Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόστη-Αμοιβές Πρόβλημα με συνεργασία μεταξύ ιδιώτη - εργολάβου


tsokos1

Recommended Posts

Άγνοια νόμου δεν συγχωρείται αγαπητέ gio...

 

Αυτό που λες ισχύει στην πιάτσα σαν άγραφος ηθικός νόμος αλλά επειδή έχει γεμίσει ο ντουνιάς απατεώνες δεν πρέπει να εμπιστέυεσαι κανέναν..

 

Δηλαδή τι; Θέλω εγώ να ανοίξω βιομηχανία και μου λέει ο λογιστής: "Μεγάλε, με βιβλία β' κατηγορίας είμαστε εντάξει". Αν έρθει ο έλεγχος ποιος θα φάει το πρόστιμο; Ο λογιστής; Όχι! Επομένως, θα το ψάξω όσο μπορώ σε ότι αφορά τις πληροφορίες που μου δίνει αν είναι ακριβείς...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πρωτα απο ολα σας ευχαριστω ολους για τον χρονο που δαιθεσατε για να μου απαντησετε.

 

Θα ηθελα με την σειρα μου να σχολιασω καποια πραγματακια.

 

Zavi και Γιαννη, οταν λεω οτι διαβασα καποια θρεντς και αποφασισα να προσλαβω μηχανικο αντι να αρχισω εργασιες με την βοηθεια απλων εργατων, εννοω τα θρεντς εδω μεσα που ηταν στην ενοτητα "θεματα ιδιωτων" και απλα ελεγαν οτι λογω αγνοιας των ιδιωτων στα διαδικαστικα και στις υποχρεωσεις κατα την διαρκεια εργων η προσληψη μηχανικου ειναι μια καλη λυση. Για μενα λογω βεβαρημενου προγραμματος ηταν κατι πολυ λογικο και δεν χρειαζεται ειδικη εκπαιδευση για να το καταλαβω. Απλα επεσα σε απατεωνα.

 

Επισης, τα πτυχια του τα εχω επιβεβαιωσει (ΕΜΠ και μεταπτυχιακο στην αγγλια). Δουλευει σε κατασκευαστικη και κανει και δικες του δουλειες ταυτοχρονα. Οποτε και απατεωνας και μηχανικος.

 

Εννοειτε οτι καταλαβα το λαθος μου στα της ελλειψης γραπτου συμβολαιου, αλλα πραγματικα θεωρω οτι ειναι υποχρεωση του μηχανικου να με ενημερωσει για τις νομιμες διαδικασιες. Καταλαβαινω οτι τελικα δικη μου ευθυνη ειναι, αλλα στην τελικη αυτος ηταν ενας απο τους λογους που τον προσελαβα.

 

Το ερωτημα μου ομως παραμενει. Τι μπορω να κανω? Που μπρω να τον καταγγειλω? Εχει ο κλαδος σας καποια αρχη/συλλογο που να μπορω να απευθυνθω? Τι θα γινει με αυτους στους οποιους χρωσταει και τα ζητουν απο μενα? Μπορουν να με καταγγειλουν για κατι? Εχει νοημα να παω τωρα να βγαλω αδεια η να βαλω ενσημα?

 

Ευχαριστω και παλι.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε tsokos1

 

Μπορείς να τον καταγγείλεις στο ΤΕΕ, καλό είναι, να αραιώνουμε σιγά-σιγά.

 

Ειδικά εάν δεν έχει κάνει έναρξη στην Εφορεία ως κατασκευαστής, μπορείς να τον καταγγείλεις κ στην Εφορεία, διότι δεν μπορεί αλλιώς σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να παίρνει λεφτά από σένα για να πληρώνει άλλους.Στη συμφωνία που κάνατε αυτός μπορεί φορολογικά να υφίσταται ΜΟΝΟ ως σύμβουλος.

 

Προσοχή εδώ, γιατί σε παίρνει κ σένα η μπάλα.Η Εφορεία θα σας σκίσει κ των 2 τα μάτια, διότι εσύ χρησιμοποίησες μαύρη εργασία, χωρίς ένσημα κ ΦΠΑ, χωρίς έναρξη στο ΙΚΑ κ χωρίς ασφάλεια έργου, ούτε δημόσια, ούτε ιδιωτική.

 

Πολλά μπορείς να κάνεις, αλλά θα πρέπει να συμβουλευτείς ένα δικηγόρο, να σε προστατέψει να μη βγάλεις τα δικά σου μάτια στην προσπάθειά σου να βγάλεις του άλλου.

 

Υπομονή φιλε, στο επάγγελμα αυτό δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί απατεώνες, το επίπεδο μόρφωσης του καθενός μας δεν είναι κριτήριο-ΔΥΣΤΥΧΩΣ.Γι' αυτό φωνάζουμε κ εμείς, αλλά το πειθαρχικό του ΤΕΕ είναι καλός μπαμπάς κ τη γλυτώνουν όλοι με μια επίπληξη, εκτός κ αν πρόκεται για μεγάλη απάτη.

 

Εδώ η απάτη που διακρίνω είναι κυρίως φορολογική κ όχι επαγγελματική, αλλά είσαι κ εσύ υπόλογος.

 

Στο μέλλον μην υπολογίζεις τί γράφεται σε φόρουμ, ακόμα κ εγώ την έχω πατήσει με ******** που γράφονται εδώ μέσα, να έχεις εξαρχής υπ΄΄ψιν σου ότι η πλειοψηφία είανι βούρλα κ μη γνώστες των θεμάτων.Το ίδιο ισχύει κ για μένα, βεβαίως βεβαίως.

Link to comment
Share on other sites

Το σεβαστο δικαστηριο πριν βγαλει την καταδικαστικη για το μηχανικο αποφαση θα επρεπε να τον καλεσει να πει τις αποψεις του πρωτα.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ δεν είνα δικαστήριο, είναι φόρουμ.Κ αρκετά έχω προστατέψει συναδέλφους, συνάδελφε, απαντώ όπως κ όποτε μου αρέσει, όπως έχω δικαίωμα ως μέλος του φόρουμ.

 

Από τη στιγμή που το φόρουμ δεν είναι επιστημονικό, καταδικάζω όπως τραβάει η όρεξή μου την ώρα που διαβάζω τα ποστς, κ ανάλογα με την ψυχολογική κατάσταση που βρίσκομαι.

 

Από τις περιγραφές εγώ αυτό καταλαβαίνω, κ αν και στο παρελθόν είχα τη δική σου άποψη περί συναδελφικότητας, τώρα δεν την έχω.

 

Ο δικαστής εμίλησε.

Link to comment
Share on other sites

Υποστηρίζω zavi με χίλια.

Δεν έχουμε καμία υποχρεωση να υποστηρίζουμε άλλους μηχανικούς (δεν χρησιμοποιώ τον όρο "συναδέλφους") ειδικά σε ένα φόρουμ. Δεν είμαστε πειθαρχικό του ΤΕΕ εδώ.

 

Τώρα, όσο για τον συνάδελφο Γιάννη που είπε ότι άγνοια νόμου δεν συγχωρείται και πως ο πελάτης έπρεπε να κάνει δική του έρευνα..δεν συμφωνώ, διότι τότε να υπογράφει ο πελάτης, να μελετά τον ΓΟΚ ο πελάτης, τί τον θέλει ο κόσμος τον μηχανικό?

 

Εγώ αν πάω σε ένα γιατρό και ζητήσω την γνωμάτευση του για ένα θέμα σοβαρό, και είναι λάθος, και μου κοστίσει, θα τον σκίσω στα δικαστήρια. Φυσικά θα πάρω και άλλη γνώμη, αλλά αυτό δεν αναιρεί την ευθύνη του πρώτου ιατρού.

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που το φόρουμ δέχεται ιδιώτες, είναι αναπόφευκτο να υπάρξουν κ τέτοια θέματα, όπως συμβουλές για το πώς θα έρθει συνάδελφος σε δύσκολη θέση.

 

Δεν με απασχολούν τα θέματα των συναδέλφων, ενώ παλιότερα με απασχολούσαν, όταν θεωρούσα το φόρουμ επιστημονικό.Αυτή είναι η άποψή μου.Κ οι απόψεις ως γνωστόν: ''opinions are like assholes-everybody's got one''

Link to comment
Share on other sites

Ο καθένας κάνει την δουλειά του και γι' αυτό τον εμπιστεύονται οι άλλοι. Όταν όμως είσαι ο "κατά τον νόμο υπεύθυνος" τότε φυλάς τον κ... σου με όποιος τρόπο μπορείς (σορρυ για την έκφραση).

 

Οι νοήμονες έχουν κρίση και κρίνουν! Όταν η "γνώμη του ειδικού" δεν σου κάθεται καλά, ρωτάς και δεύτερο ειδικό ή το ψάχνεις μόνος σου ή ...πατάς την μπανανόφλουδα όπως ο ερωτών που λόγω φόρτου εργασίας εμπιστεύτηκε έναν άγνωστο να κάνει διάφορα στο σπίτι του.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας!

 

Μετά από αναζήτηση στο internet για το πρόβλημά μου, βρήκα την παρέα σας.Θα ήθελα να κάνω μια δύο ερωτήσεις και όποιος πιστεύει ότι μπορεί να μου απαντήσει είναι καλοδεχούμενος.Ας αρχίσω σιγά σιγά περιληπτικά

 

Τον Απρίλιο του 2010 η γυναίκα μου συμφώνησε με γνωστό του γνωστού "εργολάβο" να μας κάνει μια ανακαίνιση στο σπίτι μας διότι τον Ιούνιο παντρευόμασταν.Μετά από προφορική συμφωνία καταλήξαμε σε ένα ποσό και μας ζήτησε περίπου τα μισά όπως και του τα δώσαμε(έχω και μια απόδειξη με σφραγίδα του).Στην πορεία ο κύριος αυτός καθυστερούσε χαρακτηριστικά μέχρι που είχε φτάσει τέλη Μαρτίου δεν είχαν μπει (το ποιο βασικό κατά την γνώμη μου) τα αλουμίνια.Αυτός είδε ότι είχε κάνει κακό υπολογισμό και από τις αρχές του Ιουνίου εξαφανίστηκε από προσώπου γης χωρίς κανένα τηλέφωνο.Εγώ με προσωπική εργασία και βοήθεια φίλων τελικά κατάφερα να το κάνω κατοικήσιμο μέχρι το γάμο.Μέχρι και σήμερα είχα 2-3 τηλέφωνα και συναντήσεις με παιδιά που είχε αυτός προσλάβει και μου έλεγαν ότι δεν τους πλήρωσε και έλεγε ότι εγώ δεν έδινε τα υπόλοιπα λεφτά.Ο κύριος μετά από τόσο καιρό εμφανίζεται πριν 5 μέρες από το πουθενά στέλνοντας ένα εξώδικο και ζητάει τα διπλάσια από ότι είχαμε συμφωνήσει.Επίσης μου είπε ότι θα με πάει και στο ΙΚΑ

 

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω έχει σχέση με το ΙΚΑ.Μόνο εγώ είμαι υπεύθυνος περί του θέματος ή θα το πάρει και αυτόν η μπάλα??Γιατί πατάει αρκετά στο θέμα ΙΚΑ.Αυτός ως εργολάβος δεν τον βαρύνει καθόλου το θέμα και με απειλεί με αυτό το τρόπο?

 

Ευχαριστώ πολύ :)

Link to comment
Share on other sites

1ον) Συμφωνητικό - Συμφωνητικό - Συμφωνητικό για κάθε εργασία.

 

2ον) Δυστυχώς το ΙΚΑ αναγνωρίζει σαν μοναδικό υπεύθυνο σε θέματα οικοδομής τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Και ειδικά στην περίπτωσή σου, που δεν υπάρχει συμφωνητικό, ακόμα χειρότερα.

 

3ον) Για Συμφωνητικό είπα;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.