Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στατικό ερώτημα: Βόθρος συριζα στα θεμέλια.Να γεμισει με αμμο ή μπετον?


fillia30

Recommended Posts

Γεια σας

θα ηθελα τα φωτα σας για ενα προβλημα που αντιμετωπιζω

Μένω σε ενα σπιτι που εχει χτιστει εδω και 30 περιπου χρονια το ισογειο και πριν απο 15 χρονια προστεθηκε ο 2ος οροφος.

Το σπιτι ανακαινιστηκε πριν απο 5 χρονια και απο τοτε αντιμετωπιζω μεγαλο προβλημα υγρασιας κυριως στην μια πλευρα του σπιτιου.

Οι σοβαδες στους εξωτερικους τοιχους φουσκωνουν και πεφτουν ενω εσωτερικα και σε υψος μεχρι 1.20 μ εμφανιζονται κρυσταλλοι με αλατα και επισης φουσκωματα.Τελευταια παρατηρω φουσκωματα και στο σοβα του ταβανιου ενω οταν το χτυπαω ακουγεται διαφορετικα απο αλλες περιοχες του ταβανιου (σαν να ειναι κουφιο).Οταν πρωτοξεκινησε το προβλημα καλεσα καποιον μαστορα που απλα επιδιορθωσε τις βλαβες στον σοβα ριχνοντας και κατι για την υγρασια οπως λετε και εσεις.

 

Δυστυχως προσφατα ανακαλυψα την πραγματικη αιτια του κακου...

Ο βοθρος του σπιτιου βρισκεται συριζα στα θεμελια του σπιτιου κατα μηκος ολης της πλευρας που εχει προβλημα.Δεν γνωριζω τις ακριβεις του διαστασεις γιατι ειναι καλυμμενος με πλακοστρωτο.Επισης δεν χρειαστηκε ποτε να τον αδειασω την τελευταια 5 ετια οποτε φανταζομαι οτι ειναι μεγαλος..

 

Εχω ηδη ξεκινησει διαδικασιες για να κατασκευασω νεο βοθρο ομως δεν ξερω τι να κανω με τον παλιο.

Ακουω διαφορες αποψεις οπως να τον αφησω γεματο με λυματα ,να τον αδειασω και να γεμισω με αμμο ,να τον σπασω και να ριξω μπετον...

 

Ζω σε νησι και η τεχνογνωσια σε τετοια θεματα ειναι περιορισμενη..

Ανησυχω και για τα θεμελια του σπιτιου καθως βρισκεται εκει 30 χρονια.

Δεν ξερω αν επηρεζεται η στατικοτητα απο το υλικο που θα αντικαταστησει το νερο

 

Εσεις τι εχετε να μου προτεινετε?

ευχριστω εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

Για το θέμα του βόθρου θεωρώ καλύτερο το να τον αδειάσεις, να τον γεμίσεις με μπαζομάμμο, να βγάλει τα νερά του τα οποία πιθανόν να χρειαστεί να ξανατραβηχτούν και πάλι μπαζοάμμο.

Συμφωνώ όμως με το συνάδελφο περί του ταβανιου...

 

Επίσης θα πρέπει να σε προβληματίσει το γεγονός ότι το πρόβλημα ξεκίνησε μετά την ανακαίνιση όπως λές.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα με ενδιαφέρει κυρίως ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας. Κάτι μου λέει πως ο βοθρος είναι απορροφητικός μολυνοντας με μικροβιακο φορτίο τον Υ.Ο.

Είναι ντροπή να δηλώνετε χωρίς αιδώ ότι έχετε τόσα χρόνια να αδειασετε τον βοθρο σας δηλώνοντας εμμέσως πως επιβαρύνετε το περιβάλλον.

Και μπορεί δομικά στοιχεία της οικίας σας να έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες από την μακροχρόνια γειτνίαση με τον βοθρο ( χαμηλό πεχα, χλωριοντα κλπ) αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ζημιωνετε το κοινό μας περιβάλλον.

Link to comment
Share on other sites

@fillia 30

 

Η τηλε-διάγνωση καλό είναι να αποφεύγεται.

 

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αναθέσετε την υπόθεση σε έναν μηχανικό , ο οποίος θα δει και από κοντά το κτίριο σας , και θα σας καθοδηγήσει υπεύθυνα.

 

Ευχαριστούμε που επιλέξατε το forum μας για την ενημέρωσή σας.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.