Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

@cna , Tα Πολυτεχνεία στη Γερμανία (όπως και στη Γαλλία) είναι 5ετούς φοίτησης.

Τα Fachoschulen είναι 4ετούς.

Για τη Γερμανία τα ξέρει καλύτερα ο pappos.

Δημοσιεύτηκε
Ακριβώς, είναι Bachelor of Science το ένα Bachelor of Engineering το άλλο. Ουσιαστικά το ίδιο πράγμα από άποψη κατάταξης/ισοτιμίας σε τίτλους σπουδών.

 

Σε διαβεβαιώνω ότι από θέμα κατάταξης δεν παίζεται το παιχνίδι μόνο στον Τίτλο αλλά και στα ECTS .Αλλά το κύριο κριτήριο αλλά και η ουσία όλου του πράγματος είναι εάν το ίδρυμα είναι ΟΜΟΤΑΓΗ στο κράτος που εδρεύει και εάν έχει τα Ε.Δ σε αυτήν την χώρα η όχι .Για αυτό από κάθε NARIC οποιασδήποτε χώρας όταν έρχεται προς αναγνώριση ένας Τίτλος τότε υπάρχει επίσημη επιστολή που ζητάει το αντίστοιχο NARIC της χώρας που θέλουμε να αναγνωριστεί ο Τίτλος στο αντίστοιχο NARIC της χώρας από όπου προέρχεται ο Τίτλος η οποία επιστολή πέραν της ερώτησης πιστοποίησης γνησιότητας των Τίτλων ρωτάει και για το χαρακτηρισμό του Ιδρύματος .

 

Η απόδειξη δίνεται παρακάτω .

 

http://www.doatap.gr/gr/stelexwsi.php

 

 

Αυτή λοιπόν η επιστολή συντάσσεται από τα καθήκοντα του Ειδικού Εισηγητή στην χώρα μας και λαμβάνεται υπόψη και από όλα τα συμβούλια του ΔΟΑΤΑΠ.

 

Στην περίπτωση του ΤΕΙ τώρα εάν θέλουμε να αναγνωριστεί στο εξωτερικό ,η χώρα εκείνη που θα το αναγνωρίσει το ΤΕΙ εντάσσει επιστολή την οποία την αποστέλλει στην χώρα μας και συγκεκριμένα στο ΔΟΑΤΑΠ .Στην επιστολή γίνεται σαφή αναφορά για την πιστοποίηση γνησιότητας του Τίτλου και για τα δικαιώματα που φέρει αυτός ο Τίτλος .Στην ίδια επιστολή γίνεται σαφή αναφορά για το χαρακτηρισμό του Ιδρύματος . Η απάντηση από την Ελληνική Πλευρά είναι σαφής και γίνεται μνεία του ότι τα ΤΕΙ ναι μεν είναι Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά δεν πληρούν προϋποθέσεις Ισοτιμίας με Ομοταγή Ιδρύματα στην Ελλάδα .Τότε το κράτος το ξένο βάση αυτής της απαντήσεως θα φερθεί αναλόγως στο αντίστοιχο ίδρυμα .

Με άλλα λόγια λοιπόν μέσο της επιστολής που στέλνει το ξένο κράτος στην χώρα μας γίνεται αντιληπτό στην ξένη χώρα για το τι είδους ίδρυμα είναι το ΤΕΙ και εάν έχει τα Ε.Δ ενός Ομοταγή Πολυτεχνείου στην Ελλάδα .

 

Κλείνοντας θέλω να ενημερώσω τον φίλο μου τον Σταύρο του ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ BSc και BEng .Η διαφορά είναι ότι το ένα το BSc είναι πτυχίο επιστήμων όπου μπορεί να το δώσει οποιοδήποτε ίδρυμα χωρίς να είναι αναγκαίο να χαρακτηρίζεται από Ομοταγή .Με άλλα λόγια στην Βουλγαρία τα BSc αποδίδονται από τα ιδρύματα εκείνα από όπου το ίδρυμα βγάζει θεωρητικές επιστήμες ,επιστήμες όπου κάποιος έχει σκοπό να ακολουθήσει την Ακαδημαϊκή Καριέρα .Τον ίδιο λοιπόν Τίτλο παίρνουν και αυτοί που σπουδάζουν στα ΑΕΙ της χώρας μας αλλά και όλοι αυτοί που στην Βουλγαρία τελειώνουν επιστήμες Φυσικής , Μαθηματικών , Νομικής , Ιατρικής και άλλες .

Στους κλάδους όμως των Μηχανικών και κυρίως στην Βουλγαρία που σπούδαζα εγώ το Δίπλωμα χαρακτηρίζεται από BEng και αποδίδεται μόνο από Ομοταγή Ιδρύματα στους κλάδους μόνο των Μηχανικών για αυτό και λέγεται

Bachelor of Engineering

Δημοσιεύτηκε

Στην ίδια επιστολή γίνεται σαφή αναφορά για το χαρακτηρισμό του Ιδρύματος . Η απάντηση από την Ελληνική Πλευρά είναι σαφής και γίνεται μνεία του ότι τα ΤΕΙ ναι μεν είναι Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά δεν πληρούν προϋποθέσεις Ισοτιμίας με Ομοταγή Ιδρύματα στην Ελλάδα .

 

..για δείξε μας μια τέτοια επιστολή..

Δημοσιεύτηκε

Θα σεβαστώ την spgirl που είπε να μην το κάνουμε πάλι παιδική χαρά εις βάρος σου. Αν έχεις όρεξη πήγαινε να δεις πως έχουν δηλωθεί τα ΤΕΙ στην Ε.Ε. σύμφωνα με τη συνθήκη της Bologna. Να ξέρεις όμως πως θα λυπηθείς για άλλη μια φορά...

Δημοσιεύτηκε
@cna , Tα Πολυτεχνεία στη Γερμανία (όπως και στη Γαλλία) είναι 5ετούς φοίτησης.

Τα Fachoschulen είναι 4ετούς.

Για τη Γερμανία τα ξέρει καλύτερα ο pappos.

 

Περίπου.

here are actually two kinds of colleges in Germany that award engineering degrees. The first are called Technical Universities (more emphasis on theory). It takes about five or six years to complete a degree at a Technical university. Graduates typically end up doing R&D, or eventually in corporate management and education.

 

The second type is called Fachhochschulen (more emphasis on applied technology). They tend to be more practical and deal directly with industrial technologies. Graduates generally finish in four to five years.

 

Από http://machinedesign.com/article/engineering-in-germany-1107. Διαβάστε το, έχει ενδιαφέρον. Μια που πιάσαμε την κουβέντα αναγνώρισης πτυχίων στην Γερμανία, μπορεί να με ενημερώσει κάποιος για την αναγνωριση ελληνικών διπλωμάτων Πολυτεχνείου εκεί? Και απ΄ότι φαντάζομαι μιλάμε για δημόσιο τομέα? 'Η και για να δουλέψεις σε ιδιώτη απαιτείται επίσημη αναγνώριση διπλώματος από το Γερμανικό κράτος? Και ποια είναι η διαδικασία? Αν ξέρει κάποιος ας πει, αλλιώς αν υπάρχει σχετικό thread ας με παραπέμψει. Ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε
Θα σεβαστώ την spgirl που είπε να μην το κάνουμε πάλι παιδική χαρά εις βάρος σου.

 

Αν πρέπει να απαντήσεις για να υπερασπιστείς την αποψή σου σε σχέση με τα λεγόμενα του lazarosk, μετά χαράς καντο. Το topic έχει ξεφύγει προ πολλού. Πλέον μπήκαμε πάλι στη λογική διαμάχης, αλλά τώρα σε άλλο θέμα: Τί είναι Bsc-BEng...

 

Για μένα το θέμα της αναγνώρισης των Ελληνικών ΤΕΙ στην Γερμανία είναι πολύ σοβαρό. Όπως έχω ξαναπεί, τα γερμανικά ΤΕΙ αναγνωρίζονται πλήρως στην Ελλάδα, αντιστρόφως τι γίνεται?

 

Επίσης, με τα ΑΕΙ τι γίνεται στη Γερμανία?

Δημοσιεύτηκε

fraafr

 

Έδωσα διεύθυνση για το τι ακριβώς ζητάει το Ελληνικό NARIC τα ίδια λοιπόν ζητάνε και τα NARIC των υπολοίπων χωρών .Αυτό είναι αυτονόητο .

Οι αναγνωρίσεις έξω λαμβάνονται υπόψη και γίνονται με βάση τις ανάλογες Υπουργικές Αποφάσεις των χωρών προέλευσης του Τίτλου που κάνει αίτηση αναγνώρισης στο ξένο κράτος .

 

Το ξένο κράτος θα ψάξει για το τι είναι αυτό το Δίπλωμα .Από που προέρχεται εάν είναι Ομοταγή που καθορίζεται από το πόσοι εκ των καθηγητών έχουν διδακτορικό τίτλο στο σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού ενός ιδρύματος και από τα Ε.Δ που έχει .

Αυτές λοιπόν οι επιστολές γίνονται ενδιάμεσα στα δύο NARIC χώρας αίτησης αναγνώρισης του τίτλου και χώρας προέλευσης και καταγωγής του τίτλου .Με λίγα λόγια θέλω να πω πως και ο Γερμανός και ο Γάλλος γνωρίζουν εκ των προτέρων του τι εστί ΤΕΙ για την Ελλάδα μέσο αυτών των επιστολών.

Το Ελληνικό NARIC είναι υποχρεωμένο να γνωστοποιήσει έξω το τι εστί Ελληνικό ΤΕΙ και ποια η θέση που κατέχει στην Ελληνική Eπικράτεια σήμερα σε περίπτωση που ζητηθεί από το ξένο NARIC .

 

stayros

 

Η συνθήκη της Μπολόνιας δεν λαμβάνεται υπόψη σε περιπτώσεις που το Ίδρυμα προέλευσης του Τίτλου δεν είναι αναγνωρισμένο από τον ίδιο του τον Ιδρυτή .Δεν μπορεί η χώρα μας να μην τα αναγνωρίζει Ισότιμα με τα Ελληνικά Πολυτεχνεία και να τα θεωρούν οι Γερμανοί .

Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται πουθενά.

Ο ιδρυτής είναι αυτός που έχει τον πρώτο λόγο και μετά η συνθήκη .

Το πρόβλημα είναι εσωτερικό και δεν το λύνει καμία συνθήκη παρά μόνο το κράτος ίδρυσης αυτών των Ιδρυμάτων .Οι υπουργικές αποφάσεις είναι αυτές που λαμβάνονται υπόψη μεταξύ ομολόγων Υπουργείων της Ε.Ε και μετά μπαίνει η συνθήκη της Μπολόνιας.

Η συγκεκριμένη λοιπόν συνθήκη κάνει λόγω μόνο σε περιπτώσεις που το ίδρυμα είναι αναγνωρισμένο από τον ιδρυτή του στην χώρα του και δεν γίνετε αποδεκτό από τα υπόλοιπα μέλη της Ε.Ε .

Τότε υπερισχύει η συνθήκη της Μπολόνιας σε αυτές και μόνο τις περιπτώσεις.

 

Ο Ιδρυτής έχει τα πλήρη δικαιώματα να καθορίσει αυτός το τι είναι το Ίδρυμα που ιδρύει και κανένας άλλος .

Δημοσιεύτηκε

Από το να γεμίσουμε σελίδες με προσωπικές εμπειρίες και εκτιμήσεις δεν είναι καλύτερα κάποιος ενδιαφερόμενος/η να επισκεφθεί (διαδικτυακά) τη Γερμανική πρεσβεία και να επικοινωνήσει ή στείλει ερώτημα?

 

Κάτι μου λέει πως η απάντηση που θα δώσουν θα είναι σαφέστατη και πλήρως τεκμηριωμένη.

Δημοσιεύτηκε

για την αναγνώριση των ελληνικών πτυχίων (ΤΕΙ) πιστεύω ότι θα απαντήσουν αυτοί που ήδη είναι μέλη κι αναγνωρισμένοι εκεί...θα το δείτε και με τα ματάκια σας...

αυτό που λέμε συνέχεια είναι ότι αναγνωριζόμαστε παντού εκτός από εδώ..όπως και τα του εξωτερικού ΤΕΙ αναγνωρίζονται εδώ εκτός από εμάς...

αυτή είναι η ομορφιά του ελληνικού κράτους, να αισθανόμαστε λαθρομετανάστες

 

Λάζαρε ψάξε καλά να το ανεβάσεις, γιατί σε περιμένω....και το αυτονόητο μπορώ να σου το εξηγήσω κι εγώ αλλά διαφορετικά..

@ss_sk, εάν τα κατατάσουν με τα αντίστοιχα Fachhochschulen, τι πρέπει να κάνουμε ??

Δημοσιεύτηκε

Να σου πω, μας περνάς για ηλίθιους; Ποιο πτυχίο ΒEng είναι αναγνωρισμένο ακαδημαϊκά στην Ελλάδα ως πτυχίο Πολυτεχνείου; Γιατί άραγε σου ζήτησαν να συγχωνεύσεις το μεταπτυχιακό σου για να αναγνωριστεί ως δίπλωμα; Σε σένα δε συνέβησαν αυτά; Εσύ ο ίδιος σε άλλο θέμα δεν έλεγες πως μόνο με BEng θεωρείσε αντίστοιχος Μηχανικός ΤΕ;

 

Ο Νόμος το λέει ξεκάθαρα ότι για την ισοτιμία και την αντιστοιχία των τίτλων με τα αντίστοιχα 5 έτη τίτλους ημεδαπής αναγκαστικά υποχρεώνεσαι να έχεις μεταπτυχιακό ώστε να γίνει η συνεκτίμηση τίτλων και οι χρέωση των μαθημάτων, διαφορετικά δεν γίνεται κανένας δεκτός σε Ελληνικό Πολυτεχνείο και παραπέμπεται σε αντίστοιχο τμήμα των Ελληνικών ΤEI

(http://michanikos.gr/showpost.php?p=262710&postcount=43)

 

Γιατί αυτά τα κενά μνήμης; Μήπως σπούδαζες κοντά στο Κοζλοντούι;

 

Και επίσης κάθε χώρα της Ε.Ε. αναγνωρίζει τα πτυχία της άλλης χώρα σύμφωνα με τη συνθήκη της Μπολόνια. Δεν έχει ολίγον τι πτυχίο. Τα πτυχία ΤΕΙ είναι δηλωμένα επίσημα και δια νόμου ως Bachelor και αυτό όσο και να χτυπιέσαι δεν αλλάζει.

 

@spgirl τα fachhοchschule στην Ελλάδα είναι αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά ως ΤΕΙ αλλά με επαγγελματικά δικαιώματα Πολυτεχνείου!!!

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.