Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λεβητοστάσιο σε μονοκατοικία


zio7

Recommended Posts

Καλησπέρα. Τώρα με τον ΚΕΝΑΚ σε κάθε μονοκατοικία πάνω απο 50τ.μ. χρειάζεται μελέτη θέρμανσης. Προφανώς θα καταθέσουμε εκτός απο τις θερμικές απώλειες και το αντίστοιχο δίκτυο θέρμανσης. Αν βάλουμε θέρμανση με λέβητα και δεξαμενή πετρελαίου πρέπει να δεσμεύσουμε χώρο για λεβητοστάσιο? Μπορεί να γίνει εγκατάσταση λεβητοστασίου σε χώρο όμορο με χώρους κύριας χρήσης (στο ισόγειο δηλ. στο ίδιο επίπεδο με τους χώρους της κατοικίας)?

Link to comment
Share on other sites

αν η ισχύς είναι κάτω των 50kw (ή 45 δεν θυμάμαι ακριβώς) δεν απαιτείται λεβητοστάσιο (με την αυστηρή έννοια του όρου) για την τοποθέτηση του λέβητα.

Link to comment
Share on other sites

να βάλει αέριο :P

 

Πέρα από την πλάκα σύμφωνα με τον κτηριοδομικό

 

2.4.3.3. Απαγορεύεται η αποθήκευση υγρών καυσίμων σε διαδρόμους, εισόδους, κλιμακοστάσια και κάτω από αυτά, κατοικούμενους ορόφους, χώρους εργασίας και εργαστήρια, καθώς και όπου, κατά την κρίση των αρμόδιων αρχών, είναι ενδεχόμενο να δημιουργηθεί συγκέντρωση ατόμων σε περίπτωση έκρηξης πυρκαγιάς.

 

 

Άρα σε ακάλυπτο "θεωρητικά" μπορείς.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης στον ΓΟΚ αναφέρεται τι μπορεί να τοποθετηθεί στον ακάλυπτο. Δεν θυμάμαι τι αναφέρει για δεξαμενές καυσίμου και δεν έχω χρόνο τώρα, μάλον θα το δω αύριο.

 

Γενικά είναι ένα θέμα το που επιτρέπεται η τοποθέτηση της δεξαμενής (ακάλυπτος? ταράτσα?)

Link to comment
Share on other sites

Μα αυτό είναι και διάταξη του άρθρου 4 του Π.Δ.71/86 (Πυροπροστασία κτιρίων). Απαγορεύεται αυστηρά η εγκατάσταση λεβητοστασίου ή άλλου επικίνδυνου χώρου σε άμεση γειτνίαση μετελικές εξόδους διαφυγής.

 

Αν μπορεί να βάλει αέριο, βάλτο χωρίς δεύτερη σκέψη. Μια μονοκατοικία καλύπτεται πλήρως με το ερμάριο που παράγει και ζεστό νερό χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

Αέριο δεν έχει η περιοχή. Μπορούμε να βάλουμε τον λέβητα κάτω των 45KW σε κάποιο αεριζόμενο χώρο στην κατοικία π.χ. αποθήκη ( σε πυροδιαμέρισμα? αν γειτνιάζει με δωμάτια υπάρχει πρόβλημα?) και την δεξαμενή πετρελαίου στο εξωτερικό χώρο αλλά υπόγεια? Και για τον λέβητα κάτω των 45KW πρέπει να τηρούμε τις πλευρικές αποστάσεις στον λέβητα? Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

όταν η ισχύς σου είναι κάτω από 45 kw αυτό κερδίζεις ότι δεν χρειάζεσαι λεβητοστάσιο με την αυστηρή έννοια του λεβητοστασίου. Σίγουρα βέβαια θες ένα χώρο γιατί χύμα στην αυλή δεν γίνεται.

 

Αυτός ο χώρος λοιπόν ΝΟΜΙΖΩ πως δεν έχει κάποιες προδιαγραφές. Παρόλα αυτά προσπάθησε να τηρήσεις τα λογικά. Δηλαδή να χωράει ο συντηρητής όρθιος να έχει λίγο χώρο να δουλέψει και να εξετάσει το σύστημα ότι είναι σε καλή κατάσταση.

 

Όταν λες αποθήκη εννοείς πως η πόρτα της αποθήκης θα ανοίγει μέσα στο σπίτι ή εξωτερική αποθήκη;

Link to comment
Share on other sites

Η πόρτα θα ανοίγει σε εξωτερικό χώρο αλλα θα υπάρχουν τοίχοι που θα συνορεύουν με χώρους κατοικίας. Οπότε ένας χώρος 2μ x 2.5μ π.χ. μας καλύπτει. Για την δεξαμενή θαμμένη στον εξωτερικό χώρο?

Link to comment
Share on other sites

οι τοίχοι που συνορεύουν από την στιγμή που δεν έχουν παράθυρα δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Για θαμμένη δεξαμενή (λογικά πλαστική) δεν ξέρω να σου πω. Έχω ακούσει ότι γίνεται αλλά δεν γνωρίζω αποστάσεις που πρέπει να τηρήσεις από θεμέλια γειτονικά οικόπεδα κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.