Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Διάβασα αργά τα πόστς και βλέπω πως απαντήθηκε το ερώτημα.

Απλά θα ήθελα να προσθέσω, πως (νομίζω καπου ειπωθηκε) πως οι αναδασμοί ανάμεσα στις "πλάκες" των γεωτεμαχίων έχουν τις ζώνες έργων. Οι οποίες συνήθως έχουν αγροτική οδό, τάφρο, ή αποστραγγιστικό σε διάφορους συνδυασμούς.

Οπότε στη περίπτωση κάποιου Χ που μπάζωσε το αποστραγγιστικό, δε θεωρώ σωστό να αναγράψεις στο τοπογραφικο διαστάσεις/εμβαδόν τέτοιο που να περικλείει το μπαζωμένο αποστραγγιστικό, παρά τα ορθά του χάρτη/κλήρου. Διότι κατ'εμε, αυτά ανήκουν στη ζώνη έργου μια ζωή. Οκ, ειναι πανάκεια αγροτική τακτική, αλλά δε μου λέει κάτι...

Οπως επίσης, γράφουμε πως "συνορεύει με αγροτική οδό" και όχι "συνορεύει με αποστραγγιστική τάφρο" διότι ετσι δε θα είχε πρόσωπο σε κοινόχρηστη οδό! (επειδή η πλειάδα των γεωτεμαχίων αυτών εχει ενα μικρό τεχνικό πανω απ'τη ταφρο ως είσοδο.

• 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Γνωρίζει κανείς να με πληροφορήσει αν στο τοπογραφικό για κατεδάφιση απαιτείται βεβαίωση υψομέτρου;

ευχαριστώ

• 11 years later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Συντάσσω ΤΔ σε οικόπεδο αδόμητο ενώ κατά μήκος του προσώπου του διέρχεται τραπεζοειδής τάφρος απορροής ομβρίων υδάτων (και πέραν και κατά μήκος αυτού δρόμος). 

Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα ή οτιδήποτε μπορούσατε να παρέχτε σχετικά με την απεικόνισή του επΊ του ΤΔ (να σημειωθεί ότι δεν είναι προς ανάρτηση για ΚΗΔ)? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edited by the_topo
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Θέλεις να πάρεις πλήρη υψόμετρα της τάφρου για κάποιο λόγο, δηλαδή να της κάνεις υψομετρική τομή; Αν όχι, δεν αρκούν 2 παράλληλες ευθείες σε απόσταση της διατομής της, που να υποδηλώνουν το πάχος των εκατέρωθεν τοιχίων της και στο υπόμνημα να το έχεις γράψει έτσι; Αν ρωτάς κάτι άλλο διευκρίνισέ το.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Όχι Παύλο, δεν χρειάζομαι υψομετρική διατομή. Απλώς να την υποδείξω επί του ΤΔ διότι διέρχεται κατά μήκος του προσώπου του οικοπέδου μου. Εγώ μέτρησα το πλάτος του πυθμένα και τα πλευρικά όρια εκατέρωθεν (τα οποία είναι δρόμος και όριο μανδρότοιχου βέβαια). Σκέφτηκα να κάνω τα πλευρικά όρια του πυθμένα (μιας και  πρόκειται για τραπεζοειδής τάφρος) με διακεκομμένες αλλά δεν ξέρω αν ισχύει κάτι άλλο που πρέπει να υποδείξω.

Edited by the_topo
Δημοσιεύτηκε

Σαν αυτό της εικόνας θα έβαζα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι υποχρεωτικό σε αυτό. 

image.jpeg.10e42b9a9b678affdf0ee17e32a11607.jpeg

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.