Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια για οίκημα σε κτήμα με θερμοκήπιο


vickmarie

Recommended Posts

:P Καλησπέρα,

είναι η πρωτη φορά που απευθυνω ερώτηση οπότε συγχωρήστε μου τυχόν λάθη.

Έχω ένα χωράφι στη νότια κρήτη,εκτός σχεδίου,2στρ με θερμοκήπιο 1,5στρ και 0,5στρ χέρσο. Είναι στις 2 απέναντι γωνίες σε διασταύρωση δύο δρόμων,δυστυχώς όχι αγροτικών αλλά δρόμων του ΤΟΕΒ{εταιρεία ύδρευσης για τα χωράφια} με ενιαίο τοπογραφικό και συμβολαιο στο όνομα του άντρα μου που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης. Προσπαθώ να βρω κάποιο νόμιμο τρόπο,όσο και αν αυτό είναι δυνατό στην περίπτωση μου, για να φτιάξω ένα σπίτι γύρω στα 60τμ. στο μικρό κομμάτι.

Έχω ακούσει ότι:

1. Αν πάρω βεβαίωση από τον πρόεδρο του χωριού ότι υπήρχε παλιό οίκημα μπορώ να βγάλω άδεια

2.Ότι μπορώ να φτιάξω αποθήκη χωρίς άδεια??

Υπάρχει κάποιος άλλος ίσως τρόπος?

Θα το εκτιμούσα αν με βοηθούσατε μια και οι γνώσεις μου γύρω από το θέμα είναι ελάχιστες

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Απ' όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, διαφορετικές χρήσεις (π.χ : κατοικία & θερμοκήπιο) δεν μπορούν να συνυπάρξουν,πολύ δε περισσότερο να αδειοδοτηθούν, αλλά αυτό μάλλον το γνωρίζετε και εσείς.

Σε ότι αφορά στο παλιό οίκημα που θα '' ισχυριστείτε '' , απλά προσέξτε διότι στο ήδη εγκεκριμένο Τοπογραφικό του Θερμοκηπίου που υφίσταται (πιστεύω πως έχετε άδεια γι' αυτό...δεν μας το διευκρινίζετε απολύτως) θα έπρεπε να φαίνεται. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που δεν υπάρχει Τοπογρ. Διάγραμμα, το '' προυφιστάμενο οίκημα'' (νομίζω εννοείτε πρό του 1955) θα πρέπει πλέον να αποδυκνείεται απο τίτλους ιδιοκτησίας στους οποίους να αναφέρεται ή αεροφωτογραφίες κ.α.

Αγροτική αποθήκη μπορείτε να κάνετε εφόσον τη δικαιούστε,(αρμοδιότερος για υπολοιπόμενες επιφάνειες , αμοιβές κ.α είναι ο μηχανικός σας), πάντα φυσικά με έκδοση οικοδομικής άδειας και στα πλαίσια πάντα του χαρακτήρα αυτής ωε βοηθητική εγκατάσταση του θερμοκηπίου. Εξυπακούεται στο όνομα του κατ' επάγγελμα αγρότη. Ανευ οικοδομικής άδειας, το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι μια αποθήκη έως 15 τετρ.μέτρων (για φύλαξη εξοπλισμού κ.α) η οποία κατόπιν έγκρισής απο τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της περιοχής σας (κατόπιν υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών), προσκομίζεται στην Πολεοδομία και παίρνετε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας (διάρκειας ισχύος 6 μηνών).Και τούτο, διότι όπως λέτε ο σύζυγος είναι κατ' επάγγελμα αγρότης και τη δικαιούται.

Περισσότερες διευκρινήσεις, διαδικασίες, δικαιολογητικά και κόστη μάλλον θα πρέπει να τα πληροφορηθείτε μέσω κάποιου συναδέλφου μηχανικού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.