Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ατμομηχανή


andreas123

Recommended Posts

Παρόλο που έχω την συγκεκριμένη άδεια δεν ξέρω να σου απαντήσω. Η ιστοσελίδα που βρήκες είναι έγκυρη; Μπορείς να μας δώσεις το link;

 

Αυτό που ήθελα να σου πω είναι πως για να κυκλοφορήσεις νόμιμα το όχημα που σχεδιάζεις με άδεια για πενηνταράκι, θα πρέπει αυτό να λάβει άδεια κυκλοφορίας ως μοτοποδήλατο. Έτσι πρέπει να βρεις τις απαιτήσεις του νόμου για να θεωρηθεί ένα όχημα μοτοποδήλατο και να τις ακολουθήσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 40
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

τι γνώμη έχετε για το Uniflow steam engine?...

 

Αντρέα, οι απαιτήσεις για αυτό που αναφέρεις είναι απίστευτα υψηλές. Όχι μόνο προϋποθέτει ότι μπορείς να φτιάξεις υπέρθερμο ατμό υψηλής πίεσης (ας πούμε 20bar - 600°C), απαιτεί απίστευτες μηχανουργικές δυνατότητες (κωνικός κύλινδρος, ειδικά τεμάχια κατεργασίας πολλών αξόνων, ειδικά μέταλλα για τα εξαρτήματα υψηλής θερμοκρασίας κλπ). Αλλά πάνω απ' όλα απαιτεί πολύ προχωρημένες γνώσεις θερμοδυναμικής και σχεδιασμού μηχανών που θα δοκίμαζαν σκληρά και τον ικανότερο μηχανολόγο.

 

Επομένως αναγκαστικά θα περιοριστείς σε "κλασσικές" λύσεις, τουτέστιν χαμηλή πίεση (4~5bar), χαμηλή θερμοκρασία και βαλβίδες του κλασσικού τύπου.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό θα πρέπει να το υπολογίσεις ανάλογα με τα δεδομένα. Το λογικό είναι να συνδέσεις τους στροφάλους άμεσα στον κινητήριο άξονα (όπως συνέβαινε παραδοσιακά σε αυτή την τεχνολογία). Στην περίπτωση αυτή δεν έχει κιβώτιο και συμπλέκτη. Ο υπολογισμός των κυλίνδρων θα γίνει βάσει ροπής και όχι βάσει ισχύος. Η μέγιστη ταχύτητα θα εξαρτηθεί από την ικανότητα των βαλβίδων και την ικανότητα ατμοπαραγωγής.

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω αν χρείαζετε να κάνω συμπλεξή και αποσύμπλεξη, αν χρειάζετε να το κάνω πως θα το κάνω? πως περίπου φτιάχνετε ο συμπλέκτης στην ατμομηχανή?

Link to comment
Share on other sites

- Δεν χρειάζεται συμπλέκτης στην ατμομηχανή χωρίς κιβώτιο.

- Το όχημά σου δεν θα διαθέτει τα στοιχειώδη χαρακτηριστικά για κίνηση σε δημόσια οδό. Όχι ότι δεν θα μπορείς να το οδηγήσεις, αλλά θα υστερεί δραματικά έναντι κάθε άλλου οχήματος.

- ούτε κουβέντα για άδεια κυκλοφορίας. Αλλά σε αυτό θα σε πληροφορήσουν καλύτερα οι αρμόδιοι ΜΜ.

- Με αυτά δεν θέλω να σε αποθαρρύνω, απλώς πρέπει να ξέρεις ποιοι είναι οι στόχοι σου.

- Για να φέρεις το εγχείρημά σου εις πέρας θα χρειαστεί να αποκτήσεις εκτεταμένες γνώσεις μηχανολογίας. Δεν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με δυο πληροφορίες που θα σου δώσουμε από το φόρουμ. Πχ, σου λέω ότι η μηχανή θα είναι δικύλινδρη με διαδρομή 12cm και διάμετρο 9cm... Δεν σε βοηθάει αυτό και πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.