AlexisPap Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Alex: Σαφώς και θέλεις χαμηλες τιμές υγρασίας για να τοποθετήσεις πλακάκια χωρίς να σου πετάξει υγρασία από τους τοίχους. Για τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου βέβαια θέλεις πολύ πολύ χαμηλές τιμές. Ίσως και να έχεις δίκιο (αν και η προσωπική μου εμπειρία είναι διαφορετική), πες μου όμως, σε τι διαφέρει το τσιμεντοκονίαμα των ενδοδαπεδίων από όλα τα άλλα τσιμεντοκονιάματα ώστε να θέλει στέγνωμα;
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2011 προσωπική εμπειρία είναι οτι εαν δεν στεγνώσει θα φάει τους αρμούς και την κόλλα.
SeNNinhA Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2011 Δεν εχει σημασία το τι υλικό χρησιμοποιείς κάθε φορα στο υπόστρωμά σου αλλα οι τιμές υγρασίας που εχει αυτό πριν την τοποθέτηση του δαπέδου. Αναλόγως το υλικο το παχος της στρωσης και τις καιρικές συνθηκες διαφοροποιούνται οι ημέρες που θα πρέπει να περιμένεις για να στεγνώσει. Και φυσικά για τοποθέτηση παρκέ οι τιμές της υγρασίας πρέπει να είναι μονοψηφιες το πολυ. Εάν βιάζεται υπάρχουν τρόποι να τοποθετήσεις κεραμικα και πάνω απο υπόστρωμα με υγρασία αλλα σίγουρα θα αναμενεις ότι η υπάρχουσα υγρασία θα εκτονωθεί απο τους τοίχους. Εάν δεν είχες ενδοδαπεδια θα μπορούσες και ανα διαστήματα να κάνεις τρύπες και να τοποθετήσεις υλικα αφυγρανσης. Δεν θυμάμαι τώρα πως τα λένε.
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2011 Απλώς εστιάζω στο της ενδοδαπέδιας. Επομένως η ενδοδαπέδια δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη αντιμετώπιση, σίγουρα όχι στέγνωμα επί ημέρες με τον λέβητα... μπορεί να αντιμετωπιστεί όπως όλα τα δάπεδα. Να σημειώσω ότι η υγρασία στο τσιμεντοκονίαμα πέφτει γρήγορα λόγω της ενυδάτωσης. Αν ολοκληρωθεί η ενυδάτωση, η υγρασία πολύ δύσκολα πέφτει κάτω του 40% τον χειμώνα. Το καλοκαίρι μπορεί να πέσει μετά από εβδομάδες... Το ποσοστό αυτό της υγρασίας αντιστοιχεί σε πολύ μικρή απόλυτη ποσότητα νερού και δεν νομίζω ότι μπορεί να προκαλέσει βλάβες. Τουλάχιστον δεν μου έχει τύχει.
SeNNinhA Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2011 Όπως τα λες ακριβώς ειναι. Γι αυτό κι εγώ δεν ανέφερα βλάβες για τα κεραμικα αλλα μόνο αναμενόμενη εκτόνωση κάποιας πλεοναζουσας υγρασίας απο τους τοίχους. Αποκολλησεις πχ δεν αναμένονται εάν χρησιμοποιείς κάποια σοβαρή κόλλα πλακιδιων. Παρόλα αυτα ακόμη και για χειμώνα εφόσον εχει λειτουργήσει η ενδοδαπεδια και εάν ο χώρος ειναι κλειστός (έχουν τοποθετηθεί δηλαδή τα κουφωματα) θα έπρεπε να εχει χαμηλότερες ίσως τιμές υγρασίας. Εάν όχι τότε οπως ειπώθηκε απο όλους σχεδόν ειναι φυσιολογικό το 40%. Σχετικά με το ασταρι: Μακάρι να εμπόδιζε την θερμοκρασια να ανεβεί. Ειναι εξαιρετικά φθηνο και θα το χρησιμοποιούσαμε για μονωτικο. Μιλάμε για λιγοτερο απο χιλιοστο επικαλυψης. Δεν θα εχει καμία επιδρασή. Οποίος το λέει ας μου φέρει τα τεχνικά χαρακτηριστικά θερμομονωσής του που να το υποστηρίζουν. Θα ειναι μια μεγάλη ανακάλυψη στα θερμομονωτικα υλικά. Το ασταρι εμποδίζει τους πόρους του υποστρωματος και δημιουργεί απλά μια σταθερή και όχι πια σαθρή επιφάνεια με καλη πρόσφυση.
evan2k Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2011 Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Να αναφερω οτι οι μετρησεις της υγρασιας της τσιμεντοκονίας επιβεβαιωθηκαν και μαλιστα προς τα πανω, με μηχανημα επαγγελματικο (GANN hydromette Uni 2). Πιο συγκεκριμενα 57% στο ισογειο, 73% στον 1ον οροφο και 86% στο Δωμα (στο δωμα δεν υπαρχει ενδοδαπέδια). Κουφώματα εχουν τοποθετηθει. Το σπιτι ειναι σχετικα κλειστο. Υπαρχουν βεβαια καποιες διοδοι αερα απο διαφορα σημεια. Η θερμοκρασια στα δωματια ειναι περιπου στους 25 με την υγρασια ατμοσφαιρας στους 30. Απο οτι καταλαβαινω και απο τις απαντησεις σας αλλα και ρωντωντας οποιον σχετικο βρηκα (μηχανολογους, μηχανικους, πλακαδες), οι αποψεις διιστανται στο κατα ποσο θα πρεπει να προχωρησω με την εγκατασταση πλακιδιων ή να περιμενω να πεσουν οι τιμες. Επισης οτι οι τεχνητες μεθοδοι αφυγρανσης που θα μπορουσα να χρησιμοποιησω εχουν αρκετο κοστος με αμφιβολο αποτελεσμα. Καποιοι υποστηριζουν οτι οι τιμες ειναι φυσιολογικες, αλλοι τις θεωρουν υψηλες, αλλα η πηγη της υγρασίας δεν ειναι ευκολο να εξακριβωθει και μπορει να οφειλεται ειτε στην υγρασια που επικρατουσε κατα την εγκατασταση, ειτε στο μιγμα που χρησιμοποιηθηκε. Βεβαια να υπηρχε ας πουμε 80% ατμοσφαιρικη υγρασια (η υγρασια που υπαρχει στο Δωμα) την ωρα της εγκαταστασης μου φαινεται λιγο δυσκολο. Βασικα εχω λιγο πελαγωσει...
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2011 Μην πελαγώνεις το GANN hydromette Uni 2 είναι ακριβές. Δώσε χρόνο. Πηγαινε στο σημείο με την μέγιστη και βάλε σεσουάρ στο χλιαρό. Άστο καμιά ώρα κα μέτρα πάλι. Εαν δεν πέφτει τουλάχιστον 15% το κονίαμα είναι για τα μπάζα. Εαν πάλι δεν πέσει τότε θα βάλεις προϊόντα μείωσης υγρασίας. κοιτα και εδω για να δείς τι θα έπρεπε να έχει βάλει http://products.kerakoll.com/gestione/immagini/prodotti/KERACEM_el.pdf σε 5 μέρες οχι σε δυο μήνες με 86%. Που είμαστε στο 50.
evan2k Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2011 Μην πελαγώνεις το GANN hydromette Uni 2 είναι ακριβές. Δώσε χρόνο. Πηγαινε στο σημείο με την μέγιστη και βάλε σεσουάρ στο χλιαρό. Άστο καμιά ώρα κα μέτρα πάλι. Εαν δεν πέφτει τουλάχιστον 15% το κονίαμα είναι για τα μπάζα. Εαν πάλι δεν πέσει τότε θα βάλεις προϊόντα μείωσης υγρασίας. κοιτα και εδω για να δείς τι θα έπρεπε να έχει βάλει http://products.kerakoll.com/gestione/immagini/prodotti/KERACEM_el.pdf σε 5 μέρες οχι σε δυο μήνες με 86%. Που είμαστε στο 50. Ευχαριστω. Θα παρω Δευτερα την Kerakoll, να ρωτησω εαν υπαρχει καποιο αλλο διαλυμα καταλληλο αφου πεσει η τσιμεντοκονια, αφου το συγκεκριμενο απο οτι καταλαβαινω, επρεπε να ειχε μπει στο μειγμα. Υπαρχει κατι στο αρχειο αυτο που με προβληματιζει. Λεει σε καποιο σημειο οτι τα ηλεκτρικα οργανα μετρησης υγρασιας δεν ειναι αξιοπιστα, λογω των ειδικων υδραυλικων συνδετικων υλικων...οπως λεει και τα μονο αξιοπιστα ειναι τα υγρομετρα ανθρακασβεστιου (που να βρει κανεις κατι τετοιο?). Ξερω οτι το GANN hydromette Uni 2 ειναι ηλεκτρικο, ενω το Lutron που αρχικα χρησιμοποιηθηκε νομιζω δουλευει με RF. Το Trotec T600, δουλευει με microwave και απο οτι διαβαζω ειναι κορυφαιο.... Αν μπορεσω να βρω κατι τετοιο θα ξαναδοκιμασω μηπως και οι μετρησεις ειναι λαθος.
Brasco Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2011 σε 5 μέρες οχι σε δυο μήνες με 86%. Που είμαστε στο 50. Πέστα ρε Ροδόπουλε! Ξέρουμε την διαφορά τιμής σε σχέση με το κοινό τσιμέντο?
SeNNinhA Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2011 κοιτα και εδω για να δείς τι θα έπρεπε να έχει βάλει http://products.kerakoll.com/gestione/immagini/prodotti/KERACEM_el.pdf σε 5 μέρες οχι σε δυο μήνες με 86%. Που είμαστε στο 50. Το είχα χρησιμοποιήσει όταν καιγομασταν να βάλουμε κολλητό παρκέ σε μια οικοδομη και είχαμε ήδη καθυστερήσει. Σε 12 ημέρες ήταν έτοιμο για την τοποθέτηση του παρκέ (καλοκαίρι). Πόσο μάλλον για πλακάκι. Δεν θυμάμαι τιμη μιας και έχουν περάσει χρόνια αλλα δεν ήταν και ιδιαιτερα ακριβό. Θέλει όμως και αυτό primer πριν την τοποθέτηση. Κι αν δεν σου έρθουν οι αλφαδίες σωστα τρίβεται με τριβειο για μάρμαρα ή αν μιλάμε για μικροανωμαλιες και με το χέρι.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα