stayros Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2011 Καλά στα κρυφά εννοείται ότι κάτι παίζει. Στον ΟΤΕ όμως είναι επίσημο. Έτσι, γιατι και το Σύνταγμα έχει τα όρια του...
spgirl Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2011 Και στα ΕΛΠΕ το ιδιο, και στην ΤΙΤΑΝ το ιδιο κτλ κτλ... Αλλα να μην εκθεσω τις δολιες τις εταιρειες... Και μετα αναρωτιομαστε γιατι χρωσταμε...
Daron Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2011 Δεν ισχύει μόνο για ΔΕΚΟ...Είναι άγραφος νόμος πολλές μεγάλες εταιρίες (ή βιομηχανίες ) να δείχνουν εύνοια κατά τη διάρκεια επιλογής υποψηφίων σε παιδιά-κοντινούς συγγενείς ατόμων που ήδη εργάζονται εκεί... Στις ελάχιστες συνεντεύξεις που έχω περάσει σε βιομηχανιες μου έχει τύχει τις πιο πολλές φορές να μου δώσουν να συμπληρώσω αίτηση που έχει ευθαρσώς την ερώτηση "Υπάρχει γονέας η στενό συγγενικό πρόσωπο που εργάζεται στη ΤΑΔΕ Α.Ε". Μάλιστα μια φορά που είχα περάσει προσωπική συνέντευξη με ρωτήσανε χύμα "Πώς έφτασες εσύ στο τελικό στάδιο επιλογής? Δουλεύει ο μπαμπάς/η μαμά σ εμάς?" Χα Χα...για γέλια και για κλάματα. Επίσης αυτά που λέτε για ΕΛΠΕ κλπ...Από πολύ πικρή προσωπική εμπειρία διαπίστωσα αυτό που μου λέγανε και αρχικά αρνούμουν πεισματικά να πιστέψω, οτι δηλαδή στις μεγάλες εταιρίες δεν έχει τόση σημασία το βιογραφικό όσο το να ξέρεις κάποιον από μέσα. Ήμουν άλλη μια φορά σε τελική φάση επιλογής υποψηφιών,έχασα τη θέση από κάποιον με πολύ χαμηλότερο βαθμό πτυχίου, 0 προϋπηρεσία (όπως κι εγώ) με αρκετά πιο καθυστερημένη λήψη πτυχίου και αγγλικά επιπέδου FCE τη στiγμή που απαιτούταν καθαρά από την αγγελία άριστη γνώση αγγλικών γιατί ήταν θέση για Εμιράτα. Είχε βύσμα μέσα στην εταιρία κ τον έσπρωξε. (Ο ίδιος μου το είπε!!) Οσο να ναι σε πονάει να φτάνεις στη βρύση και να μην πίνεις νερό εξαιτίας ενός βύσματος. Δεν είμαι κανάς κομπλεξικός αλλά κάτι τέτοια με κάνουν κάπως πικρόχολο και όσοι έχουν βρεθεί σε παρόμοια θέση μπορούν να με καταλάβουν.
thodoris1982 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2011 Παιδια οι γνωριμιες ηταν ειναι και θα ειναι απο τα πιο σημαντικα πραγματα για την επαγγελματικη επιτυχια/ανελιξη καποιου. Αυτο δεν ισχυει μονο στην Ελλαδα αλλα και σε ολο τον κοσμο, π.χ. Στις ΗΠΑ σε πολλες μεγαλες εταιρειες προτιμονται παιδια εν ενεργεια η συνταξιουχων εργαζομενων οπως π.χ στην APPLE.
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Παιδιά σωστά όλα αύτα που λέτε, τι να λέμε τώρα. Και στον ιδιωτικό τομέα το ίδιο ισχύει, το πρώτο πράγμα είναι το βίσμα. Συμφοιτητής μου "διαπρέπει" σε μεγάλη κατασκευαστική 7ης τάξης γιατί ο πατέρας του γνώριζε τον διευθ.σύμβουλο. Πολλοί έφυγαν αυτός εκεί και πήρε και αύξηση. Κολλητός μου υπάλληλος HR σε γαλακτοβιομηχανία, σταμάτησε την αξιολόγηση υποψηφίων γιατί "ήρθε φυτευτός" ανιψιός του προισταμένου παραγωγής. Ξέρω πάρα πολλές ανάλογες περιπτώσεις, όπως φαντάζομαι και εσείς. Στις μεγάλες εταιρίες έτσι κατά κόρων γίνονται οι προσλήψεις, εκτός αν είσαι ΤΟ αστέρι και αξιολογηθείς σωστα. Ασε που και οι πολιτικοί φυτεύουν τους δικούς τους και στους ιδιωτικούς κολλοσούς (και όχι μόνο) για ευννόητους λόγους. Είδατε ποτέ πλην μηδαμινών εξαιρέσεων μεγάλες κατασκευαστικές πχ να βγάζουν αγγελίες?
stayros Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Άλλο ιδιωτικός, άλλο δημόσιος τομέας. Στον ιδιωτικό έχει κάθε δικαίωμα να διαλέξει όποιον θέλει. Δικά του κεφάλαια διαχειρίζεται. Στον δημόσιο όμως (υποτίθεται πως) είναι κτήμα όλων μας η επιχείρηση, άρα δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επιλέγουν πέραν αντικειμενικών προσόντων.
nikmmech Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Και ο ΟΤΕ και τα ΕΛΠΕ που αναφέρονται, πλέον, ιδιωτικός τομέας είναι. Οι λίγες μετοχές που κατέχει πλέον το Δημόσιο, το καθιστούν απλό μέτοχο και τπτ άλλο. Η εντοπιότητα στη ΔΕΗ, που μετρά για ΑΗΣ και ορυχεία, έχει το εξής κορυφαίο χαρακτηριστικό : σε προτάσει κατά απόλυτη προτεραιότητα στην κορυφή της λίστας επιλογής. Δηλ. κάποιος με πτυχίο 10, μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο και άριστη γνώση 3 ξένων γλωσσών θα χάσει την θέση του από κάποιον με πτυχίο 5, και κανένα άλλο προσόν, που πληροί το κριτήριο της εντοπιότητας.
spgirl Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 σε προτάσει κατά απόλυτη προτεραιότητα στην κορυφή της λίστας επιλογής. Δηλ. κάποιος με πτυχίο 10, μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο και άριστη γνώση 3 ξένων γλωσσών θα χάσει την θέση του από κάποιον με πτυχίο 5, και κανένα άλλο προσόν, που πληροί το κριτήριο της εντοπιότητας. Αυτό ξέρουμε γιατί γίνεται: Πεθαίνουν που πεθαίνουν οι κάτοικοι γύρω από τα ΑΗΣ από καρκίνους και αναπνευστικά προβλήματα, ας τους δώσουμε και δουλειά...
stayros Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Αυτό είναι συμφωνία της ΔΕΗ με την τοπική κοινωνία για να δεχτεί να μπουν οι εγκαταστάσεις εκεί. Δεν είναι ευνοεί κανέναν προσωπικά.
nikmmech Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Η εντοπιότητα αναφέρεται σε επίπεδο Δημοτικού Διαμερίσματος. Αυτό δημιουργεί πολλά θέματα στις τοπικές κοινωνίες, γιατί ενώ περιβαλλοντική υποβάθμιση και μόλυνση δέχονται πολλές περιοχές, ορισμένες από αυτές για λίγα km ουσιαστικά εξαιρούνται από τον κανόνα της εντοπιότητας. Για αυτό το λόγο και πολλοί κάτοικοι των γύρω περιοχών, πιέζουν ώστε να αντικατασταθεί η απόλυτη προτεραιότητα που δίνει η εντοπιότητα, με μοριοδότησή της, όπως γίνεται στην επιλογή μέσω ΑΣΕΠ για τον δημόσιο τομέα.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα