Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σώματα και ηλιακός


GRS

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους. Θα ήθελα να ρωτήσω για τον ηλιακό μου ο οποίος έχει 120lt χωρητικότητα και επίσης έχω 10 σώματα σε ένα σπίτι 125 μ2. Έχω έναν λέβητα πυρόλησης ξύλου 25kw μήπως προσπαθώντας να ζεστάνω τον ηλιακό είναι σαν να ζεσταίνω 20 σώματα που συνεπάγεται 250 μ2 ? παρέλειψα να γράψω ότι ο ηλιακός ειναι τριπλής ενέργειας.

Link to comment
Share on other sites

ο θερμοσίφωνας σου έχει μέσα μία "σωλήνα" όπου περνάει το ζεστό νερό του καλοριφέρ και ζεσταίνει το νερό που έχει μέσα ο θερμοσίφωνας. Αυτή η "σωλήνα" σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να απορροφήσει τόσο μεγάλα ποσά ενεργείας (όσα τα 10 σώματα ενός σπιτιού).

 

Για να στο δώσω καλύτερα να καταλάβεις όλα τα boiler με λογικό μέγεθος έχουν την ίδια κατανάλωση επιβάρυνση στο λέβητα ανεξαρτήτου μεγέθους απλά τα μεγάλα αργούν πιο πολύ να ζεστάνουν το νερό.

 

Δεν μας λες καλύτερα το πρόβλημα που έχεις;

Link to comment
Share on other sites

έχω έναν ξυλολέβητα για τον οποίο ο Γερμανός του δίνει αυτονομία 10 με 12 ώρες .Το θέμα είναι ότι εγώ πάνω από 7 ώρες αυτονομία δεν έχω και μετά τη δική σου απάντηση καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι αποκλειστικά θέμα το πόσο στεγνό είναι το ξύλο όσο ποιο στεγνό τόσο μεγαλύτερη αυτονομία .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.