα βεβαιώσου για τις προθέσεις και το χαρακτήρα τους. Ο στρατός λόγω ψυχολογίας δεν είναι το καλύτερο σημείο αξιολόγησης

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους!!

Εδώ και ένα χρόνο έκανα το δύσκολο εγχείρημα από ιδιωτική υπάλληλος να δοκιμάσω το ελέυθερο επάγγελμα... Άσχημη εποχή διάλεξα, θα μου πεις, αλλά οι καταστάσεις με οδήγησαν εκεί...:rolleyes:

Παράλληλα με τους χαλεπούς καιρούς προσπαθώ, και όλοι νομίζω, να εξοικονομήσω χρήματα από όπου μπορώ.

 

Μέχρι τώρα νοικιάζω έναν χώρο, όχι σε κεντρικό σημείο και όχι πέρασμα. Εξετάζω την μετακόμιση σε ένα πιο κεντρικό σημείο, όμως τα ενοίκια είναι στα ύψη!:o!! Και έτσι καταλήγω στη λύση της συστέγασης...

 

Τι γνώμη έχετε για αυτό?? Ποια τα οφέλη μιας συστέγασης??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.