Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
για το ποια ειναι πιο δυσκολη δεν το ξερω και κατα τη γνωμη μου μην ακους κανεναν (χωρις να θελω να προσβαλλω καποιον εδω) παρα μονο καποιον που εχει τελειωσει και τις 2 σχολες...

Συμφωνώ απόλυτα μ' αυτό και όλα τ΄ άλλα είναι απλές εκτιμήσεις.

 

εγω που τελέιωσα στο ΕΜΠ πολιτικος μπορω να σου πω οτι θελει διαβασμα βαρβατο και αν εχεις βλεψεις για εξωτερικο με περγαμηνες τοτε σιγουρα ορμα στο ΕΜΠ---δεν ξερω με τα αλλα πολυτεχνεια τι γινεται αλλα ΕΜΠ με εναν βαθμο της ταξης του 7,5-8 χτυπας berkeley,MIT και οτι αλλο γουσταρεις ΜΕ υποτροφια.

Το αυτό ισχύει σίγουρα και για το Αριστοτέλειο τουλάχιστον. Σε μια τέτοια περιπτωση περισσότερο να ξέρεις ότι μετρούν οι συστατικές επιστολές που θα πάρεις απ' τους καθηγητές σου.

Δημοσιεύτηκε

Και μην σε απασχολει ποια σχολη ειναι πιο δυσκολη. Ολες θελουν διαβασμα. Επελεξε με βαση τι σου ταιριαζει. Αν ημουν απο Θεσσαλονικη θα δηλωνα απθ.

 

Μην νομιζεις παντως οτι απο εμπ κ απθ βγαινουν ολοι τσακαλια κ απο πχ πατρα κ ξανθη βγαινουν χαμηλοτερου επιπεδου. Διαφορα μικρη υπαρχει στις βασεις/γνωσεις εισακτεων των μεν και των δε αν το δουμε στατιστικα. Και οι υποδομες ειναι διαφορετικες φανταζομαι.

 

Η διψα ομως για γνωσεις ειτε περασεις πατρα ειτε απθ ειναι που θα σε κανει να μεγαλουργησεις. Συμφοιτητες μου απο δπθ (ημμυ) διαπρεπουν στην αμερικη. Θα γινεις τοσο καλος οσο το θες εσυ στην τελικη. Θα το επιβεβαιωσουν και μπολικα μελη του φορουμ.

Δημοσιεύτηκε
... Από άποψη δυσκολίας, για να τελιώσεις την σχολή..

 

Mην το βαζεις σε αυτη τη βαση. Το Πανεπιστημιο ειναι εκει για να σου δωσει γνωσεις. Το τι θα παρεις εξαρταται απο σενα. Αν θα εισαι απο αυτους που θελουν να παρουν οσα πιο πολλα μπορουν , τοτε και τα αποτελεσματα θα ερθουν απο μονα τους.

 

Αν επισης διαχειριστεις σωστα τον χρονο σου θα δεις οτι υπαρχει χρονος και για καλο διαβασμα και για καλη φοιτητικη ζωη.

Δημοσιεύτηκε

ΑΠΘ, ΕΜΠ και τα δύο είναι πολύ καλά ιδρύματα. Εγώ θέλω μόνο να σου πω, ερχόμενη από οικογένεια που σπούδασε παιδιά σε άλλη πόλη, να το σκεφτείς πολύ πριν βάλεις την οικογένειά σου σε όλο αυτό το έξοδο, δηλώνοντας Αθήνα. Δεν ξέρω βέβαια τα οικονομικά της οικογένειάς σου αλλά οι δικοί μου έφτυσαν αίμα. Και πίστεψέ με, δε θες να έχεις αυτή την πίεση. Οι καιροί είναι δύσκολοι και μιλάμε για 5 χρόνια. Είναι κρίμα εφόσον μένεις κοντά σε ένα καλό Πολυτεχνείο. Καλύτερα να φυλάξεις αυτά τα λεφτά για ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό ή για το μελλοντικό σου γραφείο που λέει ο λόγος.

  • Upvote 2
Δημοσιεύτηκε

αν επιθυμεις να κανεις ακαδημαικη καριέρα, τότε προτίμησε ΕΜΠ ή ΑΠΘ, εκεί αυτά παίζουν ρόλο. Πάντως στην αγορά να ξέρεις ότι από ένα σημείο και μετά μετράει τι μηχανικός είσαι (αν ξέρεις ή όχι) και όχι τόσο που τελείωσες.

Μην ξεχνάς ότι λόγο πτυχείου όπου και να πας, εργοστάσιο/εργοτάξιο/κατασκευές, θα έχεις υφισταμένους. Δηλαδή θα πρέπει να ξέρεις τι κάνουν σωστά και τι όχι, που είναι ο καθένας, αν είναι σε θέση (καθημερινά) να δουλέψει σωστά, να μπορείς να τους απολύσεις κλπ κλπ, πέρα από το τεχνικό αντικείμενο της μελέτης/επίβλεψης και της υπογραφής, ο εργοδότης περιμένει από τον μηχανικό να κάνει και τον προϊστάμενο/υφιστάμενο/εργάτη/πασπαρτου/λογιστή/ελεγκτή κλπ κλπ, και αυτά δυστυχώς δεν στα μαθένουν στο πολυτεχνείο (εγώ ΕΜΠ τελείωσα)

Δημοσιεύτηκε

Σαν Πολιτικός σου συστήνω ανεπιφύλακτα το επάγγελμά μου, παρόλο που δεν είναι όλα ρόδινα όπως μετά από κάποια χρόνια θα διαπιστώσεις (αλλά αυτό συμβαίνει σε πολλά επαγγέλματα).

 

Σαν απόφοιτος Ξάνθης επίσης σου συστήνω ανεπιφύλακτα την σχολή μου γιατί έχει ξεπεράσει τα φαντάσματα του παρελθόντος και πλέον νομίζω είναι ισάξια (εδώ και χρόνια) με τις άλλες σχολές. Για περισσότερο κύρος στο δίπλωμά σου φυσικά επιλέγεις ΕΜΠ.

 

Την ευκολία μην την ψάχνεις. Είναι ανάλογα ποια είναι η τρέλλα σου και η όρεξή σου. Όλα σου φαίνονται δύσκολα αν δεν τ' αγαπάς

Καλή σταδιοδρομία ότι κι αν επιλέξεις :D

Δημοσιεύτηκε

Εγώ τελείωσα Ηλ.Μηχανικός στο ΑΠΘ με ειδικότητα στις τηλεπικοινωνίες. Για τη δυσκολία της σχολής σου είπαν παραπάνω, αυτό το τμήμα είναι το δυσκολότερο στην Ελλάδα και ειδικά αν πάρεις κατεύθυνση τηλεπικοινωνιών.

 

Στο 5ο εξάμηνο διαλέγεις κατεύθυνση, ενεργειακός, ηλεκτρονική και υπολογιστών ή τηλεπικοινωνίες. Οι περισσότεροι πάνε ενεργειακοί τώρα να τελειώνουν.

 

Από δουλειά στο αντικείμενο του ηλεκτρολόγου σε σοβαρή εταιρία (οχι κατασκευαστική) έχει αμέσως. Για Θεσσαλονίκη αλλα κυρίως Αθήνα μιλάω.

 

Αν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς με μελέτες τότε γίνε πολιτικός μηχανικός. Έχει λεφτά .... αν έχεις πελάτες.

 

Αν γίνεις πολιτικός μηχανικός οι ευκαιρίες απασχόλησης είναι σε κατασκευαστικές εταιρίες και γραφεία. Τα λεφτά στην αρχή θα είναι 750-1000 Ε και με απόδειξη παροχής υπηρεσιών (όχι πρόσληψη)

 

Θα σου πω περιληπτικά τη απέγιναν οι συμφοιτητές μου (ηλ.&πολιτ.) απ τη σχολή:

 

Ηλεκτρολόγοι : 3 καθηγητές πληροφορικής στο δημοσιο, 3 κινητή τηλεφωνία, 1 έχει εταιρία με φυσικό αέριο, 1 δουλεύει σε γερμανική εταιρία με ανεμογεννήτριες, 1 σε εταιρία συντήρησης Ηλεκτρομηχανολογικά και 1 (εγώ) δούλευα σε τηλεπικοινωνιακά έργα και τώρα έχω γίνει web-κομπιουτερας και κάνω και καμια μελέτη :)

 

Πολιτικοί: 2 σε κατασκευαστικές για κοστολόγηση, 1 σε κατασκευή ως μηχανικός έργου, 1 σε τεχνικό γραφείο για διάφορα

Δημοσιεύτηκε

Αν δεν σε ενδιαφέρει να σταδιοδρομήσεις πάνω σε συγκεκριμένη ειδικότητα μηχανικού τότε βάσει της υπάρχουσας κατάστασης θα σε συμβούλευα Π/Μ

 

:wink:

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα! Μόλις τελείωσα κι εγώ πανελλήνιες και είμαι ανάμεσα σ αυτές τις δύο σχολές! Θα μπορούσε κάποιος να αναφέρει τι επιλογές απασχόλησης έχει η κάθε σχολή? πχ σε τι μπορεί να ειδικευτεί και να ακολουθήσει ως επάγγελμα κάποιος αφού τελειώσει την καθε σχολη? Ευχαριστώ!

Δημοσιεύτηκε

Γιατί δεν πας και στις 2. Δεν είναι τόσο δύσκολο, το έχω κάνει. Η αλήθεια είναι πως αν πας πρώτα ΠΜ δύσκολα θα πας μετά ΗΜΜΥ. Το αντίθετο έχει γίνει από αρκετούς.

Όσον αφορά σύγκριση των 2 σχολών, από πλευράς δυσκολίας, δεν τίθεται. Ο βασικός κορμός γνώσεων είναι ο ίδιος. Ελάχιστη διαφορά αντιλήφθηκα μεταξύ πεδίου-ελαστικότητας- μηχανικής ρευστών ή αυτόματου ελέγχου-δυναμικής. Η δυσκολία είναι περίπου η ίδια και πίστεψέ με στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι και πολύ μεγάλη. Το επίπεδο σπουδών σου θα εξαρτηθεί κυρίως από την προσωπική σου προσπάθεια και εμβάθυνση.

Όσον αφορά το κύρος των ιδρυμάτων, εκτός Ελλάδας η ίδια ανυποληψία υπάρχει για όλα. Περισσότερο παίζει ο καθηγητής που θα σου δώσει συστατικές και αυτοί οι καθηγητές είναι που καθορίζουν το καλύτερο επίπεδο ενός τομέα μιας σχολής από άλλο τομέα ή από άλλη σχολή. Π.χ. κάποτε στους δομοστατικούς λόγω Τάσιου το ΕΜΠ θεωρούνταν κορυφή με διαφορά, πλέον σε αυτόν τον τομέα η Πάτρα (Φαρδής, Οικονόμου) αλλά και η Θεσ/νίκη (αντισεισμικό Πενέλης, Αναστασιάδης (βασικός συγγραφέας του ΕΑΚ)) ίσως να αντιμετωπίζονται καλύτερα.

Σε γενικές γραμμές για την ελληνική αγορά εργασίας ισχύει κατά πολύ το μεγαλύτερο φάσμα του ΠΜ και γενικά όσα ειπαν οι προηγούμενοι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.