ilgi Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2018 Καλησπέρα, σε κτιριο με αδεια του 1990 στο οποιο εχει γινει τακτοποιηση-αλλαγη χρηση της υπογειας αποθηκης σε καταστημα, μου ζητηθηκε απο την πυροσβεστικη υπηρεσια αντιγραφο της παθητικης απο πολεοδομια το οποιο ομως ειναι εξαφανισμενο απο το φάκελο. στο σημειο αυτο η Π.Υ ζητησε να συνταξω εγω παθητικη για τον οροφο που με αφορα!! Μηπως υπάρχει καποια νομοθεσια η οποια δειχνει απαλλαγη απο αυτο? Ευχαριστώ πολύ. Πρόκειται για πρακτορειο οπαπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
konallou Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2019 Καλησπέρα! Παθητική πυροπροστασία σε υπόσκσαφο κτήριο με χρήση κατοικία: Θα μπορούσε έξοδος κινδύνου να θεωρηθεί συρόμενη μπαλκονόπορτα που βγάζει σε ανοιχτό υπαίθριο χώρο;; Ευχαριστώ!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maneni Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2019 Γενικά οι έξοδοι κινδύνου θα πρέπει να είναι ανοιγόμενες και όχι συρόμενες. Η πυροσβεστική (ότανέκανε ελέγχους) δεν δεχόταν κάτι τέτοιο ως έξοδο. Βέβαια όταν έχουμε τέτοιο πληθυσμό που να επιβάλλεται η π΄΄ορτα να ανοίγει προς τα έξω, τότε έχει λογική. Διαφορετικά (άποψή μου) δεν νομίζω ότι έχει διαφορά ή δε θυμάμαι κάπου να το απαγορεύει. Τώρα αν ο υπαίθριος χώρος είναι αρκετά μεγάλος (πχ όχι μια αυλή) ή υπάρχει περιθώριο περαιτέρω διαφυγής τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konallou Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2019 Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maneni Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2019 Κακώς έδωσα απάνηση (δεν έχω διαβάσει καλά ακόμα το νέο ΠΔ). Η συρόμενη έξοδος και ο υπαίθριος χώρος καθορίζονται με σαφήνεια στο νέο ΠΔ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kman12 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2019 @maneniποιο είναι αυτό το νέο ΠΔ στο οποίο αναφέρεσαι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
maneni Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2019 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2019 ΠΔ 41/2018 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
χαιδω Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2020 (edited) Παθητική πυροπροστασία για ΚΔΑΠ (σε παλιό κτιριο έτος 1999) σε ποια κατηγορία το βάζουμε: Γ. Συνάθροιση κοινού (πιστεύω εδώ είμαι) Δ. Εκπαίδευση Ε. ΥΓΕΙΑ και ΠΡΟΝΟΙΑ που είναι το απέκλεισα γιατί λέει για παιδιά <5 ετών Ευχαριστώ Edited Απρίλιος 29 , 2020 by χαιδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2020 Επειδή χρειάζεται αλλαγή χρήσης (για οποιοδήποτε λόγο έχει εκδοθεί η υφιστάμενη άδεια) θα πας με το ΠΔ 41/2018 και κατηγορία ΥΓΕΙΑ και ΠΡΟΝΟΙΑ ...εξαιρείται η περίπτωση η υφιστάμενη οικ. άδεια να έχει εκδοθεί για τη συγκεκριμένη χρήση (και κατηγορία) οπότε πας με ΠΔ 71/88. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elec Sakis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2020 Εάν πας με το ΠΔ 41/2018 τότε το ΚΔΑΠ (για παιδιά άνω των 5 ετών) ανήκει στην Εκπαίδευση: ''Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται τα κτίρια ή τμήματα κτιρίων για διδασκαλία, όπως ..... κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά άνω των 5 ετών ....'' Για κάτω των 5 ετών ανήκει στην Υγεία και Πρόνοια. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα