Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες Τοπογραφικών


Recommended Posts

Από την στιγμή που και το πρώτο και το δεύτερο καλύπτουν τα όρια αρτιότητας είτε στον κανόνα είτε στην παρέκκλιση, τις αναγραφόμενες κρίσιμες ημερομηνίες ελέγχου, δεν νομίζω πως έχεις πρόβλημα με την αρτιότητα συνάδελφε. Καλη συνέχεια και καλή βδομάδα σε όλους.

Link to comment
Share on other sites

DIMITRIS80 Συμφωνώ αρκεί στην περιοχή να μην έχουν θεσπισθεί μεγαλύτερα όρια αρτιότητας από ΖΟΕ.

Link to comment
Share on other sites

@ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

Μα ... το συγκεκριμένο ακίνητο που συζητάμε κατατμήθηκε το 1950 από την επαρχιακή οδό και όχι με βούληση του ιδιοκτήτη. Τι σχέση μπορεί να έχει η ΖΟΕ που (πιθανά) μπορεί να εγκρίθηκε τη δεκαετία του 2000;

Link to comment
Share on other sites

@ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

Μα ... το συγκεκριμένο ακίνητο που συζητάμε κατατμήθηκε το 1950 από την επαρχιακή οδό και όχι με βούληση του ιδιοκτήτη. Τι σχέση μπορεί να έχει η ΖΟΕ που (πιθανά) μπορεί να εγκρίθηκε τη δεκαετία του 2000;

 

Μα αυτό δεν συνέβη στην Αττική με τις ΖΟΕ Μεσογείων & Λαυρεωτικής στις οποίες θεσπίσθηκαν μεγαλύτερα όρια αρτιότητας και παρέμειναν κατά παρέκκλιση τα 4στρ. υπό προϋποθέσεις και όχι γήπεδα μικρότερου εμβαδού σύμφωνα με το Π.Δ. 24-5-85 ;

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα με τις ΖΟΕ συζητήθηκε και σε άλλο thread, στο οποίο συμμετείχες, και με αυτές ορίζεται νέο (και συνήθως μεγαλύτερο) όριο κατάτμησης για γήπεδα που ΘΑ κατατμηθούν εφεξής.

Link to comment
Share on other sites

Όπως ανέφερα και σ' εκείνο το thread οι ΖΟΕ 1998 & 2003 στην Αττική όρισαν και νέα όρια αρτιότητας όχι μόνο κατάτμησης

Link to comment
Share on other sites

τοπογαβρος ενω το γνωριζεις, δεν το εχεις καταλαβει:τα ορια αρτιοτητας ΔΕΝ αφορουν κατατμησεις πριν το 83.Διαβασε αναλυτικα το διατατμα, κ θα διαπιστωσεις οτι κατατμησεις πριν το 83 αντιμετωπιζονται με το 270Δ.Δεν υπαρχει περιπτωση γηπεδα κατατετμημενα πριν το 83 τα οποια ειναι αρτια στην παρεκκλιση, να μην ειναι τωρα.Θα κατερρεε το δικαστικο συστημα.Ακομα κ τα ΓΠΣ που οριζουν αρτιοτητα τα εικοσι στρεμματα, προβλεπουν την αρτιοτητα των παρεκκλισεων σε κατατμησεις πριν το 83......Αυτη η αρτιοτητα ΔΕΝ αφορα παλιες κατατμησεις, αφορουν νεες κ μελλοντικες.read between the lines, το χεις!

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο που λέει κι ένας Λεβέντης.

Πουθενά στα Δ/γματα των ΖΟΕ Μεσογείων & Λαυρεωτικής δεν αναφέρεται ότι εξακολουθούν να παραμένουν άρτια και οικοδομήσιμα γήπεδα κάτω των 4 στρ.που εμπίπτανε στις παρεκκλίσεις του ΠΔ 24-5-85. Το μόνο που αναφέρεται είναι για θερμοκήπια στα 2000 τ.μ. !

Επαναλαμβάνω το άρθρο 3 (κοινό σε διατύπωση, των δυο Δ/γματων)

ΑΡΘΡΟ 3 - Γενικές Διατάξεις

1. Το κατώτατο όριο αρτιότητας και κατάτμησης των γηπέδων ορίζεται σε 20000 τετραγωνικά μέτρα.

2. Κατά παρέκκλιση της προηγουμένης παραγράφου, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα γήπεδα τα οποία υφίστανται στις 7-7-83, ημερομηνία δημοσίευσης του Π.Δ. 22-6-83 ΦΕΚ 284 Δ/83 και :

α) βρίσκονται εντός των ορίων των ζωνών Α και Β, που καθορίστηκαν με το Π.Δ. 5-12-79 ΦΕΚ 707Δ/79 και είχαν κατά την 13-12-79 ημερομηνία δημοσίευσης του ως άνω Προεδρικού Διατάγματος ελάχιστο εμβαδόν 4000 τ. μ.

β) βρίσκονται στην υπόλοιπη περιοχή της καθοριζόμενης με το παρόν διάταγμα ΖΟΕ και είχαν κατά την 7-7-83 ημερομηνία δημοσίευσης του Π.Δ. 22-6-83 ΦΕΚ 284Δ/83 ελάχιστο εμβαδόν 4000 τ. μ.

γ) προορίζονται για την ανέγερση

ι) κτηνοτροφικών και σταυλικών εγκαταστάσεων

ιι) οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων

ιιι) θερμοκηπίων, και είχαν κατά τις αντίστοιχες ήμερομηνίες των προηγουμένων περιπτ.α και περιπτ.β, ελάχιστο εμβαδόν ι) 12000 τ. μ., ιι) 8000 τ. μ. και ιιι) 2000 τ. μ. αντίστοιχα.

δ) Οι παρεκκλίσεις αυτής της παραγράφου δεν ισχύουν για τις πολιτιστικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Β3 (παρ.IV, περιπτ.ια, του άρθρου 2).

3. Τα γήπεδα που περιλαμβάνονται στις περιοχές του προηγουμένου άρθρου 1 και έχουν πρόσωπο επί Διεθνών, Εθνικών και Επαρχιακών οδών απαιτείται για να είναι οικοδομήσιμα να έχουν ελάχιστο πρόσωπο 45 μ. και ελάχιστο βάθος 50 μ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Καλησπέρα σας . Μιας και είναι νέα μηχανικός θα ήθελα τη βοήθεια σας.

 

Συγνώμη αλλά μη σας φανεί περίεργο , απλά είμαι νεα μηχανικός και δεν γωρίζω.

 

Μου έτυχε μια δουλεία , 7 τοπογραφικά στην ίδια περιοχή.

 

Απ ότι είδα και διαπίστωσα οι απορίες μου είναι οι εξής :

 

α) Το ένα έχει πρόσωπο στη παραλία - θάλασσα , άρα που θα απευθυνθώ για την γραμμή της ακτογραμμής ;

 

β) το άλλο κομμάτι έχει πρόσωπο στην Ν.Ε.Ο Πρέβεζας - Ηγουμενίτσα , άρα που θα απευθυνθώ για τη γραμμή της απαλλοτρίωσης ;

 

γ) και τέλος κάποια προέρχονται από παλιά διανομή , του 1932, που θα την βρω αυτή τη διανομή ; για να πάρω στοιχεία και για να συμφωνεί η αποτύπωση μου με τη διανομή;

 

 

Σε αλλο τοπικ δηλωνες το εξης..

 

Καλημέρα σας !

 

Ως Μηχανικός Τοπογράφος Τ.Ε με εμπειρία χρόνια σε εργοτάξια αλλά και σε ιδιωτικά μικρά έργα έχω να δηλώσω τα εξής χωρίς φόβο και πάθος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.