Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: πόσο θα μου κοστίσει η κατασκευή στάβλου;


nikoskriti

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Είμαι νέος εδώ, και παρακαλώ αν υποβάλω το ερώτημά μου σε λάθος κατηγορία συγχωρέστε με και διορθώστε με..

Θέλω αν μπορεί κανείς σας να μου δώσει περίπου μια εικόνα σχετικά με το κόστος ενός στάβλου πάχυνσης μοσχαριών (30 ατόμων). Στο περίπου...

Και πόσα τετραγωνικά θα περιλαμβάνει η κατασκευή αυτή στέγασής τους;

Χρειάζομαι άδεια οικοδομική;

Απο πού ξεκινώ τις διαδικασίες;;

 

Σας ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Όπως καταλαβαίνεις τόσο γενικόλογη αρώτηση δεν μπορεί να απαντηθεί ούτε καν χονδροειδώς.

Σε συγχαίρω για την επένδυσή σου αλλά το πρώτο πράμα που πρέπει να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με τον μηχανικό της εμπιστοσύνης σου ώστε να σε καθοδηγήσει.

Στη συνέχεια εδώ είμαστε αν προκύψει κάτι..

Link to comment
Share on other sites

@nikoskriti ο σχεδιασμός των σταυλικών εγκαταστάσεων θέλει μεγάλη προσοχή.

Το να βρεις έναν μηχανικό απλώς της εμπιστοσύνης σου δεν θα σου λύσει το πρόβλημα. Απο την εμπειρία μου σου λέω οτι θα πρέπει να έχεις μηχανικό που να έχει μια σχετική εμπειρία στις κτηνοτροφικές μονάδες γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχω δει πολλούς "παπάδες" απο μηχανικούς. Ένος σταύλος δεν ειναι απλώς η άδεια ενός σπιτιού.

Πρέπει να προηγηθεί μελέτη σχετικά με το χώρο εγκατάστασης π.χ. αν βγαίνει άδεια στη συγκεκριμένη τοποθεσία απο πλευράς περιβαλλοντικών όρων και μέχρι πια δυναμικότητα? Επιπλέον, θα πρέπει να τηρούνται οι κοινοτικές και εθνικές προδιαγραφές για μια μονάδα, πολυ περισσότερο για μιά μονάδα πάχυνσης μόσχων όπου αυτές οι προδιαγραφές είναι πολλές τ.μ. ανα ζώο μήκος ταίστρας και πολλά άλλα.

Τέλος μπορείς να ρωτήσεις στη δ/νση γεωργίας ή σε ιδιώτες γεωπόνους μελετητές, αν είσαι δικαιούχος κάποιου επενδυτικού προγράμματος προκειμένου να επιδοτηθείς για την κατασκευή της κτηνοτροφικής μονάδας.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. κάτι ακόμα θελω να μου πειτε αν γνωρίζετε.. σε πόση απόσταση απο κατοικημένη περιοχή μπορεί να γίνει ο στάβλος αυτός;;; και σε πόσα στρέμματα χωραφιού απαιτείται απο νόμο μια τετοια μονάδα;

 

ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν..περίπου 25-30 ζώα, έξω, αλλά κοντά στο Διμήνι Βόλου με πληθυσμό 3000 περίπου.Μόνο μοσχάρια για πάχυνση. Όχι μάνες και ταύρους. Όχι παραγωγή γάλακτος. Μόνο πάχυνση μοσχαριων.

Link to comment
Share on other sites

από την κατοικήσιμη περιοχή έχω δύο χωράφια. 5 στρεμμάτων. και 3 στρεμμ. γι' αυτό και ρωτάω για απόσταση από την πόλη. να δω που μου επιτρέπεται να το φτιάξω γιατί το ένα είναι σχετικά κοντά.

εντομεταξύ στο Διμήνι έχουν κι άλλοι τέτοιου είδους μονάδες με πιο πολλά ζώα και σχεδόν μέσα στα σπίτια των κατοίκων χρόνια τώρα. αυτούς πώς τους το επιτρέπουν;

Link to comment
Share on other sites

Το Διμήνι έχει πληθυσμό 2109 άτομα με βάση την απογραφή του 2001. Η απόσταση απο τα όρια του χωραφιού σου με τα όρια του οικισμού θα πρέπει να είναι 400μέτρα για δυναμικότητα 22 έως 40 μόσχων πάχυνσης.

Πρέπει να βρείς απο την πολεοδομία του νομού σου το χάρτη με τα όρια του οικισμού, διότι τα όρια δεν ειναι τα τελευταία σπίτια που φαίνονται με το μάτι!!

Νομίζω πως υποχρεωτικά θα πρέπει να το κατασκευάσεις στο αγροτεμάχιο των 5στρ μιας και εκτός οικισμού δεν επιτρέπεται η δόμηση σε αγροτεμάχια έκτασης κάτω των 4στρεμμάτων.

Προφανώς και δεν επιτρέπεται η λειτουργία των μονάδων εντός οικισμών και σίγουρα δεν έχουν την απαιτούμενη άδεια για εκεί, απλώς δεν τους έχει καταγγείλει κάποιος και γιαυτό είναι ακόμη εκεί.

Πάντως αν ειναι όντως ιδιωτικός υπάλληλος και μέχρι τώρα δεν είχες άλλα εισοδήματα απο τη γεωργία καλό είναι να περιμένεις κανένα μήνα ακόμη να "ανοίξει" ο αναπτυξιακός νόμος μήπως και μπορείς να επιδοτηθείς την κατασκευή της μονάδας μέχρι και 45% επιδότηση (όπως ίσχυε τουλάχιστον με τον προηγούμενο επενδυτικό νόμο).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.