Νικολοπουλος Δημητριος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2011 Καλησπέρα, Καταρχήν να ευχηθώ σε όλους καλή χρόνια, με υγεία και ευτυχία για όλους... Λοιπόν είμαι τελειόφοιτος μηχανολόγος, και λόγο της πτυχιακής μου, χρειάζομαι ένα πρόγραμμα προσομοίωσης πυρκαγιών κυρίως μεταλλικών κτιρίων. Οποιαδήποτε Πληροφορία καλοδεχούμενη... Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
Τινάκι Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2011 Επίσης καλή χρονιά! Φοιτήτρια ανακάλυψα τυχαία το παρακάτω αλλά δεν ασχολήθηκα ποτέ, ίσως όμως σε βοηθήσει. http://www.vulcan-solutions.com/software.html
Νικολοπουλος Δημητριος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2011 Προς πάσα ενδιαφερόμενο, ύστερα από πολύ κόπο, τρέξιμο, και ψάξιμο μπορεί η προσομοίωση πυρκαγιών σε κτίρια, σήραγγες και κτλπ, να πραγματοποιηθεί με το πρόγραμμα πεπερασμένων στοιχείων (FEA) Ansys Fluent. Το όποιο παράλληλα συνεργάζεται με το Inventor 2008 (simulation analysis) και το Solid Works σε μορφή .igs / .iges.
thanz Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2011 Πρέπει να ξεχωρίσεις τι ακριβώς θες από την προσομοίωση που λες. Είναι διαφορετικό το τμήμα της προσομοίωσης της "φωτιάς" και διαφορετικό το τμήμα που εξετάζει τις συνέπειες από την υψηλή θερμοκρασία σε οποιαδήποτε υλικά. Το πρώτο είναι μελέτη CFD και το δεύτερο FEA. Για το CFD τώρα πρέπει να ξεχωρίσεις τι θες να βρείς, δηλαδή την εξάπλωση του καπνού ή να κάνεις simulation όλη την καύση για να βρεθούν τα προϊόντα της καύσης και την εξάπλωση τους. Μετά τα αποτελέσματα τα εισάγεις στο FEA. Γίνεται και coupling με CFD and FEA όπου γίνεται real time η ανταλλαγή των δεδομένων. Επίσης από τον χώρο που θές να εξετάσεις, εξαρτάται και τι υπολογιστική δύναμη θες. Καλή συνέχεια
Νικολοπουλος Δημητριος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2011 Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Στην πτυχιακή, θα πάρουμε κάποιες περιπτώσεις έναρξης πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία ενός μεταλλικού κτιρίου, και θα εξετάσουμε το πως αναπτύσσεται η πυρκαγιά και ο καπνός στο χώρο, η προσημείωση θα γίνει με το Ansys Fluid. Ύστερα από τα αποτελέσματα θερμοκρασιών που θα έχουμε βρει, λέμε ( ακόμα δεν είναι σίγουρο ) να κάνουμε προσoμείωση θερμοκρασιακής καταπόνησης ( ομοιόμορφης ή κατανεμημένη κατανομής ) στα πλαίσια του κτιρίου, μέσω του Solid Works. Για να δούμε την συμπεριφορά των μέταλλων. Η πτυχιακή προς το παρόν είναι στην ιδέα, ακόμα μαζεύουμε πληροφορίες. Μια ερώτηση: " Είναι διαφορετικό το τμήμα της προσομοίωσης της "φωτιάς", είναι μελέτη CFD." Τι εννοείς; ( CFD ; ) Έχεις κάποιο πρόγραμμα να μου προτείνεις, για να με βοηθήσει στην πτυχιακή μου; Εκτός από αυτά που αναφέρω στα προηγούμενα Post.
thanz Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2011 Το Computational Fluid Dynamics είναι η υπολογιστική ρευστομηχανική. Το πιο γνωστό software είναι το Fluent της ANSYS. Ένα από τα βασικά σου θέματα είναι να καταλάβεις τι θες να κάνεις simulation. Αν κάνεις την καύση (δεν το συνιστώ στην περίπτωση σου) τότε θα γίνουν όλα πιο σύνθετα. Θα πρέπει να έχεις ένα καύσιμο το οποίο σε συνδυασμό με τον αέρα θα καίγεται και θα βρίσκεις την αναλογία και την ποσότητα των προϊόντων της καύσης και την αλλαγή της θερμοκρασίας του αέρα. Αυτό που πιστεύω οτι πρέπει να κάνεις είναι simulation του καπνού και της θερμοκρασίας από μια καύση όπου το πρόγραμμα θα παίρνει από έτοιμους πίνακες της αναλογίες των προϊόντων της καύσης, (πολύ πιο γρήγορο simulation). Κάπου γράφεις το πως αναπτύσσεται η πυρκαγία... τι ακριβώς εννοείς? Δεν μπορείς να έχεις καύση αν δεν έχεις καύσιμο. Δεν μπορείς δλδ να θεωρήσεις ότι πήρε φωτιά ένα γραφείο και μέσα απο το simulation να βρεις ποία έπιπλα επίσης θα καούν.(Γίνεται και αυτό με κάποιο τρόπο αλλά γίνονται πολύπλοκα πολλά). Καλό θα είναι να κοιτάξεις σε journal για παρόμοια simulations ώστε να πάρεις μια ιδέα το τι πρέπει να κάνεις.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα