Μετάβαση στο περιεχόμενο

Από Μηχανικός στο Παιδαγωγικο


spiros1983

Recommended Posts

Καλησπέρα..Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας..Είμαι ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ εδώ και 4χρονια.Είμαι γραμμένος στο ΤΕΕ και πληρώνω κανονικά τις εισφορές μου στο ΤΣΜΕΔΕ.Ταυτοχρονα όμως τελειωνω και το παιδαγωγικό όπότε απο του χρόνου σκέφτομαι να πάω να έργαστω σαν εκπαιδευτικος κατααρχην σαν αναπληρωτής και μετεπειτα ισως δώσω ΑΣΕΠ! Θα ήθελα να με ενημερώσετε αν γνωρίζετε αν πρεπει να διαγραφώ από το ΤΕΕ και αν θα συνεχίσω να πληρώνω εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ.ΤΙ μου προτείνετε? Ευχαριστώ εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες παιδαγωγικό εννοείς κανονικά δάσκαλος;;

 

Είσαι αρχηγός! Αυτό που έκανες είναι πολύ πρωτότυπο!!!

Καταρχήν ενδιαφέρεσαι να συνεχίσεις το επάγγελμα του Η/Μ κάποια στιγμή ή όχι;

Αν όχι και διοριστείς σαν δάσκαλος τότε δεν αξίζει να πληρώνεις ΤΣΜΕΔΕ.

Τώρα αν θέλεις να είσαι εγγεγραμμένος αλλά φοβάσαι κάποιο conflict με τη υπηρεσία σου τότε δεν ξέρω, ίσως πρέπει να ρωτήσεις τι πρέπει να κάνεις στην δ/νση πρωτοβάθμιας (ή καλύτερα στην δ/νση β'βάθμιας που έχουν εμπειρία και από τους καθηγητές πληροφορικής)...

Link to comment
Share on other sites

Αν εργαστείς ως δάσκαλος -δηλ. με το πτυχίου του παδαγωγικού και όχι με το δίπλωμα του μηχανικού- στο δημόσιο, τότε αν δεν διαγαφείς από το ΤΕΕ το ΤΣΜΕΔΕ θα το πληρώνεις μόνος σου και όχι ο εργοδότης (δημόσιο).

Link to comment
Share on other sites

Το δημόσιο ΔΕΝ πληρώνει το ΤΣΜΕΔΕ σε μηχανικούς που εταιροαπασχολούνται στο δημόσιο, τους ασφαλίζει στον ΟΠΑΔ (ταμείο δημοσίου). Δεν διαλέγεις.

Υπάρχει απόφαση από δικαστήριο όπου το Δημόσιο πήγε το ΤΣΜΕΔΕ στα δικαστήρια για αυτό το θέμα και δικαιώθηκε το Δημόσιο.

 

το γνωρίζω από συνάδελφο που ανήκει στην παραπάνω κατηγορία.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Σπύρο και καλή δύναμη για την απόφασή σου...

Εγω είμαι Ηλ. Μηχ. ΕΜΠ και, για την εκπαίδευση, κατηγορια ΠΕ19 (Πληροφορικης), έχω εργαστεί 4 χρόνια σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία, αλλά πλήρωνα κανονικά το ΤΣΜΕΔΕ μου αφού δεν ήμουν μόνιμη (ή αναπληρώτρια... Δεν είμαι σίγουρη για τους αναπληρωτές.)

 

Για τα θέματά μας έχω βρει πραγματικά πολύτιμες πληροφορίες στο www.pde.gr, αλλά πήγα τώρα να δω συγκεκριμενες σελίδες να σε κατευθύνω και είδα ότι όλες σε πάνε στην αρχική τους σελίδα (νέα σχεδίαση του site, χάθηκαν όλα τα φορουμ;; ?? !! )

 

Κάνε ομως το εξής, πήγαινε στο google και βάλε στην αναζητηση "μηχανικός ΤΣΜΕΔΕ site : pde.gr" (χωρις κενά δεξιά και αριστερά του : , απλώς αν εγώ δε βάλω κενά μου βγάζει smilies...) , και στα αποτελέσματα που θα σου βγάλει, μην πας στον κανονικό σύνδεσμο (που βγάζει μόνο την αρχική σελίδα) αλλά στο "αποθηκευμένη σελίδα" που μπορείς να βρεις πληροφορίες. Καλή τύχη... (και στο google και περαιτέρω! )

 

Γιούλα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα, είμαι νέα και θέλω να ρωτήσω μπορεί να εργαστεί κανείς στη δημόσια εκπαίδευση αποφεύγοντας να εγγραφεί στο τεε;

Δηλ για να δώσω εξετάσεις ασεπ απαιτείται κάποια βεβαίωση απ' το τεε;

Προσπαθώ ν' αποφύγω το τσμέδε σε περίπτωση αποτυχίας, καταλαβαίνετε ..

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι απαραίτητο να είσαι μέλος στο ΤΕΕ για να συμμετέχεις σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την ειδικότητα Πληροφορικής.

 

Και καλύτερα να μην είναι κάποιος, γιατί οι μετέπειτα εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ, είναι μεγαλύτερες της Δημόσια ασφάλισης, με αποτέλεσμα να αμοίβεσαι λιγότερα (καθαρά) και από απόφοιτο 4ετούς σχολής.

 

 

Δες και μια προκύρηξη για να μην έχεις αμφιβολίες. Το δίπλωμά σου είναι απαραίτητο και μόνο.

 

http://www.epe.org.gr/various/prokiriksiASEP_08Feb2005.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.