Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

SeNNinhA αυτό που χαίρομαι σε σένα είναι οτι γνωρίζεις απο υλικά τελικά. Μπράβο. Και εγω θα βάλω primer και μάλιστα ΣΙΚΑ.

Δημοσιεύτηκε

Πριν να το βάλουμε το είχαμε δώσει για έλεγχο και σε εργαστήριο του Πολυτεχνείου (μέσω φίλου) και μας είχε επιβεβαιωσει τις καμπυλες χρόνου ξηρανσης. Είχαμε και ψιλομεγαλα παχη, δεν ειναι να παίζεις με κολλητα παρκε και υγρασίες. Ειναι οντως καλο υλικό.

Δημοσιεύτηκε
Μην πελαγώνεις το GANN hydromette Uni 2 είναι ακριβές. Δώσε χρόνο. Πηγαινε στο σημείο με την μέγιστη και βάλε σεσουάρ στο χλιαρό. Άστο καμιά ώρα κα μέτρα πάλι. Εαν δεν πέφτει τουλάχιστον 15% το κονίαμα είναι για τα μπάζα. Εαν πάλι δεν πέσει τότε θα βάλεις προϊόντα μείωσης υγρασίας.

 

κοιτα και εδω για να δείς τι θα έπρεπε να έχει βάλει

 

http://products.kerakoll.com/gestione/immagini/prodotti/KERACEM_el.pdf

 

σε 5 μέρες οχι σε δυο μήνες με 86%. Που είμαστε στο 50.

 

Καταλαβα καλα οτι το συγκεκριμενο πρεπει να χρησιμοποιηθει στο μιγμα, και οχι αργοτερα ή θα κανει δουλεια και αν το βαλω τωρα? Θα ρωτησω βεβαια και την Kerakol την δευτερα

 

Επειδη δεν ειμαι της δουλειας δυσκολευομαι να εντοπισω στην Ελλαδα τετοια μηχανηματα. Μπορει καποιος να μου δωσει λινκ για αυτο το FLIR η να το παρω απο το εξωτερικο;

 

Πηγαινε στο σημείο με την μέγιστη και βάλε σεσουάρ στο χλιαρό. Άστο καμιά ώρα κα μέτρα πάλι. Εαν δεν πέφτει τουλάχιστον 15% το κονίαμα είναι για τα μπάζα. Εαν πάλι δεν πέσει τότε θα βάλεις προϊόντα μείωσης υγρασίας.

 

Θεωρω οτι διαφορα 86% στο δωμα, οπου δεν υπαρχει ενδοδαπεδια θερμανση με το ισογειο στα 57%, ειναι λογικα αποτελεσμα της θερμανσης. Δηλαδη, μαλλον δεν ειναι για τα μπαζα η τσιμεντοκονια, αλλα θα κανω και το τεστ που αναφεραται...

 

Να αναφερω και κατι ετσι αστεια-σοβαρα. Μηπως αυτη η ποταμισια αμμος που χρησιμοποιειται, που νομιζω ειναι ελληνικη παντεντα, δεν επιδεχεται μετρησεις με "γερμανικα" οργανα...:D

Δημοσιεύτηκε

Είπα τι θα έπρεπε να έχει μπεί!!! Εαν πάρεις και FLIR πας για ενεργειακός επιθεωρητής εκτός και εαν είσαι γκαντζετακιας. Ψαξε θερμοκάμερα. Τον πρώτο καιρό σε βλέπω να σκανάρεις αμάξια και τον δεύτερο τα παιδια για πυρετό. Εαν δεν πετύχει το πείραμα ξανα έλα και θα βρούμε λύση. Υπάρχουν και άλλες λύσεις.

Δημοσιεύτηκε

Δεν μπορείς να το βάλεις τώρα. Εαν δεν έχεις διαρροή (που δεν το βλέπω πιθανο) θα πρέπει απλά να περιμένεις.

 

Εάν θέλεις να κερδισεις χρόνο τότε μπορείς να βάλεις ένα επαλειφόμενο στεγανωτικο που μπαίνει πάνω σε επιφάνειες με υγρασία και μετα να τοποθετήσεις τα κεραμικα σου.

 

Ή χρησιμοποιησε ενα αυτοεπιπεδουμενο σαν υπόστρωμα.

 

Σίγουρα θα έχεις μια διαφυγή της υγρασίας απο τους τοίχους οποτε μην βάλεις τα σοβατεπια, καθυστέρησε λίγο το στοκαρισμα (δεν μπορείς και πολυ) και καθυστέρησε όσο μπορείς το βάψιμο. Θα κερδισεις χρόνο όμως απο τις άλλες εργασίες.

 

Εάν δεν βιάζεσαι τότε απλά περίμενε.

Δημοσιεύτηκε

SeNNinhA έχουμε γίνει οι μηχανικοί χωρίς σύνορα!!!! Λίγο Penetron κονία και θα τραβήξει την υγρασία αμέσως.

Δημοσιεύτηκε

Έκανα κάποιες έρευνες στο ιντερνετ, κατέβασα πολλα megabyte μελετων και ερευνων, σχετικα με την υγρασια στο μπετον. Ειμαι σε θεση να γραψω και βιβλιο για αυτο, αλλα θα συνοψίσω τα κυρια σημεια:

 

α) Αυτο που μετρανε τα μηχανηματα, ειναι σχετικη και οχι απολυτη υγρασια. Υπαρχει αναγωγη στο μπετον που σου δινει τις απολυτες τιμες. Π.χ 75% σχετικη υγρασια, σημαινει 2% περιεκτικότητα σε μπετον. Επομενως οι τιμες που δινει μηχανημα στην δικια μου περιπτωση ειναι απολυτα φυσιολογικες.

Η πιο αυστηρη προδιαγραφη για ξυλο και μερικα πλαστικοειδη απαιτει υγρασιες κατω απο 60%, ενω πλακακια μπορουν να μπουν ακομα και με 80% σχετικη υγρασια. Απλα αυτοι που μετραγανε, δεν ξερανε να ερμηνεύσουν τα νουμερα που εβγαζε το μηχανημα ή ενδεχομενως μπερδευτικαν αφου, οταν τα μηχανηματα αυτα τα γυρισεις σε mode να μετρανε ξυλο, δινουν απολυτες τιμες.

 

β) Ολες οι μετρησεις μετρησης υγρασιας σε μπετον, ακομα και απο τα πιο ακριβα μηχανηματα (και οχι μονον, το ιδιο ισχυει π.χ και με την μεθοδο του χλωριουχου ανθρακα) , ειναι εν δυναμει αναξιοπιστες. Η μετρηση υγρασιας στον μπετον (στο ξυλο τα πραγματα ειναι σχετικα απλα) ειναι παρα πολυ δυσκολη και επηρεαζεται απο πολλους παραγοντες (συσταση μιγματος, χημικα κ.α). Οι μετρησεις αυτες πρεπει να χρησιμοποιουνται συγκριτικά και οχι απολυτα.Δεν θα επεκταθω περισσοτερο.

 

γ) Ακομα και οι ιδιες εταιρειες που βγαζουν αυτα τα μηχανηματα, λενε οτι οι εμπειρικες μεθοδοι μετρησης, ειναι πολλες φορες πιο αξιοπιστοι. Υπαρχουν 3-4τετοιοι μεθοδοι. Τις εφαρμοσα στην δικια μου περιπτωση και δεν υπαρχει προβλημα.

 

Τελος να ευχαριστησω ολους για την βοηθεια σας.

Δημοσιεύτηκε

evan2k

 

μα πάντα σχετική υγρασία μετράμε. Ειδικότερο σε τσιμέντο μετράμε με μικροκύματα (ταχύτητα διάδοσης του κύματος). Τέλος καλό όλα καλά.

Δημοσιεύτηκε

Να σχολιάσω ότι η απόλυτη υγρασία (κ.β.) στο νωπό σκυρόδεμα (αυτό που βγαίνει από την βαρέλα και κυλάει στην σκάφη της αντλίας) σπάνια ξεπερνάει το 6%. Μερικές ώρες μετά το πέρας της ενυδάτωσης (εφόσον δεν γίνεται συντήρηση) έχει πέσει στο 2%~3%...

 

Ο νοών νοείτω.

  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.