Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτρολογική μελέτη για ψητοπωλείο


maestro

Recommended Posts

Καλημέρα

 

Στο πλαίσιο μιας πολεοδομικής άδειας για αλλαγή χρήση ενός καταστήματος σε καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψητοπωλείο) ζητήθηκαν και όλες οι Η/Μ μελέτες. Στην ηλεκτρολογική μελέτη θα δείξω και τις συσκευές κουζίνας (πλατό κ.λ.) ή αυτές εφόσον θα γίνει σύνδεση με φυσικό αέριο (με βεβαίωση άμεσης συνδεσιμότητας) θα τις δείξω μόνο στην μελέτη φ.α.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν διατύπωσα το ερώτημα καλά αφού δεν φαίνεται ότι υπάρχει κάποιος λόγος για μαγειρέματα. Γίνεται αλλαγής χρήσης, οι συσκευές κουζίνας θα συνδεθούν με το φ.α και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία σύνδεσης. Στο πλαίσιο όμως της πολεοδομικής άδειας κατατίθενται και νέες μελέτες Φ.Α (που ελέγχεται από την Ε.Π.Α) και ηλεκτρολογική μελέτη από την πολεοδομία. Εάν ισχύσει η πραγματική κατάσταση τότε δεν έχω λόγο στην ηλεκτρολογική μελέτη να δείξω τις συσκευές κουζίνας. Ομως επειδή είμαστε σε διαδικασίες ελέγχου οικοδομικής άδειας μήπως στα ηλεκτρολογικά πρέπει να υπολογίζονται και να σχεδιάζονται οι συσκευές κουζίνας...Κάτι ανάλογο δεν γίνεται άλλωστε και στις οικίες όπου η κουζίνα υπολογίζεται τόσο στα ηλεκτρολογικά όσο και στο φυσικο αέριο..;

Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε για επαγγελματική εγκατάσταση οπότε εγώ δεν θα έδειχνα κουζίνα με ηλεκτρικό αφού είναι αερίου. Στα οικιακά έχεις δίκιο βάζουμε και κουζίνα αερίου και ηλεκτρολογική εγκατάσταση αλλά εκεί πραγματικά δεν ξέρεις τι θα κάνει ο ιδιοκτήτης.

 

Σε αντίθεση όταν βάλεις λέβητα αερίου και είσαι σίγουρος πως θα μπει λέβητας αερίου έχει δικαίωμα να μην κάνεις χώρο για δεξαμενή κτλ. Οπότε εγώ θα πρότεινα να πάρεις ένα χαρτί για άμεση σύνδεση από το αέριο και να το βάλεις μαζί με τα ηλεκτρολογικά με παρατήρηση στην τεχνική σου έκθεση ότι δεν υπολογίζεις κουζίνα κτλ γιατί είναι συσκευές αερίου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.