A7PILOT Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2011 Γειά σας Στέλιος1 Εχω κατασκευάσει (μετα από πολυ μελέτη και απόλυτη εφαρμογή σχεδιων)ένα πολύ μεγάλο απλό τζάκι χτιστό στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική που χωράει ένα ολόκληρο οικοδομικό καρότσι ξύλα ελιάς (άφθονα δικά μου) και γίνεται "καμίνι" ζεσταίνοντας 70 τ.μ.με σοφίτα (350 κυβικα, ψιλοτάβανο). Για τα σαββατοκύριακα είναι τέλειο (χωρίς κεντρική θέρμανση) με ενίσχυση από ηλεκτρικά σώματα στα δωμάτια ακόμη και με αρνητικές έξω αφου "δουλέψει" 2-3 καρότσια ξύλα. Επειδή όμως προβλέπεται να μένω πλέον περισσότερο, πως θα μπορούσα να το κάνω αερόθερμο για τα δωμάτια χωρίς να το φτιάξω από την αρχή???? Κατασκευαστικά στοιχεία : Mεγάλο βάθος με πλάτη από υλικό υψικαμίνου (τα τούβλα έπεφταν από την πολύ υψηλη θερμοκρασία). Δίνω αέρα από μπροστά και κάτω με σχισμή 2 εκατοστών περα για πέρα. Στο δάπεδο έχω "τρύπα" για συλλογή στάχτης με δύο(2) σχάρες και μεγάλο βάθος . Δεν καπνίζει και δουλεύει όλη την ημέρα. Εάν περάσω στην πλάτη εσωτερικά μιά σωλήνα 3/4 (για να μην ασχημαίνει πολύ), πάχος ????, υλικό???? για να μην λειώσει , με δύο κούρμπες που να πέρνει αέρα απ έξω(έξω λογω θορύβου) και με βεντιλατερ έξω, να τον στέλνω στα δωμάτια θα κάνω δουλειά???? Ή πρέπει να πάω σε άλλη λύση??? Είναι τρία δωμάτια (δύο κάτω με σαλοκουζίνα και ενα απο πάνω τους στυλ σοφίτας). Πώς τον μεταφέρω??? Σπιράλ ????? Συστολλές??? Πως κάνω διαχωρισμό ??? Τελειώματα περσίδες???? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
gkoump Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2011 καλυτερα να γινει υδροθερμο, δηλ να μπη σερπαντινα σιδερενια σωληνα φ 1-2 ιντσεςμε νερο να κυκλοφορει μεςα οχι αερας. επισης ξυλολεβητας, η κλειστο τζακι με ειδικο τζαμι. κυκλοφορητης και θερμ σωματα μαντεμενια. οχι με αερα με νερο.για να στειλεις αεραγωγους σε δωματια θελει μεγαλυτερες διαμετρους απο το να στειλεις 2 χαλκινες σωληνες φ18 σε καθε δωματιο.
Στελιος1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2011 Οπως ειπε και ο φιλος παρα πανω αν μπορεις να το κανεις υδραυλικο, εχει αλλες δυσκολιες βεβαια. Το να βαλεις εξω ανεμιστηρα δεν βοηθα στ θορυβο, αυτος θα μεταφερεται με τον αερα και μεσα, ηχοπαγιδες θελει. Με εναν σωληνα δεν γινεται, θα πρεπει να εχει διατομη τουλαχιστον 8-10 εκ αλλιως θα βγαλεις ελαχιστο αερα καυτο (πανω απο 200 βαθμους) θελει πολλους σωληνες παραλληλους και συλεκτη γ αυτες ψηλα που το καθαρο εμβαδον τους να ειναι ισο κ λιγο μεγαλυτερο απ το αντιστοιχο που θα μετρησεις στο μηχανακι που θα βαλεις. Δες εδω Stelios1-tzakiaenergy.blogspot.com ισως παρεις μια ιδεα περιπου.
A7PILOT Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2011 Ευχαριστω για την βοήθεια. gkoump , μήπως γνωρίζετε απο που μπορω να ενημερωθω υπεύθυνα για "υδραυλικο τζάκι" ???? Αρχές λειτουργίας , κυκλοφορία νερου, συστήματα ασφαλείας.... Οπως σας είπα όταν το "γεμίζω" γίνεται σαν καμίνι. Θα αντέξουν οι σωλήνες της σερπαντίνας ???? Στέλιος1 απο τι υλικο ειναι οι αυλοι του τζακιου της φωτογραφίας ??? Τι βάθος και τι πλάτος έχει??? Μπορω να έχω καποια επιπλέον ενημέρωση για τις δυνατότητες του???? Την αρχη λειτουργίας του .Τι κυβικα μπορω να ζεστάνω??? Με τα δωμάτια τι γίνεται??? Σκεύτομαι αν με χωράει σε ενδεχόμενη τροποποιηση να το βάλω "κασετίνα".
Στελιος1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2011 Πριν παθουν κατι οι σωληνες θα εχουν ηδη βγαλει ατμο για στροβιλο! Μην ρωτας για υδραυλικο αρχες κτλ ρωτα αν καποιος μηχανικος εδω εχει χρονο κ διαθεση να αναλαβει να στο κανει.. Σε μια φωτο ειναι οι αυλοι ψηλα, προσεξε την, κατι αναλογο μονο μπορεις να κανεις μονος σου. Στ φωτο που οι αυλοι ειναι ψηλα και ειναι ψηλα.. 6-7 εκ απ το δαπεδο της εστιας για να μπορεις να τραβηξεις τ σταχτες. Το <μεγαλο> σ αυτην τ περιπτωση ξεχνα το, η φωτια κανει μια πυραμιδα οταν καιει και οσο πιο συγκεντρωμενη ειναι τοσο καλυτερα. Αλλιως μενουν σωληνες εκτος φωτιας. 40-45 εκ ειναι το πλατος συνολικα και αρκει. Στ αλλες φωτο ειναι χωνευτες στ δαπεδο και απο κατω εχει συρταρι. Μετατροπη θα κανεις (αν κανεις) υδραυλικο θα εχει καλυτερη αποδοση αλλα μην ασχολεισαι εσυ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα