Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κτίσμα προ 55 και ρευματοδότηση


MARIOPYRGAKI

Recommended Posts

Πρέπει να πας στο Ειρηνοδικείο της περιοχής ή σε συμβολαιογράφο με δυο μάρτυρες, όχι συγγενείς και άνω των 70 ετών και να κάνεις ένορκη βεβαιωση.Μετά τα πας αυτά στον Δήμο και παιρνεις βεβαιωση για κάθε χρήση.

 

 

γεια σασ θα ηθελα την γνωμη κ την γνωση σασ για την επιλυση του προβληματοσ μου.απο τον παππου μου εχουμε αυθαιρετο κτισμα σε παραλιακο χωρο.το 1950 το λειτουργουσε ωσ καφενειο κ αυτο αποδεικνιεται απο εγγραφο που βρηκε ο πατερα σου (εναρξη επιτηδευματιου)σημερα λειτουργει ωσ ψητοπωλειο με αδεια απο το 2004.ολα αυτα τα αναφερο για τα παρακατω.πριν 3 χρονια μασ κοβουν το ρευμα.περυσι ο νομαρχης μασ εδωσε προσωρινο ρευμα μονο για την θερινη περιοδο.τωρα εκανα αιτηση παλι για ηλεκτροδοτηση κ μου απανταει ο υπεθυνοσ:δεν μπορω θα παω φυλακη,εινα του δημοσιου.αυτα εινα τα λογια του.ολοσ ο οικισμοσ εχει ρευμα,μονο εμεισ δεν εχουμε.το κτισμα το δηλωνουμε και μαλιστα πριν 2 εβδομαδεσ ηρθε το χαρτι να πληρωσουμε το ετακ.και ρωταω.αφου ειναι παρανομο κ ειναι του δημοσιου γιατι μου ζητανε το ετακ.κ τι ισχυει για τα προ του 55.υπαρχει καποιοσ νομο για να παρουμε ρευμα;ευχαριστω εκ τον πρωτερων.

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι σε δημόσιο χώρο δεν μπορείς να το νομιμοποιήσεις σαν προ του 1955, ούτε να ηλεκτροδοτήσεις φυσικά (δηλ είναι απαραίτητη προϋπόθεση να μην είναι σε δημόσια έκταση κτισμένο αυτό το κατά τα άλλα παλιό κτίσμα)

Link to comment
Share on other sites

Ο δήμαρχος αναγνωρίζει μεν ότι χτίστηκε την τάδε ημερομηνία αλλά δεν υφίσταται κάποια βεβαίωση νομίμως υφιστάμενου από την οικεία Πολεοδομία. Βασικά δεν υφίσταται κανενός είδους άδεια. Αν μάλιστα το τεμάχιο στο οποίο είναι το κτήριο είναι δημόσια έκταση τότε δεν υπάρχει τρόπος νομιμοποίησης.

 

Πάντως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποτανθείς σε μηχανικό της περιοχής σου ο οποίος σίγουρα θα έχει καλύτερη άποψη για το τί ακριβώς γίνεται με το εν λόγω ακίνητο.

Link to comment
Share on other sites

1)Γενικά: Πως μπορεί να είναι αυθαίρετο σε επαρχία ένα κτίσμα προϋφιστάμενο του 1955?

ΓΟΚ δεν υπήρχε παρά μόνο ειδικοί όροι δόμησης (βάση του τότε ρυθμιστικού) στα μεγάλα αστικά κέντρα.

2)Ειδικά: Με τη φράση είναι του δημοσίου τί εννοεί? Το γήπεδο που κείται?

Για το σύνομο τμήμα (αν υπάρχει) θα πρέπει να κατατεθεί φάκελος στην πολεοδομία για εξαίρεση από την κατεδάφιση και στη συνέχεια νομιμοποίηση προ του 1955, ώστε να ρευματοδοτηθεί.

Link to comment
Share on other sites

1)Γενικά: Πως μπορεί να είναι αυθαίρετο σε επαρχία ένα κτίσμα προϋφιστάμενο του 1955?

 

Δεν είπα ότι είναι αυθαίρετο. Είπα ότι αν δεν υπάρχει βεβαίωση νομίμως υφιστάμενου από την Πολεοδομία δεν μπορεί να προχωρήσει η ΔΕΗ στη ρευματοδότηση.

Link to comment
Share on other sites

cna,

την ερώτηση την απευθύνω στην ΜARIOPYRGAKI.

Γιατί λέει ότι πρόκειται για αυθαίρετο κτίσμα σε παραλιακό δρόμο?

Αν το 1950 η αστυνομία ή κάποια αρχή, είχε συντάξει έγγραφο ότι πρόκειται

για αυθαίρετο κλπ. κλπ. τότε δεν νομιμοποιείται κι ας είναι προ του 1955.

Link to comment
Share on other sites

Το συμπέρασμα ειναι ότι το κτίριο θεωρείται ότι υφίσταται σε γήπεδο ιδιοκτησίας του δημοσίου και γι αυτό τον λόγο δεν μπορει να ηλεκτροδοτηθει. Τέλος.

 

Πρέπει να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό του καθεστώς πρώτα. Χρησικτισια σε ιδιοκτησια του δημοσίου δεν ισχύει οποτε εάν δικαστικώς δεν αποδειχθεί η κυριότητα του γηπέδου που βρίσκεται το κτίσμα δεν γινεται τίποτε και πολυ σωστα λένε οι υπάλληλοι της ΔΕΗ.

 

Εάν κάνω λάθος ας με διορθώσει ο MARIOPYRGAKI

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.