ay8airetos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2008 Ξέρει κανείς εάν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να υπολογίζει μυκητοειδή πλάκα; Γενικά έχετε κάνει ποτέ φορέα με μυκητοειδείς πλάκες;
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2008 Όλα τα προγράμματα που έχουν επιφανειακά πεπερασμένα στοιχεία για την προσομοίωση πλακών και μπορούν να δεχθούν σημειακές στηρίξεις. Το Robot νομίζω ότι είναι ένα απ' αυτά. Διαφορετικά, αν το πρόγραμμά σου έχει μόνο γραμμικά μέλη, μπορείς να προσομοιώσεις με ενισχυμένες ζώνες και να κατανείμεις τα φορτία στα υποστυλώματα. Προσοχή όμως, έλεγχο σε διάτρηση δεν κάνουν αυτόματα όλα τα προγράμματα. Για την επίλυση θεωρώ ότι θα πρέπει να λάβεις q=1,00.
ay8airetos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Σε ευχαριστώ Χάρη, χρησιμοποιώ το Fespa οπότε έχω γραμμικά μέλη. Ενισχυμένες ζώνες ή δοκούς ορθωγωνικής διατομής;. Με q=1 δεν θα έχω πρόβλημα αστοχίας στις ενισχυμένες ζώνες ή και στα δοκάρια; Εξάλλου το μόνο (αν δεν κάνω λάθος) που επιβάλλει ο κανονισμός είναι να υπάρχει επάρκεια τοιχείων.
Panayiotis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Τελικά είναι δοκοί ορθωγονικής διατομής ή ενισχυμένες ζώνες? Λίγο αργά αλλά ενδιαφέρον. Μυκητοειδείς πλάκες Να κρατήσω 1. q=1-1.5 2. Επάρκεια τοιχομάτων 3. δοκοί ορθογωνικής διατομής ή ενισχυμένες ζώνες (εδώ δεν είμαι σίγουρος)
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 1) Οι ενισχυμένες ζώνες στο Fespa είναι ορθογωνικές δοκοί, πάχους όσο το πάχος της πλάκας, χωρίς απαιτήσεις πλαστιμότητας. 2) Όταν q<=1,5 δεν υπάρχουν απαιτήσεις πλαστιμότητας. Αν συνδυάσεις τις παραπάνω δύο προτάσεις έχεις την απάντηση στο ερώτημά σου.
Panayiotis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Σωστός ευχαριστώ. Έλεγχο σε διάτρηση δεν χρειάζεται όταν έχουμε ενισχυμένες ζώνες σωστά?
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Βεβαίως, όταν δεν έχεις δοκούς και έχεις μυκητοειδείς πλάκες χρειάζεσαι έλεγχο σε διάτρηση τον οποίο δεν κάνει το Fespa.
ΣτέφανοςΒ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 είστε σίγουροι πως όταν έχουμε ενισχυμένες ζώνες μέσα στην πλάκα, δεν υπολογίζεται η διάτρηση;;
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2008 Για να γίνει ξεκάθαρο το τι λέω: _ Οι ενισχυμένες ζώνες δεν είναι δοκοί άσχετα αν τις λέμε κρυφοδοκούς ή τις εισάγουμε στο μοντέλο μας με το εργαλείο των "δοκών". _ Συνεπώς, έλεγχος σε διάτρηση απαιτείται. _ Το Fespa έλεγχο σε διάτρηση δεν κάνει.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα