Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Οικοδομησιμότητα εντός σχεδίου


barbie76

Recommended Posts

Γεια σας, πρώτη φορά μπαίνω εδώ και ελπίζω να με βοηθήσετε... Έχουμε ένα πολύ μικρό οικόπεδο στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά. Οι διαστάσεις του είναι περίπου 6μ. φάτσα (στο δρόμο Μαυροκορδάτου) και βάθος και 14μ. Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει αν το οικόπεδο αυτό δικαιούται δόμηση και πόσα περίπου τετραγωνικά; Ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι είμαι εντελώς άσχετη με το αντικείμενο, απλά θέλω να πάρω μια ιδέα, γιατί κάνουν πρόταση αντιπαροχής στο ακριβώς ιδίων διαστάσεων οικόπεδο που είναι δίπλα μας και ξέρω ότι αν δεχθεί, θα έρθει η σειρά μας... Η άλλη περίπτωση είναι να "συνεταιριστούμε" με το διπλανό οικόπεδο και να χτίσουμε μαζί και θέλουμε να δούμε τί μας συμφέρει να κάνουμε...

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να πάτε στην οικεία Πολεοδομία (στον Πειραιά λογικά υπάγεστε) και να δείτε τους όρους δόμησης για τη συγκεκριμένη περιοχή. Δεν υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας-αριθμός για το συντελεστή δόμησης/κάλυψης, ύψη, αρτιότητα, κτλ, για όλη την Ελλάδα. Αυτά διαφοροποιούνται ανά περιοχή, οπότε θα πρέπει ή να πάτε στη συγκεκριμένη πολεοδομία (στο τμήμα Τοπογραφικού) εσείς ή να βάλετε έναν μηχανικό, αν και νομίζω ότι είναι αρκετά απλό αυτό να το κάνετε και μόνη σας (εννοώ στην παρούσα φάση που θέλετε μόνο να δείτε πόσο χτίζει), και θα σας τα πουν εκεί.

Link to comment
Share on other sites

barbie_76

 

Στην περιοχή του Πειραιά αλλά και στο λεκανοπέδιο γενικότερα, υπάρχουν μερικές εκατοντάδες γραφεία μηχανικών.

 

Διαλέξτε ένα από αυτά ,επισκεφθείτε το και ρωτήστε. Θα σας απαντήσουν υπεύθυνα και επώνυμα.

 

Είναι τόσο απλό.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.