Μουρβι Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18 , 2013 (edited) Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Edited Ιανουάριος 19 , 2013 by Gousgounis παράθεση Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimidomo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2013 Καλησπέρα. Γνωρίζει κανείς κάποιο plugin για κατασκευή σκάλας με σφηνοειδή σκαλοπάτια από σκυρόδεμα. Έχω βρεί κάποια αλλά είναι με πλατύσκαλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimidomo Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2013 Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια....έχω σχεδιάσει ένα κτίριο και ήρθε η ώρα να βγάλω κατόψης κλπ. Με το εργαλείο της τομής (section νομίζω) κόβω τους τοίχους κάνω export σε 2d αλλά όταν ανοίγω την κάτοψη στο autocad δεν μου εμφανίζει κάποιες γραμμές, κυρίως τοίχους. γνωρίζει κάποιος τι φταίει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gousgounis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26 , 2013 Στο sketchup μάλλον δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Είναι θέμα του προγράμματος να αποφασίσει ποιες γραμμές θεωρεί ότι είναι κρυφές για να τις εξάγει ή όχι. Μπορείς να παίξεις με τις ρυθμίσεις πατώντας το κουμπί options στο παράθυρο διαλόγου και ίσως να δοκιμάσεις να εξάγεις σε dxf. Μια άλλη λύση θα ήταν να εξάγεις σε 3D και να μετατρέψεις σε 2D στο autocad ( Express --> Modify --> Flatten Objects ) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimidomo Δημοσιεύτηκε Μάιος 1 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 1 , 2013 Gousgounis ευχαριστώ για την απάντησή σου, δοκίμασα να εξάγω σε dxf και πέτυχε. Σε ευχαριστώ πραγματικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
γ.ταφ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2013 Προσπαθώ να εισάγω αρχείο dwg (μια κάτοψη σε Autocad) στο Sketchup, αλλά το σχέδιο εμφανίζεται με διαφορετικές διαστάσεις, πιθανώς σε κάποια κλίμακα. Τι φταίει, ξέρει κανείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimidomo Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8 , 2013 Προσπαθώ να εισάγω αρχείο dwg (μια κάτοψη σε Autocad) στο Sketchup, αλλά το σχέδιο εμφανίζεται με διαφορετικές διαστάσεις, πιθανώς σε κάποια κλίμακα. Τι φταίει, ξέρει κανείς; Φίλε μου συμβαίνει και σε εμένα, δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό. Αυτό που κάνω είναι το εξής: Με το που γίνεται η εισαγωγή του dwg στο sketchup αλλάζω απλά την κλίμακα του σχεδίου ώστε να συμφωνούν οι διαστάσεις με το αρχικό dwg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis73 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8 , 2013 (edited) Από το File -> Import όπου κάνεις εισαγωγή dwg/dxf δίπλα έχει ένα κουμπακι που λέει οptions. Εκεί πέρα μπορείς να ορίσεις τις μονάδες, λογικά για να εμφανίζεται σωστα το σχέδιο στο sketchup θα πρέπει να βάλεις εκεί σωστά τις μονάδες που το έχεις σχεδιάσει στο Autocad. Edited Ιούλιος 8 , 2013 by akis73 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2014 (edited) Gousgounis κανένα update ;την ψάχνω στο 3d μετά από καιρό , και δεν έχω όρεξη να επιστρέψω στο 3dmax μετά από τόσο καιρό .έκδοση 2014 πλέον ... με plug-in από το περιβάλλον (που δεν καταφέρνω να περάσω ακομα) .αξίζει ; προτάσεις για έκδοση και plug-in ;το 2d βγαίνει απο autocad και στο sketch με ενδιαφέρει το 3d , τα free libraries,η free εκδοση αξιζει ; ή να ψάχνω για pro (εχει πολλά εξτρά ; )light me up ! Edited Ιούλιος 15 , 2014 by manos_ir Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gousgounis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2014 H free μια χαρά είναι για απλή χρήση, όπως για το 3D σκαρίφημα του διαγράμματος δόμησης. Γενικά όμως μην περιμένεις αυτοματισμούς ή ευκολίες των αρχιτεκτονικών προγραμμάτων, ούτε στην pro. Κάνεις το περίγραμμα με το χέρι (αν εισάγεις 2D απο autocad θα σε μπερδέψει περισσότερο), σηκώνεις, σχεδιάζεις τα ανοίγματα και μετά εισάγεις απο το warehouse πόρτες, παράθυρα και στοιχεία περιβάλλοντος χώρου της αρεσκείας σου. Έχει κάποια 3rd party αρχιτεκτονικά plugins (1001bit Tools, 3dRubyWindow) πχ για δημιουργία σκάλας, ανοιγμάτων, στεγών ή κιγκλιδωμάτων, όμως δεν τα έχω δοκιμάσει. Έχει μεγάλη γκάμα freeware για να πειραματιστείς. Για φωτορεαλισμό προτείνω το V-Ray. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα