Spiderman Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2011 Με δεδομένο ότι από 9 Ιανουαρίου 2011 είναι υποχρεωτική η έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) σε περίπτωση αγοράς-πώλησης κτιρίου διευκρινίζονται, συμπληρωματικά, σημεία της (α) σχετικής εγκυκλίου της Υπουργού ΠΕΚΑ ως εξής: 1. Δεν απαιτείται η έκδοση ΠΕΑ στην περίπτωση κτιρίων, στο σύνολό τους ή σε τμήματα αυτών, με συνολική επιφάνεια κάτω των 50 τ.μ., :mad:όπως αυτά προσμετρούνται στο συντελεστή δόμησης, σύμφωνα με το Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό, και όπως καταγράφονται στο φύλλο της οικοδομικής άδειας:mad: [σύμφωνα με την περίπτωση 13 του άρθρου 2 του ν. 3661/2008]. Στη συνολική επιφάνεια προσμετρούνται επίσης και τα τετραγωνικά του κτιρίου που έχουν νομιμοποιηθεί ή τακτοποιηθεί με τις ισχύουσες διατάξεις [όπως διευκρινίζεται και στο σημείο 1.3. της (α) σχετικής εγκυκλίου]. ΕΛΕΟΣ, ΕΛΕΟΣ, Ε-Λ-Ε-Ο-Σ... Συνάδελφοι η συγκεκριμένη διατύπωση η οποία αυτοαναιρείται από μόνη της κάθε φορά, εννοώ αυτήν με τις τρελόφατσες, έχει καταντήσει αηδία και επαναλαμβάνεται σε κάθε ''μπερδευτική'' εγκύκλιο που εκδίδουνε. Πρέπει επιτέλους κάποιος, μη Μηχανολόγος που να γνωρίζει ΓΟΚ να ενημερώσει τους υπεύθυνους του ΥΠΕΚΑ πως αυτό το οποίο λένε δεν μπορεί να ισχύει ταυτόχρονα δηλαδή εξηγούμε: Έχω π.χ. τρεις μεζονέτες εννιαίου κτιρίου (κολλημένες), κάθε μία αποτελεί ανεξάρτητο τμήμα και δεν μπορεί να μελετηθεί ενεργειακά ως εννιαίο κτίριο αλλά ξεχωριστά η κάθε μία καθώς στην πράξη ο ένας μπορεί να την έχει μόνιμη κατοικία με καλοριφέρ, ο άλλος παραθεριστική με κανα σπλίτ κτλ. κτλ. Άρα εξ αρχής αυτές οι κατοικίες πρέπει να μελετηθούν ξεχωριστά και να πιστοποιηθούν ξεχωριστά. Όμως στο φύλλο της οικοδομικής προφανώς εγγράφονται ως σύνολο σε δομήσιμα μέτρα. Αυτό είναι ακόμα πιο κατανοητό αν έχω δύο κτίρια στο ίδιο οικόπεδο όπου όλοι γνωρίζουμε ότι πάλι στο φύλλο της άδειας γράφεται όλη η δόμηση του οικοπέδου. Θα τρελαθώ ποιοι γελοίοι τους συμβουλεύουν και τα γράφουνε αυτά. Δηλαδή ρε ΥΠΕΚΑ έχω στο ίδιο οικόπεδο δύο κτίρια από 45τμ το κάθε ένα. Με βάσει τις διευκρινιστικές σου πες μου τι γινεται? Θέλουν ΜΕΑ και ΠΕΑ? Προσπαθώ να πιάσω το υπουργείο στο τηλ. 2 ώρες δεν μπορεί κάποιος θα το σηκώσει.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα