Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιότητα ζωής: πεζοδρόμια


ΟΩΝ

Recommended Posts

Όλα αυτά που λέτε είναι ΜΟΝΟ η μία όψη του νομίσματος.

 

Η άλλη όψη είναι η εξής:η ανάπτυξη των βιομηχανιών αυτοκινήτου-πετρελαίου-ελαστικών έγινε με πολύ επιθετικό τρόπο τα τελευταία 100 χρόνια εις βάρος της ποιότητας ζωής μας.Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως, με τα χειρότερα αποτελέσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Αυτές οι βιομηχανίες αποφέρουν ένα μεγάλο ποσοστό στο ΑΕΠ των χωρών που παράγουν.Στις χώρες που δεν παράγουν, αποφέρουν τεράστιο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ κέρδος, μιας κ προσφέρουν πολλές θέσεις εργασίας.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος κατάργησε το τραμ κ την ανάπτυξή του στη δεκαετία του 50-60.Τα καρτέλ επέβαλαν στις κυβερνήσεις παγκοσμίως να υιοθετήσουν αυτά τα μοντέλα ανάπτυξης.

 

Καμία χώρα δεν μπορούσε να κάνει τόσο μακροπρόθεσμη πολεοδομική πρόβλεψη ώστε να εξυπηρετούνται οι αυτοκινηστές.Τα μεγάλα οδικά έργα κάθε άλλο παρά διευκολύνουν το traffic jam, μιας κ ευνοείται η αγορά νέου αυτοκινήτου μακροπρόθεσμα.

 

Ειδικά στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπου το κέντρο πολεοδομικά δημιουργήθηκε το μεσαίωνα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.Οι Παριζιάνοι έχουν ένα σταθμό μετρό κάθε 100 μέτρα, από τα πιό λειτουργικά μετρό παγκοσμίως, ωστόσο επιλέγουν τη μετακίνηση στο κέντρο με το αυτοκίνητο!

 

Πόσο μάλλον στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ, όπου σταδιακά καταργήθηκαν οι δημόσιες μεταφορές μεταξύ κέντρου κ προαστείων, πλήττοντας κυρίως τις χαμηλές κοινωνικές τάξεις, που αφενός μεν υποχρεώνονταν να αγοράσουν αυτοκίνητο για να μετακινηθούν στο κέντρο, αφετέρου να μισθώνουν parking μιας κ είναι σχεδόν ΑΔΥΝΑΤΟΝ να υπάρξει θέση στάθμευσης στο κέντρο.

 

Και οι επεκτάσεις των σχεδίων πόλεως στην Αθήνα κάθε άλλο παρά προέβλεψαν την ανάπτυξη του αυτοκινήτου.Μόλις το 1981 γίνεται νύξη στην Ελληνική Νομοθεσία περί θέσεων στάθμευσης κ μετά το 90 επιβάλλεται η ταυτόχρονη ανάπτυξή τους με τη δόμηση!!

 

Από την άλλη υπάρχει κ ο επονομαζόμενος ''πολίτης'' που πληρώνει ένα κάρο δημοτικά τέλη για να μπορεί να περπατάει σε καθαρά πεζοδρόμια, έχοντας όμως τα ίδια δικαιώματα πολίτη με τον αυτοκινητιστή.Ο δύσμοιρος ο αυτοκινητιστής από την άλλη, ενώ με τη σειρά του πληρώνει ΚΑΙ δημοτικά τέλη ΚΑΙ τέλη κυκλοφορίας,δεν έχει πού να βάλει την αμαξάρα του, μιας κ οι κυβερνήσεις τον έπιασαν κορόιδο:τον προέτρεπαν με κάθε τρόπο (φορολογικό-τεχνολογικό-οικονομικό) να αγοράσει αυτοκίνητο για να κινηθεί η οικονομία, κ μόλις το πήρε ΟΥΔΕΝ ΣΦΑΛΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ, επί τούτου ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Χ-Ε-Σ-Τ-Η-Κ-Ε πού θα παρκάρει το κάθε κορόιδο.

 

Διότι η ορθολογιστική δικαιοσύνη θα έλεγε το εξής:πόσα αυτοκίνητα θα πωληθούν φέτος στην Αθήνα?Πόσα θα αποσυρθούν?Άρα το ίδιο το Κράτος ΠΡΙΝ γίνουν οι πωλήσεις θα πρέπει να διασφαλίσει τις θέσεις στάθμευσης.....αλλά το Κράτος το βολεύει, διότι οι πολίτες είναι ''ιδιώτες'' (με την έννοια του ιδιώτη-ηλιθίου) κ σκοτώνονται μεταξύ τους.

 

Στο μόνο σημείο που συμφωνώ με τους συναδέλφους είναι οι τύποι που παρκάρουν κλείνοντας προσβάσεις σε ράμπες τυφλών κ ΑΜΕΑ.Αυτοί θέλουν σκότωμα.Όλοι οι υπόλοιποι έχουν άφεση αμαρτιών.

 

Τα λέει μια χαρά ο Σαρηγιάννης, διαβάστε τον.Και πριν γκρινιάξετε, τριβελίστε λίγο το μυαλό σας μήπως είστε λιγάκι υποκριτές, όλοι μας είμαστε.........

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά επιλέγω το ποδήλατο για τις μετακινήσεις μου στην πόλη.

Όταν κατεβαίνω Αθήνα τώρα, επειδή φοβάμαι να κινηθώ στους Αθηναϊκούς δρόμους με το ποδήλατο, αφήνω την αυτοκινητάρα μου σε σταθμό μετρό και κινούμαι με μετρό ή ηλεκτρικό.

 

Επίσης, θα ήθελα πολύ να μπορώ να επιλέξω να πάω τα παιδιά μου συνοδεία με το ποδήλατο στο σχολείο τους (το οποίο απέχει περίπου 1200μ από το σπίτι και δεν γίνεται με τα πόδια) αλλά είναι αδύνατον (καταλαβαίνετε το γιατί)...

Link to comment
Share on other sites

ς!!!Και του λεω οτι φτυνω στο πεζοδρομιο απλα ετυχε να βρισκεται πανω σε αυτο.

Αλλη φορα ανεβηκα στο καπο ενος αυτοκινητου για να περασω και ο ιδιοκτητης με κοιτουσε αποσβολωμενος.

 

χαχαχαχαχα......@kusta80 +1.000.000 respect την ίδια καφρίλα κουβαλάμε απλά επειδη είμαι νέος στο φόρουμ ψιλοντρέπομαι να πω τις ζημίες μου

 

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΠΟΥΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΟΥΛΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ.ΚΑΙ ΑΑΑ ΚΑΙ ΟΥΥ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥΥΥΥΥΥ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.