Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ισχύς ενός λέβητα


soentall

Recommended Posts

Αγαπητέ soentall, κακώς άνοιξες τρία θέματα για να ρωτήσεις περίπου το ίδιο πράγμα. Το ότι δεν λαμβάνεις απαντήσει μπορεί να σημαίνει ότι δεν ξέρει κανείς μας να απαντήσει (πράγμα που μάλλον δεν ισχύει), ότι η ερώτηση δεν είναι κατανοητή (που επίσης δεν ισχύει) ή ότι δεν μπορεί να απαντηθεί μέσα από ένα φόρουμ...

 

- Ο αριθμός των θερμίδων που μπορεί να αποδώσει ένας λέβητας είναι αποτέλεσμα μελέτης.

- Μολονότι είχα πριν 8~9 χρόνια ασχοληθεί θεωρητικά με τις απαιτήσεις κατασκευής ξυλολέβητα αεριοποίησης, δεν έχω σχέδια ενός λέβητα που να λειτουργεί (τον καιρό εκείνο έβρισκες πολύ λιγότερα στο διαδίκτυο).

- Οι λέβητες αεριοποίησης είναι όντως ο μόνος αποδοτικός τρόπος να κάψεις βιομάζα με ελεγχόμενη ταχύτητα καύσης, υψηλή θερμοκρασία φλόγας, μεγάλη απόδοση καύσης/καθαρή καύση.

 

έσο υπομονετικός, οι συνάδελφοι στο φόρουμ δεν είμαστε υπηρεσία, την πλάκα μας κάνουμε...

 

:)

Link to comment
Share on other sites

πρέπει να υπολογιστεί ΠΕΡΙΠΟΥ η ισχύς του από τον χώρο καύσης δλδ πόσα ξύλα χωραει μέσα και έναν κατά προσεγιση συντελεστη αποδοσης . και μετά την κατασκευή κάνεις μια μέτρηση της ποσότητας του νερού που εισάγεται-εξάγετε και την θερμοκρασία εισόδου και εξόδου.

σε πινάκα του ελοτ ΕΝ 303-5 δίνει τις διαστάσεις τον τύπο και την σχετική υγρασία που πρέπει να έχουν τα ξύλα για να είναι κατάλληλα για την δοκιμή.

σχεδόν κανένας λέβητας από αυτούς που είναι ελληνικής κατασκευής δεν έχει μετρηθεί για την παραγόμενη ισχύ του, και πολλοί από αυτούς που κάνουμε εισαγωγή από της γείτονες χώρες..... το σχεδόν μπαίνει πιο πολύ για λόγους "ευγενιας".

Κοινός, έχει γίνει από έναν Έλληνα αντιγραφή ενός λέβητα από την Ιρλανδία, και μετά οι υπόλοιποι γιναν κατά τα πιστεύω του τεχνίτη. ο υπολογισμός τον θερμίδων σε όλα τα μοντέλα γιναν επίσης με το μάτι. (μοιάζει απίστευτο αλλά έτσι είναι!!! διασταυρωμένο)

οι υπόλοιπο ανταγωνιστές αντέγραψαν από την εξωτερική(!!!) εικόνα και υπολόγισαν θερμίδες πάλι με το μάτι. (δεν υπάρχουν λεφτά για να αγοραστεί ένας και να κοπεί για να γίνουν οι μετρήσεις)

Για αυτό βλέπεις να βάζουν "χέρι" με συντελεστές στους υπολογισμούς των θερμίδων που πρέπει να έχει ο λέβητας, και πάλι να σου λένε οτι αν είναι ξύλο πρέπει να είναι 2 με 3 φορές περισσότερες θερμίδες από τον αντίστοιχο του πετρελαίου. (την μελέτη την κάνει συνήθως ο υδραυλικός και όχι μηχανικός)

Εσύ θες να φτιάξεις ή να αγοράσεις έναν?? Σιδεράς είσαι??

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ασχολουμαι με κατασκευες μηχανηματων τροφιμων.Απλα θελω να φτιαξω εναν για προσωπικη μου χρηση.Ο λεβητας που εχω τωρα ισως ειναι πολυ μικρος πλεον για την περιπτωση μου.Οποτε σκεφτηκα για κατι ισως καλυτερο.Ειναι πολυ αληθοφανη και χειροπιαστα ολα αυτα που αναφερεις παραπανω.Δυστυχως ζουμε σε αυτην την χωρα οπου ο σιδερας της γειτονιας αποφασιζει για το τι λεβητα πρεπει να χρησιμοποιησει κανεις.Και δεν το λεω για να μειωσω η να προσβαλω καποιους.Απλα οι ανθρωποι τοσο ξερουν τοσα κανουν.Ισως καποια στιγμη καταλαβουμε πως ολα ειναι αποτελεσμα μελετης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.