Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Αρτιότητα-Οικοδομησιμότητα σε ζώνη 500μ από τα όρια οικισμών


μαρικ

Recommended Posts

Καλησπερα σας εχο ενα κτημα 750τμ που βρισκετε εντος ζωνης οικισμου στην κασσιοπη κερκυρας και θα ηθελα να το πουλησω αλλα δε γνωριζω αν μπορει να οικοδομηθει ,η αν υπαρχει η δυνατοτητα να συμπεριεληθφει σε καποια ειδικη κατηγορια δομησης η αν υπαρχει καποιος τροπος να το εκμεταλευτω διαφορετικα .Επισης να αναφερω οτι στο κτημα υπαρχουν 13 ελαιοδεντρα συνδεετε με μονοπατι 50μ απο δημοτικο δρομο και απο θαλασσα ειναι 900μ.

Link to comment
Share on other sites

Από την εικόνα που μπορώ να σχηματίσω με τις πληροφορίες που μας δίνετε, εκτιμώ πως δεν είναι οικοδομήσιμο το γήπεδο ιδιοκτησίας σας. Από εκεί και πέρα διαφορετική εκμετάλλευση μπορεί να είναι η αγροτική εκμετάλλευση ή (θεωρητικά) κάποια εγκατάσταση εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Σε κάθε περίπτωση, ξεκινήστε με την ανάθεση σύνταξης ενός τοπογραφικού διαγράμματος σε έναν συνάδελφο τοπογράφο μηχανικό, κατά προτίμηση της περιοχής. Καλή συνέχεια.

 

Edit

Επειδή στον τίτλο αναγράφετε "εντός ορίων οικισμού" ενώ στο κείμενο "εντός ζώνης οικισμού" , ξεκαθαρίστε που βρίσκεται το γήπεδο με την σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος. Η παραπάνω απάντηση μου αφορά την περίπτωση που το γήπεδο βρίσκεται εκτός ορίων οικισμού και εντός περιμετρικής ζώνης.

Link to comment
Share on other sites

Εκανα ορθογραφικο λαθος συγνωμη ,δεν εχο οικιοτητα με αυτα τα τα θεματα . Σας ευχαριστω για τη βοηθεια ,και τη προταση σας για το τοπογραφικο .

Αναφερατε εναλακτικες πηγες ενεργειας ,μηπως θα μπορουσατε να μου πειτε που μπορω να βρω περισσοτερες πληροφοριες ,επειδη δεν ειναι και τοσο απλο οσο ακουγεται .

Link to comment
Share on other sites

Πλέον έχουν δημιουργηθεί πολλές εταιρίες που ασχολούνται με το αντικείμενο και είναι εύκολο να ενημερωθείτε, στην περίπτωση και μόνο που το γήπεδο πληρεί τις απαραίτητες προυποθέσεις. Είναι αυτά θέματα που δεν λύνονται μέσω του forum.

Link to comment
Share on other sites

Η μόνη περίπτωση είναι να έχει "αρκετό" πρόσωπο σε "αναγνωρισμένο" δρόμο και να "προυφίσταται" μιας "συγκεκριμένης" χρονολογίας, ώστε να είναι άρτιο (το οικοδομήσιμο παίζεται και από άλλα πράγματα (σχήμα οικοπέδου, αποστάσεις κλπ)

 

Το ζήτημα είναι πολύ περίπλοκο και δεν υπάρχει μηχανικός-τοπογράφος που μπορεί να δώσει απάντηση χωρίς να συντάξει πλήρες τοπογραφικό διάγραμμα και να ερευνήσει τα συμβόλαια, τους γύρω οικισμούς και τις τυχόν χρήσεις γης της περιοχής...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.