Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί συνάδελφοι

Σε μια πρόσφατη ανακαίνηση ενός σπιτιού 35 ετών και πλέον αντιμετώπησα το εξής πρόβλημα: το μπαλκόνι το οποίο είναι περιμετρικό , με πλάτος 1,20 μ. και η επίστρωσή του από μάρμαρο, δεν συντηρήθηκε ποτέ. Κατά συνέπεια οι περισσότερες πλάκες να έχουν ξεκολήσει και όταν το βρέξεις το νερό πέφτει από όλη την επιφάνειά του. Μετά από την εικόνα αυτή ο προβληματισμός μου για την στατική κατάσταση του προβόλου αυτού ήταν σοβαρός. Θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνετε λύσεις αφενός ελέγχου του προβόλου, αφετέρου αποκατάστασής του διατηρώντας την ίδια επίστρωση (αν αυτό είναι ασφαλές).

Ευχαριστώ

Φωτεινή

Δημοσιεύτηκε

Δυστυχώς, μόνο με αποξήλωση των επιστρώσεων. Αν όπως λες το νερό διαπερνά την πλάκα, ετοιμάσου να δεις άσχημα πράγματα: Προχωρημένη διάβρωση ωπλισμού, ήγουν σοβαρή δαπάνη αποκατάστασης.

 

Εφόσον πάλι είσαι τυχερή και δεν υπάρχει διάβρωση του ωπλισμού, ένας έλεγχος pH και μέτρα προστασίας...

Δημοσιεύτηκε

fotoyfa

 

χρειάζεται επιθεώρηση για να δούμε τα αίτια και την κατάσταση. Μόνο έτσι μπορούμε να υπολογίσουμε το λόγο κόστος επισκευής/χρόνο ζωής. Επίσης παρατεταμένη διαβροχή/διαβρωση μπορεί να επιφέρει εγκάρσια αποκόλληση της πλάκας με αποτέλεσμα το κόστος να είναι ιδιαίτερα υψηλό. Αυτό ελέγχεται με γεωρανταρ ή υπέρηχο. Επίσης μην κοιτάς μόνο τον πρόβολο αλλα και τους κόμβους του.

Δημοσιεύτηκε

Με όλο το σεβασμό στη γνώση σας κ. Ροδόπουλε...

πρέπει να δημοσιεύετε τα πιο τρομακτικά κείμενα στο φόρουμ!!! :)

 

Ετσι είναι πάντως, όπως τα λέτε...

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί συνάδελφοι

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αφου αφαιρέσω την επίστρωση και δω την καθαρή επιφάνεια του μπετού, θα σας ενημερώσω για την κατάσταση αλλά και τις πιθανές λύσεις.

Φωτεινή Υφαντή

Δημοσιεύτηκε

Φωτεινή πάρε και ενα σφυρί και κοπάνα και προσπάθησε να καταλάβεις διαφορές στον ήχο. Εαν ακούγεται κούφιο...... Πάρε ενα γεωρανταρ και σκάναρε όλη την πλάκα.

  • 7 months later...
Δημοσιεύτηκε

Κυριε Ροδόπουλε αυτό εκανα εγώ στην ταράτσα του σπιτιού μου η οποία βρίσκεται σε οχι καλή κατάσταση με λιμνάζοντα νερά και κατι σιδεράκια να προεξέχουν στη μεση της πλάκας !!η πλάκα σε πολλά σημεία ακουγεται κουφια και οταν προσπάθησε ενας εργατης με ενα μικρό κομπρεσερ να την αυλακώσει πεταχτηκε το επιφανειακο μπετο παχους περιπου 1 εκ. και αποκαλυφθηκε κατεστραμμενο διαμηκες 8 η 10 αρι το οποιο ειχε κοπει κατα μηκοςαποο το κομπρεσερ! Δεν ξερω τι να κανω!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

που να το βρω το γεωρανταρ?

Δημοσιεύτηκε

είσαι σε απόσταση λιγότερο απο 1 χιλιόμετρο απο την θάλασσα? Το γεωρανταρ το χρησιμοποιούμε για να ανιχνεύσουμε εγκάρσια αποκόλληση του πλάκας, προβόλου γεγονός που συντελεί στην μη διαφραγματική λειτουργία του δίσκου με αποτέλεσμα η μεταφορά των παραμορφώσεων να μην είναι ομοιογενής και μονοδιάστατη. Το πρόβλημα δημιουργείται απο την διάβρωση της όπλισης και την εγκάρσια ρηγμάτωση. Σε περιπτώσεις πυκνής όπλισης πχ /10 πολλές φορές οδηγεί στην σύνδεση των ρωγμών εγκάρσια του δίσκου ή παράλληλα με την όπλιση. Ο ποιοτικός έλεγχος θα δώσει τον κούφιο θόρυβο. Ο υπερηχός μπορεί να βρεί την διακοπή σήματος αλλα θα πάρει ώρα να σκανάρει. Το γεωραντάρ θα βρεί την ρωγμή και την επιφανειά της. Το τραγικότερο λάθος είναι ναι μεν να επέμβουμε τοπικά αλλά να μην πάρουμε μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το ενεργό δυναμικό της διάβρωσης να αποθηκευτεί σε περιοχές με υγιεί οπλισμό. Ο τρόπος επέμβασης μελέτης θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να σταματήσουμε το φαινόμενο χωρίς να δημιουργήσουμε φωτοστέφανο (πύκνωση του ρεύματος σε καλό οπλισμό). Εαν ο ηλεκτρολύτης είναι ενανθράκωση τότε είναι σχετικά εύκολο να δημιουργήσουμε ζώνες εαν είναι χλωριόντα τότε ξεκινάμε απο την συγκέντρωση και το βάθος τους. Συγκέντρωση >0,18% κβ σκυροδέματος σε βάθος οριακά της επικάλυψης λύνεται με ανόδια διαφορετικά πάμε σε καθοδική προστασία περιοχής. Τώρα το κούφιο. Εαν είναι μικρή η περιοχή τότε βάζουμε συγκολλητικό βαρύτητας και μετράμε με τον υπέρηχο για να δούμε την ποιότητα της συγκόλλησης. Εαν είναι μεγάλη περιοχή (>5 τμ) τότε ο ΠΜ υπολογίζει κάναβο βλήτρων. Εαν τώρα είμαστε κοντά σε δοκό ή κόμβο με αποτέλεσμα να μην έχουμε επαρκή επιφάνεια για να μπουν τα βλήτρα σε λειτουργία (τυπικά χρειάζεται περίπου 1,2 μέτρα) τότε μπορούμε να πάμε σε άλλες λύσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.