Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

με εναν δασολογο που μιλουσα, ανακαλυψαμε και το κρασπεδικο φαινομενο. δλδ εκει που κοβεις την πλαγια για να κανεις δρομο, στο κοψιμο πανω, τα δεντρα δεν αντεχουν τον αερα. γιατι μεχρι πριν τον δρομο αυτα τα δεντρα δεν τα εβλεπε αερας!!!!

οταν ψαχναμε για venture capital για μια διαταξη ανανεωσιμης ενεργειας, ο οικονομολογος μας εδωσε και μια λιστα απαιτησεων που πρεπει να πληρουμε. στην Β λιστα ήταν, εκτος των αλλων:

1) πηγη μαυρων εσοδων για να μπορουν να δωθουν μιζες....

2) δικο μας συλλογο οικολογων της περιοχης που θα στιριξει το εργο(!!!!), στους οποιους θα "ταξουμε" δουλεια και οχι χρημα, για να μην μας τραβανε τα νεφρα καθε φορα.

 

ολα αυτα ειναι γνωστα μεσα στα οικονομικα των επενδυσεων, εμεις οι "αγαθοι" μηχανικοι ειμαστε λιγο εκτος...

  • Απαντήσεις 73
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Αυτό με τον υδροφορέα ( μην ξανακούσω για υδροφόρο ορίζοντα - μηχανικοί είμαστε ,εντάξει να το λένε έτσι οι άσχετοι) μου φαίνεται παρατραβηγμένο ,έπειτα απο χρόοονια εγκατάλειψης να περάσει ρύπανση και από το έδαφος και ακόρεστη ζώνη μέχρι τα υπόγεια νερά ..Στο έδαφος ίσως συσσωρεύεται κάτι αλλά και πάλι χλωμό για ανησυχητικές ποσότητες

Δημοσιεύτηκε

1. Τα πουλιά ως γνωστόν είναι εντελώς ηλίθια και όταν βλέπουν κάποιο εμπόδιο πάνε και πεφτουν πάνω του για να αυτοκτονήσουν. Κια από αυτοκίνητα σκοτώνονται, να σταματήσουμε να οδηγάμε;

2. Οι μηχανές υποχρεωτικά απομακρύνονται. Το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχουμε φτάσει στην 20ετία για να δούμε τι γίνεται, δεν σημαίνει ότι βγάζουμε αυθαίρετα το συμπέρασμα ότι θα παραμείνουν εκει.

Δες κιόλας και το repowering.

3. Τι δεν ανακυκλώνεται;;;;; Το μέταλλο;;

4. Σε μια έκταση, χωρίς δέντρα ( γιατί γενικά η υπάρξη πολλών δέντρων υποδηλώνει και ανυπαρξία αέρα) 100.000 στρεμμάτων που έχει μόνο χορτάρι, αν επεμβούμε στα 10.000 στρέμματα, τότε ναι, οι πληθυσμοί ζώων θα έχουν πρόβλημα σίτισης. Πολύ λογικό

 

Τα υπόλοιπα δεν αξίζουν καν σχολιασμού

Δημοσιεύτηκε
1. Τα πουλιά ως γνωστόν είναι εντελώς ηλίθια ..........................Τα υπόλοιπα δεν αξίζουν καν σχολιασμού

 

Χαχαχαχα.... υπερβάλεις λίγο συνάδελφε, αλλά εν γενη συμφωνούμε.

Δημοσιεύτηκε
1. Τα πουλιά ως γνωστόν είναι εντελώς ηλίθια και όταν βλέπουν κάποιο εμπόδιο πάνε και πεφτουν πάνω του για να αυτοκτονήσουν...

Συμφωνώ και γω απολύτως μαζί σου. Και μάλιστα να προσθέσω πως από video που έχω δει που όντως πουλιά φαίνεται να τραυματίζονται μετά από επαφή τους με ανεμογεννήτριες, φαίνεται πως μάλλον... παίζανε με τα στροφεία και δεν πέσαν κατά λάθος πάνω τους. Σιγά-σιγά θα μάθουν.

Δημοσιεύτηκε

Καλά άσχετα με την εξυπνάδα των πουλιών, έχει ασχοληθεί κανείς με το θέμα (πχ καμιά μελέτη)? Δε θα πρεπε να τηρούνται μέτρα για τη προστασία της βιοποικιλότητας?

πχ στα αεροδρόμια χρησιμοποιούν ηχογραφημένους ήχους για να διώχνουν τα πουλιά, κάτι αντίστοιχο δε θα πρεπε να ισχύει και στα αιολικά?

 

Γιατί τα πουλιά μπορεί να είναι χαζά (ως γνωστόν) αλλά οι οικολόγοι και οι τοπικές κοινότητες συνήθως τέτοιες μεταθανάτιες ευκαιρίες ψάχνουν να εκμεταλλευτούν για να μαζέψουν κόσμο με μαύρες σημαίες και να τρέχουν να τσακώνονται με τα ματ κτλ κτλ. όχι στο χυτα όχι στις Α/Γ. Είναι μια συνιστώσα πονηρή αυτή

Δημοσιεύτηκε
πχ στα αεροδρόμια χρησιμοποιούν ηχογραφημένους ήχους για να διώχνουν τα πουλιά, κάτι αντίστοιχο δε θα πρεπε να ισχύει και στα αιολικά?

 

Στα αεροδρόια το κάνουν αυτό ΟΧΙ για να προστατεψουν τα πουλιά, αλλά για να προστατευσουν τα αεροπλάνα! (Μην μπει κανα πουλί στην τουρμπίνα,,,)

Δημοσιεύτηκε
Στα αεροδρόια το κάνουν αυτό ΟΧΙ για να προστατεψουν τα πουλιά, αλλά για να προστατευσουν τα αεροπλάνα! (Μην μπει κανα πουλί στην τουρμπίνα,,,)

 

Ακριβώς. Εκεί είναι το θέμα. Και θα σου πω τι ενοοώ.

Στα αεροδρόμια οι επιπτώσεις του να μπει ένα πουλί στο κινητήρα είναι καταστρεπτικές και σε κόστος και σε ανθρώπινες ζωές. Στα αιολικά πάρκα χεστήκαμε αν τα πουλιά πεθάνουν γιατί πολύ απλά δε προκαλούν πρόβλημα στις α/γ ή σε ανθρώπινες ζωές.

 

Η λάθος προσέγγιση στο όλο θέμα είναι η λέξη ''χεστήκαμε'' . Γιατί μπορεί ο zefyros και ο coolbaby να αδιαφορούν αν θα ψοφήσει ένα ή δύο πουλιά σε ένα βουνό, ωστόσο σκέψου πόσοι χρηματοδοτούμενοι οικολόγοι υπάρχουν που μαζεύουν στρατό με αφορμή ένα δύο νεκρά πουλιά. Και θεωρώ ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να είναι καταστρεπτικό για ένα έργο (ειδικά αν εισαι σε φάση κατασκευής μέχρι και το έργο μπορούν να σταματήσουν).

 

Αυτό που είπε πιο πάνω ο aginor με τον οικονομολόγο είναι ακριβώς αυτό που ενοοώ.

Δημοσιεύτηκε
.... έχει ασχοληθεί κανείς με το θέμα (πχ καμιά μελέτη)? Δε θα πρεπε να τηρούνται μέτρα για τη προστασία της βιοποικιλότητας?

πχ στα αεροδρόμια χρησιμοποιούν ηχογραφημένους ήχους για να διώχνουν τα πουλιά, κάτι αντίστοιχο δε θα πρεπε να ισχύει και στα αιολικά? .....

Υπάρχουν δημοσιευμένες οι διαδρομές των αποδημητικών πτηνών στον Ελλαδικό χώρο.

Στο Ελληνικό AIP (Εγχειρίδιο Αεροναυτικών πληροφοριών) που εκδίδει η ΥΠΑ.

 

rac62.th.jpgrac63.th.jpgrac64.th.jpg

 

χαμηλά, ψηλά και γύρω από αεροδρόμια.

 

Στα χαμηλά (μέχρι 300μ από το έδαφος), είναι σχεδόν όλη η Ελλάδα και όσες μελέτες και να γίνουν, τα πουλιά δεν θα ακολουθούν διαδρομές γραμμένες με τον χάρακα και τον διαβήτη. Αν πείς ότι έτσι θέλω να τα προστατεύσω, δεν πρέπει να φτιάξεις τίποτα και πουθενά.

Αυτή όμως είναι λάθος βάση κουβέντας, γιατί εδώ το πρόβλημα δεν είναι περιβαλλοντικό. Στα βιντεάκια που έχω δεί είναι καθαρό ότι το πουλί "παίζει" με τον ανεμόμυλο και κάποια στιγμή την πατάει. Δεν έχουν τα πουλιά πρόβλημα με τις Α/Γ, απλά ακόμα τίς "μαθαίνουν" και θα προσαρμοστούν ανάλογα, εδώ προσαρμόστηκαν και ζουν γεράκια μέσα στο κέντρο μεγαλουπόλεων, τι να τους κάνει ένας ή 30 ανεμόμυλοι.

Στα αεροδρόμια επίσης, το πρόβλημα (οικονομικό και όχι ασφάλειας) είναι πολύ μεγάλο και παραμένει χωρίς λύση ακριβώς γιατί τα πουλιά προσαρμόζονται σχεδόν σε όλα, ήχους, φωτιά, λάμψεις, μόνον το γεράκι μοιάζει να κάνει κάτι αλλά, είναι μεγάλη ιστορία η ανατροφή και η ζωή μαζί του.

Το πρόβλημα με τίς Α/Γ δεν είναι τα πουλιά, είναι ότι είναι πολύ ακριβές στην παραγωγή του ρεύματος και δεν αντέχουμε με τίποτα την επιδότηση στην τιμή που πρέπει να τίς πληρώνουμε.

Η πράσινη ανάπτυξη είναι για λεφτάδες και εμείς έχουμε φαλιρίσει από καιρό.

Δημοσιεύτηκε
Συμφωνώ και γω απολύτως μαζί σου. Και μάλιστα να προσθέσω πως από video που έχω δει που όντως πουλιά φαίνεται να τραυματίζονται μετά από επαφή τους με ανεμογεννήτριες, φαίνεται πως μάλλον... παίζανε με τα στροφεία και δεν πέσαν κατά λάθος πάνω τους. Σιγά-σιγά θα μάθουν.

 

Σιγά σιγά θα μάθουν μέχρι να εξαφανιστούν...

 

Συνάδελφε,δεν μιλάμε για κοινά πουλιά αλλά για είδη υπό εξαφάνιση...π.χ. είδη αετών και γυπών..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.