Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ σε τριώροφη πολυκατοικία


saradon

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.Θα ήθελα να ρωτήσω έτσι πληροφοριακά.....αν κάποιος παλιότερος συνάδελφος που έχει ασχοληθεί με ενεργειακές μελέτες ή έκδοση ΠΕΑ να με κατατοπίσει λίγο........στην περίπτωση μιας τριώροφης πολυκατοικίας κατασκευασμένης προ ΚΕΝΑκ.

'Οταν νοικιάζετε ένα μόνο διαμέρισμα από όλο το κτήριο σε έναν νέον ενοικιαστή, το οποίο είναι κάτω των 50τ.μ., μετά την ημερομηνία εφαρμογής του ΚΕΝΑΚ, τότε επιβάλλεται ο ιδιοκτήτης να βγάλει ΠΕΑ????

Link to comment
Share on other sites

ΠΕΑ για κάθε ενοικίασή σου θα θέλεις απο τις 9 Ιουλιου 2011 και μετα. Αυτη την στιγμή μόνο εάν νοικιασεις όλο το κτίριο μαζι τότε μόνο θέλεις ΠΕΑ.

 

Το ΠΕΑ βγαίνει μια φορα και ισχύει για 10 χρόνια. Άρα μια φορα θα το βγάλεις για κάθε διαμέρισμα άσχετα πόσες φορές θα ξανανοικιαστει αυτό το διαμέρισμα μέσα σε αυτα τα χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε! όμως αν κάποια διαμερίσματα του κτηρίου είναι κάτω των 50τ.μ. θα χρειαστώ και για αυτά ΠΕΑ μετά τις 9/7/2011???? διότι στις εξαιρέσεις που γράφει η πρόσφατη διευκρινιστική εγκύκλιος ανέφερε ότι "1. Δεν απαιτείται η έκδοση ΠΕΑ στην περίπτωση κτιρίων, στο σύνολό τους ή σε τμήματα αυτών, με συνολική επιφάνεια κάτω των 50 τ.μ." από http://portal.tee.gr/portal/page/portal/SCIENTIFIC_WORK/GR_ENERGEIAS/kenak/11.01.05%20%20%20%20%20_2366_%E5%E3%EA%FD%EA%EB%E9%EF%F2%20%D0%C5%C1.doc.

Link to comment
Share on other sites

Προς το παρόν αυτη η διευκρινηση αφορά μόνο τα προς πώληση. Τα προς ενοικίαση προς το παρόν θέλουν όλα ΠΕΑ Απο 9/07/11 ανεξάρτητα απο επιφάνεια.

 

Το λογικό είναι ότι ως το καλοκαιρι θα εχει βγει διευκρινιστική και για τα <50μ2 προς ενοικίαση με την οποία θα εξαιρούνται και αυτα. Δεν εχει νόημα να ισχύσει κάτι διαφορετικό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.