Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θα τα πάρουμε από την αρχή .

 

Έχω να σημειώσω τα εξής

 

1.Μιλάς για Νομικές Διεκδικήσεις αποφοίτων των ΤΕΙ οι οποίες δεν έχουν Νομιμοποιηθεί ακόμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

Η απόδειξη :

 

Θα δεις ολόκληρη νομική διεκδίκηση που έχει σταθεί πάνω σε αυτό και που το ΣτΕ εδώ και 5 χρόνια δεν εκδικάζει λόγω της γνωστής συντεχνίας.

 

Άρα εφόσον δεν εκδικάζει για αυτήν την διεκδίκηση άρα ακόμα μιλάμε για Μη Νομιμοποιημένα πράγματα .

 

2.Δεν μας ανάφερες συγκεκριμένη διεύθυνση του VDI για τις προϋποθέσεις εγγραφής κάποιου μηχανικού που δεν έχει την Υπηκοότητα την Γερμανική και τι ακριβώς ισχύει .

Το να λέμε ότι γράφεσαι μόνο με το πτυχίο του ΤΕΙ είναι τελείως ασαφές και επίσης δεν έχει διευκρινιστεί ως προς ποιες σχολές Αντιστοιχίας Ε.Δ της Γερμανίας παίρνει ο απόφοιτος του ΤΕΙ από το επιμελητήριο.

Δεν με ενδιαφέρει όμως τόσο σε αυτήν την περίπτωση να μάθω με ποιές σχολές αντιστοιχίας αλλά μόνο με ποια κριτήρια κάποιος που δεν έχει την Υπηκοότητα την Γερμανική μπορεί να γραφτεί στο αντίστοιχο επιμελητήριο της Γερμανίας είτε είναι από ΑΕΙ είτε είναι από ΤΕΙ. Με λίγα λόγια θέλω διεύθυνση που να αναγράφει όλα αυτά που ανάφερες όταν κάποιος δεν είναι Γερμανός υπήκοος.

 

3.Αποδεικνύεις παρακάτω αυτά που έλεγα τόσο καιρό .

 

Η αναγνώριση επ. προσόντων δεν χρειάζεται τίποτα άλλο από το bachelor (με βεβαίωση από το NARIC κτλ) και βεβαίωση εγγραφής ως επαγγελματία στο αντίστοιχο επιμελητήριο. ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΜΟΝΟ

 

Το ίδιο λοιπόν κάνει και η Ελλάδα .Ζητάει από τα κολλέγια την βεβαίωση εγγραφής από το αντίστοιχο Επιμελητήριο Μηχανικών της Αγγλίας .

Δηλαδή βεβαίωση ότι ανήκει κάποιος του Κολλεγίου στο σύλλογο που γράφονται οι CEng για να τους γράψουν μετέπειτα στο δικό μας επιμελητήριο.

 

Θα σου πω επιπλέον και μια πληροφορία που δεν γνωρίζεις .

Ανάφερες για βεβαίωση από το NARIC προφανώς το Γερμανικό .

Εγώ θα σου πω για το αντίστοιχο το Ελληνικό NARIC που αφορά και τα Κολλέγια .

Το ΔΟΑΤΑΠ δίνει σε όλα τα πτυχία την Ισοτιμία χωρίς εξετάσεις .Των κολλεγίων όχι ακόμα .

Αυτή λοιπόν η Ισοτιμία αναγράφει γενικά και αόριστα πως αναγνωρίζεται ο ξένος τίτλος με τους τίτλους που δίνουν τα Ελληνικά Πολυτεχνεία χωρίς όμως να διευκρινίζει η συγκεκριμένη βεβαίωση αντίστοιχο Ελληνικό Τμήμα .Άρα λοιπόν με αυτή την Βεβαίωση που θα πάρουν αργότερα και τα Κολλέγια όταν θα αναγνωριστούνε από το ΔΟΑΤΑΠ δεν θα αναγράφει συγκεκριμένο Ελληνικό τμήμα αλλά όπως είπα θα γράφει γενικά και αόριστα .

 

Η απόδειξη δίνεται από άλλο παιδί που ανάφερε την περίπτωση του μέσα στο φόρουμ αλλά το γνωρίζω και από προσωπικής άποψης .Θέλω να επισημάνω ότι και αυτός ο συνάδελφος όπως και εγώ προερχόμαστε από Μητρικά Πανεπιστήμια του Εξωτερικού και όχι από παραρτήματα της Ελλάδος.

Ισοτιμία ΄΄προς τα απονεμόμενα από το ΕΜΠ και τις άλλες Πολυτεχνικές Σχολές των Ελληνικών ΑΕΙ΄΄

Παίρνοντας λοιπόν αυτήν την Βεβαίωση το ΤΕΕ σε εγγράφει στο σύλλογο δίνοντας σου παρεμφερή ειδικότητα Ελληνική επειδή η βεβαίωση του ΔΟΑΤΑΠ δεν αναγράφει συγκεκριμένο τίτλο Ελληνικής Σχολής .Το ίδιο λοιπόν θα γίνεται και στα Κολλέγια .Παίρνοντας αυτόν τον παρεμφερή τίτλο δεν δικαιούσαι να υπογράφεις και να σφραγίζεις μελέτες στην Ελληνική Επικράτεια μέχρι να προσκομίσεις βεβαίωση και με την αντιστοιχία με Ελληνικό Τίτλο από το ΔΟΑΤΑΠ .

 

Η απόδειξη δίνεται παρακάτω .

 

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=1393&page=23

Για όλα αυτά που αναφέρω μπορείς να ρωτήσεις και στο ΤΕΕ .

 

4. Σε αυτά εδώ απαντάει άλλος συνάδελφος που είναι μέλος του επιμελητηριου όπως μας ανάφερε.

 

Μπες στα Αγγλικά επιμελητήρια και αν δεις κάτι διαφορετικό κάνε το αναδημοσίευση εδώ. Επίσης δεν σου ζητάει κανείς να γίνεις CEng, FEng, TSOUTSEng.

 

Η απάντηση δίνεται παρακάτω

 

Ναι δεν ασχολείσαι με ΔΟΑΤΑΠ. Και αυτό διότι το ICE βρίσκεται στην λίστα των επαγγελματικών ενώσεων που αναγνωρίζει το πρόσφατο Π.Δ.

Πλήρη επαγγ. δικαιώματα.

 

Αλλά και εξηγεί πως γίνετε κάποιος μέλος στο ICE στην παρά κάτω διεύθυνση .

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=1393&page=24

Μόνο αντισταθμιστικά μέτρα όπως 3ετή άσκηση.

 

Προφανώς 3 έτη άσκηση την μεταφράζω εγώ ως 3 έτη εργασιακής εμπειρίας .

Αυτό ακριβώς λέμε ότι για να γίνει κάποιος μέλος σε κάποιο επιμελητήριο πρέπει να έχει εργασιακή εμπειρία σε περίπτωση που δεν έχει την Υπηκοότητα.

 

Στο ΠΔ για τα επ. προσόντα που δεν έχεις κάνει το κόπο να διαβάσεις, αν και θα πρεπε για να μπορείς να μιλάς για αυτό, τα γράφει όλα αναλυτικά. Με ενα φίλο μου, απόφοιτο κολεγίου, 2 μέρες το διαβάζαμε για να βρούμε πόρτες και παράθυρα, και δεν έχει.

 

Για αυτό που μας ανάφερες δώσε μας επίσημη διεύθυνση που το πιστοποιεί είτε από το Υπουργείο Παιδείας είτε από το Συμβούλιο της Επικρατείας για να μπω και εγώ στο κόπο να το διαβάσω .Αλλά δεν θα κάθομαι να ψάχνω . Θα σου πω όμως πως όλες οι αποφάσεις του Υπουργείου μέχρι τώρα αλλά και όλα τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για την ένταξη του ΣΑΕΠ που συνεπάγεται και στην ένταξη των αρμοδιοτήτων του .

Το να λέω απλά και μόνο ότι το διάβασα με ένα φίλο μου δεν πείθω κανέναν .

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν μιλάς χωρίς να έχεις κάνει το παραμικρό κόπο να διαβάσεις τίποτα. Απλά λες λες λες. Αερολογείς 150 σελίδες τώρα το καταλαβαίνεις;

 

1. Το ότι στο VDI γράφεσε με μόνο πτυχίο ΤΕΙ πιστοποιήται από το blog που σου είπα. Η νομική διεκδίκηση χρησιμοποιεί αυτό ως ΔΕΔΟΜΕΝΟ. Άρα τέλος όσον αφορά τα ΤΕΙ αν αναγνωρίζονται πλήρως στην Γερμανία. Πριν πετάξεις το επόμενο τούβλο κάτσε διάβασε το.

 

2. Σου είπα να κάνεις αναδημοσίευση οποιοδήποτε Βρετανικό επιμελητήριο ζητάει για εγγραφή ως professional member οτιδήποτε πλην το bachelor. Δεν το έκανες. Απλά αναμάσησες πάλι τα περί CEng και άλλα άσχετα. Που λέει στο ΠΔ ότι πρέπει να είσαι CEng; Ξέρεις πως το CEng είναι ουσιαστικά τιμητικός τίτλος και έχεις πλήρη ΕΔ και ως IEng; Ξέρεις τι χρειάζεσε για να γίνεις IEng; Ένα Bachelor όπως και το professional member. Πριν πεις κανένα μαργαριτάρι πάλι, κάνε αναδημοσίευση αυτό που θα θες από έγκυρο site. Refference δε σου μάθανε στη Βουλγαρία εσένα;

 

3. Θες να σου δώσω το ΠΔ που μιλάει για τα επ. προσόντα; Εσύ έχεις διαβάσει το μισό νομικό κώδικα της Ελλάδας, είσαι εξπέρ σε ΔΟΑΤΑΠ, ΔΙΚΑΤΣΑ κτλ σε ένα ΠΔ κολλάς; Ψάξε βρες το. Εκτός και αν ότι δε σε συμφέρει εκπίπτει του χωροχρόνου σου.

Δημοσιεύτηκε

Το ελληνικό "όποιος μπλέκει με τα πίτουρα..." μου ταιριάζει καλύτερα.

 

Ας όψεται που δε θέλω κανένας αναγνώστης να νομίζει πως με πτυχίο ΤΕΙ δεν αναγνωρίζεσε κανονικά στη Γερμανία.

Δημοσιεύτηκε

εγώ προσωπικά ζαλίστηκα... παναγιά μου, όλο νόμους, ΠΔ, μπλα μπλα... Μπλέξατε Αγγλίες, Βουλγαρίες, Γιουγκοσλαβίες, Αζερμπαιτζαν, Κογκο κτλ

 

Μια ερώτηση πρέπει να λυθεί: Οι απόφοιτοι ελληνικών ΤΕΙ ως τι αναγνωρίζονται και τι ΕΔ εχουν στην Γερμανία?

 

Όλα τα άλλα είναι απλά επίδειξη παπαγαλιών...

Δημοσιεύτηκε

Κάνε τον κόπο να διαβάσεις κάποια άρθρα στο anotata-tei.blogspot.com. Ο συγγραφέας του εγγράφηκε στο VDI με πτυχίο ΤΕΙ και πλέον διεκδικεί την εγγραφή του στο ΤΕΕ όπως οι άλλοι απόφοιτοι Fachhochschule. Σου λέει αφού TEI=Fachhochule και Fachhochule=TEI, τότε γιατί αφου Fachhochschule->TEE τότε δεν ισχύει ΤΕΙ->ΤΕΕ.

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι

 

εχω δουλέψει σε 4 χώρες στον κόσμο και το σύστημα δεν διαφέρει. Το engineering είναι κοινό προς όλους. Είναι ένα προιόν με υπεραξία. Το ΑΤΕΙ, ΑΕΙ, ΜΙΤ δημιουργεί κάποια βάση αλλά τίποτα άλλο. Εαν δεν πουλάς δεν πουλάς. Η κανόνες είναι καθαρά κανόνες εμπορίου και δύσκολου εμπορίου διότι πουλάς νούμερα και γραμμές. Το πακετάρισμα λοιπόν το κάνει ο κάθε μηχανικός προσωπικά.

Δημοσιεύτηκε
Όχι δεν αναγνωρίζονται για αυτό σου αναφέρω πως MEng στην Βρετανία είναι προπτυχιακός τίτλος. Όμως με MEng πας πιο εύκολα για CEng όπως επίσης μπορεί να σε δεκτούν και άμεσα για διδακτορικό. Έχει τα πλεονεκτήματα του αλλά δεν είναι αναγκαίο να κάνεις μαστερ για να δουλέψεις κάπου. Αυτή η πτυχιολαγνεία μόνο στο Ελλάντα υπάρχει. Οπουδήποτε αλλού το MSc γίνετε μόνο και μόνο για να εμβαθύνεις στο αντικείμενο της εργασίας σου κ τίποτα άλλο.

 

Εσύ αν σου έλεγαν πως μόνο με τον προπτυχιακό τίτλο θα δούλευες ελεύθερα στην Ελλάδα, θα καθόσουν τον 1.5 χρόνο παραπάνω;

 

Αυτή η πτυχιολαγνεία μόνο στο Ελλάντα υπάρχει

 

 

 

 

Εσύ αν σου έλεγαν πως μόνο με τον προπτυχιακό τίτλο θα δούλευες ελεύθερα στην Ελλάδα, θα καθόσουν τον 1.5 χρόνο παραπάνω

 

 

Ναι είμαστε και &$&* που κάτσαμε και διαβάσαμε 2 χρόνια παραπάνω με καμία 20 περισσότερα μαθήματα και χωρις να περνάμε τα μαθήματα αέρα.....:confused:

Δημοσιεύτηκε

Για το Msc μιλάει stayros και όχι για τον βασικό τίτλο! Κι όχι δεν είσαστε μακάκες μιας και η πολιτεία σας έχει ανταμείψει ποικιλοτρόπως καθώς εσύ αεροναυπηγός όντας μπορείς να ασχοληθείς και με Η/Μ κτηριακών και μη εγκαταστάσεων απεριόριστα. Πάντως αυτό το παραμυθάκι με τα "μαθήματα αέρα" και τα σχετικά καλό είναι να εκλείψει κάποια στιγμή.

Δημοσιεύτηκε

α) Αν διάβασες το αρχικό άρθρο πολλοί Μηχανικοί ΤΕ δραστηριοποιούνται ήδη στη Γερμανία.

1-0

β) αν μπεις στο blog που σου είπα θα δεις πως έχουν αναγνωριστεί οι Μηχανικοί ΤΕ από το VDI ως κανονικά μέλοι. Εσύ λεγε ότι θέλεις, αυτός εκεί έχει το χαρτί της εγγραφής να επιβεβαιώνειι αυτά που λέει.

2-0

γ) Το ερώτημα για το 1.5 έτος παραπάνω ήταν συγκεκριμένα για τον lazarosk που έκανε μεταπτυχιακό μόνο κ μόνο για τον εγγράψει το ΤΕΕ (και καλά έκανε). Δεν ήταν φιλοσοφικού επιπέδου ερώτημα. Φαίνεται ξεκάθαρα σε αυτό που γράφω. Μάλλον τα Ελληνικά σου θέλουν φρεσκάρισμα. Βουλγαρία κ συ ή πρωταθλητής Γου Σου;

Χατ τρικ

Δημοσιεύτηκε
Φιλός μου από ΤΕΙ δεν πήρε κάν απάντηση στο cv που έστειλε σε 5-6 εταιρείες. Πήραν πρέφα την κατάσταση μάλλον:mrgreen:

 

Γιατί έχουν πάρει απάντηση σε όλα τα cv οι συνάδελφοι διπλωματούχοι που έχουν στείλει σε εταιρίες του εξωτερικού; Πας καλά; Σε καιρό κρίσης ποια εταιρία κάνει προσλήψεις ατόμων τα οποία δεν είναι εύκολο να ελέγξει μέσω συνέντευξης; Για ρώτα λίγο διπλωματούχους που έχουν στείλει cv σε εταιρίες του εξωτερικού αν έχουν πάρει απάντηση και από πόσες.

 

Όσο για την απόδοση δικαιωμάτων σε αποφοίτους ΤΕΙ στη Γερμανία έχουμε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις ατόμων που εργάστηκαν/εργάζονται εκεί χωρίς πρόβλημα. Ένας είναι ο Pappos που ακόμα δραστηριοποιείται εκεί.

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.