MAKAP Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 1. Θα ήταν βοηθητικό, εάν από την αρχή έδινες τα στοιχεία ένταξης στο ΡΣ της περιοχής ή της συγκεκριμένης τροποποίησης, ώστε να καταλάβουμε το πολεοδομικό καθεστώς με το οποίο εκδόθηκαν αυτές οι διοικητικές πράξεις. 2. Εάν ο καθορισμός των ΟΓ και ΡΓ έγινε με το καθεστώς του νδ 1923, η πράξη αναλογισμού μπορεί να συνταχθεί οποτεδήποτε ενώ εάν έγινε μετά το 1983 όλες οι διαδικασίες των εισφορών, τακτοποιήσεων, αναλογισμών αποζημίωσης κλπ ολοκληρώνονται με την ΠΕ. 3. Στις περιπτώσεις ορισμού εσωτερικών ΟΓ σε ένα οικόπεδο, δηλαδή ένα περίγραμμα (με κόκκινες γραμμές) μέσα στο οποίο τοποθετείται το κτίριο, δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις για πλάγιες αποστάσεις και οπίσθιο ακάλυπτο χώρο.
ioannat Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Η περιοχή εντάχθηκε στο σχέδιο στις 12-7-1977 Στο μεταξύ ακυρώθηκε απο το ΣΤΕ ολο το σχέδιο και έμεινε η περιοχή σε καθεστώς εκτός σχεδίου δόμησης.Το σχέδιο επανεγκρίθηκε το 2004 και η τροποποίση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού προκειμένου να γινει η άρση απαλοτρίωσης στην ιδιοκτησία που αναφερομαστε εγινε το 2006 δεν ξέρω αν σας βοήθησα, αλλα μου ειναι λιγο δύσκολος ο χειρισμός τοπογραφικών όρων
MAKAP Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Δεν νομίζω ότι έχουν πρόβλημα κατανόησης οι όροι που χρησιμοποιούνται στον πολεοδομικό σχεδιασμό αλλά η έλλειψη εμπειρίας στο χειρισμό παρόμοιων και μάλλον ασυνήθιστων περιπτώσεων. Προτείνω να συνεργαστείς με ένα συνάδελφο που έχει περισσότερη εμπειρία στα θέματα αυτά, ώστε να μπορέσετε να "μεταπείσετε" τον αρμόδιο της πολεοδομίας, εάν εξακολουθεί να έχει τις ίδιες απόψεις.
ioannat Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Δεν νομίζω ότι έχουν πρόβλημα κατανόησης οι όροι που χρησιμοποιούνται στον πολεοδομικό σχεδιασμό αλλά η έλλειψη εμπειρίας στο χειρισμό παρόμοιων και μάλλον ασυνήθιστων περιπτώσεων. Προτείνω να συνεργαστείς με ένα συνάδελφο που έχει περισσότερη εμπειρία στα θέματα αυτά, ώστε να μπορέσετε να "μεταπείσετε" τον αρμόδιο της πολεοδομίας, εάν εξακολουθεί να έχει τις ίδιες απόψεις. Ναι αυτό έχω σκοπό.Παρ΄όλα αυτά σας ευχαριστώ πολύ για τη συμετοχή σας!!!
armenopoulos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Ορθά σου το επιβάλλουνε. Διότι εάν δεν συντελεστεί ποτέ η απαλλοτρίωση και τελικά καταστούν οικοδομήσιμα και τα όμορα όπως έγινε με το δικό σου οικόπεδο, θα πρέπει η οικοδομή σου να είναι σε νόμιμη θέση. Λόγω της ΟΓ δεν μπορείς να "κολλησεις" στο πιθανό μελλοντικό σου πλάγιο όριο (δηλαδή την σημερινή ΡΓ), άρα το "Δ" είναι μονόδρομος. Σχετικό είναι το έγγραφο 3223/2005 της ΔΟΚΚ Επί του συγκεκριμένου ερωτήματος που διατυπώνεται στο σχετικό έγγραφό σας, σας πληροφορούμε ότιόταν γωνιακό οικόπεδο εντός σχεδίου, έχει ένα πρόσωπο σε εγκεκριμένη οδό πλήρως διανοιγμένη και ένα πρόσωπο σε εγκεκριμένη οδό αδιάνοικτη η οποία καταλαμβάνεται εξ' ολοκλήρου από ιδιοκτησίες, κατά την έκδοση της οικοδομικής άδειας, ως προς την αδιάνοικτη οδό, θα πρέπει αφενός να τηρηθούν οι ρυμοτομικές και οικοδομικές γραμμές που προβλέπονται από το ρυμοτομικό σχέδιο και αφετέρου να παραχωρηθεί το ρυμοτομούμενο τμήμα του οικοπέδου σε κοινή χρήση με συμβολαιογραφική πράξη (Εγκ-25/87 ), ώστε να είναι δυνατή μελλοντικά η διάνοιξη της οδού. Ως προς το αδιάνοικτο πρόσωπο και εφόσον υπάρχει υψομετρική μελέτη της οδού, γίνεται έλεγχος του ιδεατού στερεού, λαμβάνοντας υπόψη το εγκεκριμένο από το ρυμοτομικό σχέδιο, πλάτος της οδού. Για να επιτραπεί η κατασκευή ανοιγμάτων και εξωστών θα πρέπει να τηρούνται τουλάχιστον, αφενός η επιβαλλόμενη πρασιά και αφετέρου η απόσταση Δ, από την εγκεκριμένη ρυμοτομική γραμμή. Η Διεύθυνση Τοπογραφικών Εφαρμογών του ΥΠΕΧΩΔΕ στην οποία διαβιβάζεται το (α) σχετικό με τα συνημμένα του, παρακαλείται για τις απόψεις της λόγω αρμοδιότητας.
ioannat Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Ορθά σου το επιβάλλουνε. Διότι εάν δεν συντελεστεί ποτέ η απαλλοτρίωση και τελικά καταστούν οικοδομήσιμα και τα όμορα όπως έγινε με το δικό σου οικόπεδο, θα πρέπει η οικοδομή σου να είναι σε νόμιμη θέση. Λόγω της ΟΓ δεν μπορείς να "κολλησεις" στο πιθανό μελλοντικό σου πλάγιο όριο (δηλαδή την σημερινή ΡΓ), άρα το "Δ" είναι μονόδρομος. Σχετικό είναι το έγγραφο 3223/2005 της ΔΟΚΚ Ναι εχει λογική αυτο που μου στείλατε! Στην περίπτωση ομως που στη μια μακριά πλευρά του οικοπέδου μου, πέρα απο το κοινόχρηστο γινεται διευρυνση προυφισταμένου δρόμου, ειμαι υποχρεωμένη ν αφησω και σ αυτη την περιπτωση Δ?Οταν υπάρχει δρόμος που διευρίνεται μπορει να ακυρωθει αν δεν συντελεστει η απαλλοτρίωση?
MAKAP Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Ορθά σου το επιβάλλουνε. Διότι εάν δεν συντελεστεί ποτέ η απαλλοτρίωση και τελικά καταστούν οικοδομήσιμα και τα όμορα όπως έγινε με το δικό σου οικόπεδο, θα πρέπει η οικοδομή σου να είναι σε νόμιμη θέση. Λόγω της ΟΓ δεν μπορείς να "κολλησεις" στο πιθανό μελλοντικό σου πλάγιο όριο (δηλαδή την σημερινή ΡΓ), άρα το "Δ" είναι μονόδρομος. Σχετικό είναι το έγγραφο 3223/2005 της ΔΟΚΚ Συνάδελφε, Έχω την εντύπωση ότι ερμηνεύουμε διαφορετικά τα διαθέσιμα στοιχεία στη συγκεκριμένη περίπτωση. Στο οικόπεδο που περιγράφει ο ionnat έχει καθοριστεί περίγραμμα για την τοποθέτηση της οικοδομής, οπότε δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις για πλάγιες αποστάσεις, και από την πολεοδομία είπε κάποιος ότι εκτός από το περίγραμμα πρέπει να τηρηθεί και το Δ. Το περίεργο είναι ότι παραθέτεις, ως επιχείρημα, ένα έγγραφο της ΔΟΚΚ με το οποίο η υπηρεσία λέει το αυτονόητο και συγκεκριμένα ότι, η οικοδομή πρέπει να τοποθετηθεί στις νόμιμες θέσεις, οι οποίες, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι εσωτερικές ΟΓ, δηλαδή το περίγραμμα.
armenopoulos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Οταν υπάρχει δρόμος που διευρίνεται μπορει να ακυρωθει αν δεν συντελεστει η απαλλοτρίωση? Ναι μπορεί και παραμπορεί. Το περίεργο είναι ότι παραθέτεις, ως επιχείρημα, ένα έγγραφο της ΔΟΚΚ με το οποίο η υπηρεσία λέει το αυτονόητο και συγκεκριμένα ότι, η οικοδομή πρέπει να τοποθετηθεί στις νόμιμες θέσεις, οι οποίες, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι εσωτερικές ΟΓ, δηλαδή το περίγραμμα. Δεν έχεις αντιληφθει μάλλον τι συμβαίνει. Δεν γίνεται να μην τηρήσει Δ από τις αδιάνοιχτες οδούς/ΚΧ. Αδιάνοικτος ΚΧ = πλαγιο όριο = 'Δ' ή κολάω και ΕΠΙΠΛΕΟΝ υποχρεωτικά τηρώ την ΟΓ. Άρα στην περίπτωσή μας και όπου το προκήπιο είναι 3<Δ (πλαγια), αρκεί να αφήσω "Δ" και όπου είναι 6μ>Δ (πίσω) αρκεί τυχόν εξώστες να τηρούν Δ από ΡΓ. Αυτό προκύπτει από το έγγραφο της ΔΟΚΚ που λέει "αφενός η επιβαλλόμενη πρασιά και αφετέρου η απόσταση Δ, από την εγκεκριμένη ρυμοτομική γραμμή" (και υπάρχουν και αρκετά άλλα παρόμοια έγγραφα της ΔΟΚΚ). Και αφού το έχει καταλάβει ο υπάλληλος δεν υπάρχει περίπτωση να μεταπισθεί.
MAKAP Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Δεν έχεις αντιληφθει μάλλον τι συμβαίνει. Δεν γίνεται να μην τηρήσει Δ από τις αδιάνοιχτες οδούς/ΚΧ. Αδιάνοικτος ΚΧ = πλαγιο όριο = 'Δ' ή κολάω και ΕΠΙΠΛΕΟΝ υποχρεωτικά τηρώ την ΟΓ. Άρα στην περίπτωσή μας και όπου το προκήπιο είναι 3<Δ (πλαγια), αρκεί να αφήσω "Δ" και όπου είναι 6μ>Δ (πίσω) αρκεί τυχόν εξώστες να τηρούν Δ από ΡΓ. Αυτό προκύπτει από το έγγραφο της ΔΟΚΚ που λέει "αφενός η επιβαλλόμενη πρασιά και αφετέρου η απόσταση Δ, από την εγκεκριμένη ρυμοτομική γραμμή" (και υπάρχουν και αρκετά άλλα παρόμοια έγγραφα της ΔΟΚΚ). Και αφού το έχει καταλάβει ο υπάλληλος δεν υπάρχει περίπτωση να μεταπισθεί. 1. Η ioannat δεν έχει αναρτήσει ακόμη ένα σχήμα, όπως έχω ζητήσει και είναι απαραίτητο, ώστε να έχουμε τα πραγματικά δεδομένα της περίπτωσης, αντί να υποθέτουμε πως έχουν οριστεί οι χρήσεις γης γύρω από το οικόπεδο. 2. Έχω την εντύπωση ότι εσύ "δεν έχεις αντιληφθεί μάλλον τι συμβαίνει" και έχεις μπερδέψει την έννοια του αδιάνοικτου ΚΧ, στον οποίο αναφέρεται το έγγραφο της ΔΟΚΚ, και των ΚΧ που έχουν οριστεί στα πλαϊνά όρια του συγκεκριμένου οικοπέδου. 3. Στην προκειμένη περίπτωση, έχουν οριστεί ΟΓ και ΡΓ τόσο στο πρόσωπο του οικοπέδου όσο και στις υπόλοιπες πλευράς του, δηλαδή αφενός η ΡΓ που προσδιορίζει το όριο του οικοπέδου από τους περιβάλλοντες ΚΧ (δρόμο και λοιπούς ΚΧ) αφετέρου η ΟΓ, ως περίγραμμα, μέσα στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί η οικοδομή. Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι, στις περιπτώσεις περιγραμμάτων, που είναι σπάνιες, δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις των πλάγιων αποστάσεων.
ioannat Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Μεσα στην ημέρα θα προσπαθήσω να επισυνάψω ενα τοπογραφικο! ευχαριστώ
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα