Judge Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2011 Καλησπέρα σε όλους ! Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων εάν παρόμοιο θέμα έχει ήδη ειπωθεί εδώ, αλλά όσο έψαξα στο φόρουμ σας δε βρήκα κάτι ανάλογο ! Η ιστορία έχει ως εξής : Έχουμε ένα 2όροφο σπίτι - στην ουσία είναι 2 μεμονωμένα κατά όροφο σπίτια (140m2 έκαστο). Το ισόγειο, το οποίο είναι το πατρικό μας, και ο 1ος όροφος που είναι ένα ημιτελές σπίτι (στα τούβλα). Η ιδιοκτησία βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως, αλλά δεν υπάρχουν οικοδομικές άδειες για κανένα από τα δύο αυτά σπίτια! Αυτό το οποίο μας "καίει" είναι το πατρικό (ισόγειο) , κτισμένο και ολοκληρωμένο το 1978. Είχαν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες τότε οι γονείς μου, αλλά λόγω ότι ήταν εκτός σχεδίου πόλεως δε μπορούσαν να βγάλουν άδεια ! Παρ'όλα αυτά έχω ένα χαρτί της Πολεοδομίας που στην ουσία είναι μια αίτηση που είχαμε κάνει τότε να μην κατεδαφιστεί το σπίτι, το οποίο και χαρτί έρχεται να μου ακυρώσει (πριν 3 μέρες συγκεκριμένα) η εφορία που πήγα να κάνω αποδοχή κληρονομιάς του πατέρα μου, λέγοντάς μου πως το χαρτί αυτό δεν είναι νόμιμα σωστό γιατί λείπουν κάποιες σφραγίδες και μία "έκθεση" που θα εξηγούσε ακριβώς τι συνέβαινε στο σπίτι εκείνη την εποχή. Η μητέρα μου ισχυρίζεται πως επί Νόμου Τρίτση είχαμε πληρώσει τα αντίστοιχα ποσά και πως το σπίτι είναι νόμιμο- δεν βρίσκω όμως κανένα χαρτί που να υποδεικνύει πως έχει γίνει κάτι τέτοιο ! Διαβάζοντας το φόρουμ σας όμως, ο Νόμος Τρίτση είναι ουσιαστικά να απαγορεύσει την κατεδάφιση μίας οικίας, χωρίς να την νομιμοποιεί! Από τη στιγμή όμως που στο σχέδιο πόλεως υπάρχει το σπίτι στο οικοδομικό τετράγωνο, λογικά δεν υπάρχει περίπτωση να κατεδαφιστεί τώρα πια! Για να κάνουμε συμβόλαια όμως τώρα και την γονική παροχή για 1η κατοικία που θέλει η μητέρα μου, πρέπει να έχουμε άδειες και στα 2 αυτά σπίτια! Σίγουρα θα πρέπει να απευθυνθούμε σε πολιτικό μηχανικό. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής : 1) Θα υπάρξουν πρόστιμα για όλα αυτά τα έτη που τα σπίτια δεν έχουν άδειες ? Αν ναί, ποιά θα είναι αυτά? (Γνωστοί μου ανέφεραν ενδεικτικά "Κατοχή και εκμετάλλευση αυθαιρέτου" ...δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο!!) 2) Από την στιγμή που βρισκόμαστε εντός σχεδίου πόλεως, περνάει ένας δρόμος και κόβει 80m2 της αυλής και 12m2 της εξωτερικής αποθήκης , η οποία αυλή είναι φραγμένη. Θα πρέπει να γκρεμίσουμε τους τοίχους και της αποθήκης και της αυλής ? 3) Έχουμε το δικαίωμα να αποκτήσουμε ένα "τρίγωνο" πίσω από το σπίτι μας δεδομένου που χάνουμε 92m2 από την μπροστινή πλευρά του οικοπέδου ? 4) Για να βρω αποδεικτικά στοιχεία για την καταβολή των ανάλογων ποσών επί Νόμου Τρίτση, πρέπει να απευθυνθώ στον Δήμο της περιοχής μου? Ευχαριστώ όσους είχαν την υπομονή να διαβάσουν την "έκθεση ιδεών" μου !!
tpanag Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2011 Εφόσον πρόκειται ξεκάθαρα για απορίες επί συγκεκριμένου ζητήματος, τα ερωτήματά σας θα τα απαντήσει ο Μηχανικός που θα απευθυνθείτε "σίγουρα" όπως λέτε και κατευθείαν. Με την λεκτική περιγραφή, ούτε άκρη βγαίνει, ούτε είναι ασφαλής η οποιαδήποτε απάντηση.
Judge Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2011 Καταλαβαίνω...! Λογικό !! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας !
dimitrispsi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2011 Απευθύνσου σε κάποιον μηχανικό/δικηγόρο που να ξέρει καλά τα αυθαίρετα. Θα πρέπει να ξέρεις όμως: Η "εξαίρεση από κατεδάφιση" ΔΕΝ είναι σε καμία περίπτωση "νομιμοποίηση". Επίσης, όταν ψηφίστηκε ο 1337 (Τρίτσης) δόθηκε ολιγόμηνη προθεσμία δήλωσης αυθαιρέτων. Αν δεν δηλώθηκε τότε, οι πιθανότητα κατεδαφιστέου είναι πολύ μεγάλη. Μήπως αυτό εννοεί η μητέρα σου; Ότι απλά το δήλωσαν; Θέλει προσεκτικό ψάξιμο.
Brasco Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2011 Βρες ένα μηχανικό να του αναθέσεις την γ' φάση, εφόσον έχει δηλωθεί αρχικά
MAKAP Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2011 @Judge Οι ερωτήσεις σου αφορούν σε δύο εντελώς διαφορετικά θέματα και, συγκεκριμένα, 1) το θέμα της αυθαίρετης οικοδομής και 2) το θέμα της ένταξης της περιοχής και του οικοπέδου στο σχέδιο πόλης του οικείου ΟΤΑ. Για το 1ο θέμα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναζητήσεις, στην αντίστοιχη πολεοδομία, στοιχεία της αίτησης εξαίρεσης από την κατεδάφιση, αν αυτή κατατέθηκε τελικά. Επομένως, αποτελεί μονόδρομο η διαδικασία νομιμοποίησης αυθαιρέτου. Για το 2ο θέμα, πρέπει να καταλάβεις ότι, εάν η ένταξη στο σχέδιο πόλης έγινε μετά το 1983, το οικόπεδο οφείλει εισφορές σε γη και σε χρήμα, οι οποίες, μαζί με τις ρυμοτομήσεις που περιγράφεις, πρέπει να έχουν καταγραφεί στην οικεία Πράξη Εφαρμογής. Όλα αυτά τα στοιχεία θα σου τα αναλύσει ο μηχανικός που θα απευθυνθείς (ο οποίος πρέπει να γνωρίζει την πολεοδομική νομοθεσία) και θα σε συμβουλεύσει για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.
vagelis_lam Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2011 ..................Παρ'όλα αυτά έχω ένα χαρτί της Πολεοδομίας που στην ουσία είναι μια αίτηση που είχαμε κάνει τότε να μην κατεδαφιστεί το σπίτι, το οποίο και χαρτί έρχεται να μου ακυρώσει (πριν 3 μέρες συγκεκριμένα) η εφορία που πήγα να κάνω αποδοχή κληρονομιάς του πατέρα μου, λέγοντάς μου πως το χαρτί αυτό δεν είναι νόμιμα σωστό γιατί λείπουν κάποιες σφραγίδες και μία "έκθεση" που θα εξηγούσε ακριβώς τι συνέβαινε στο σπίτι εκείνη την εποχή.Η μητέρα μου ισχυρίζεται πως επί Νόμου Τρίτση είχαμε πληρώσει τα αντίστοιχα ποσά και πως το σπίτι είναι νόμιμο- δεν βρίσκω όμως κανένα χαρτί που να υποδεικνύει πως έχει γίνει κάτι τέτοιο !.........................: 1) Ξεκίνα πρωταρχικά στην αρμόδια Πολεοδομία, αιτούμενη αντίγραφο φακέλλου (χρησιμοποιείς την ''αίτηση'' που φαντάζομαι θα έχει κάποιον αριθμό πρωτοκόλλου). Πολύ πιθανόν να μην υπάρχει αρχείο στην Πολεοδομία. Εάν όμως βρεθεί, κάνε αντίγραφα όλων των σχετικών εγγράφων που υπάρχουν εκεί μέσα (στο φάκελο) και απευθύνσου σε μηχανικό για περισσότερες εξηγήσεις και διευκρινήσεις για το επόμενο βήμα. 2) Προσπάθησε να βρείς το μηχανικό που είχε ασχοληθεί τότε με την εξαίρεση της κατεδάφισης. Ενδεχομένως να κρατά ακόμη αρχείο αυτών των υποθέσεων 3) Προσπάθησε να βρείς αποδείξεις πληρωμής (διπλότυπα) που αφορούσαν στην πληρωμή τότε των εισφορών. Ενδεχομένως στο Δήμο που υπάγεται το ακίνητο, να μπορούν - εάν υπάρχει αξιόπιστο αρχείο - να σε βοηθήσουν 4) Δικηγόρος και Μηχανικός απαραίτητοι σε όλα τα προαναφερόμενα στάδια
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα