Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια

Κατι που μπερδευτικα λιγο....Το υπαρχον που θα λυσω με ΕΑΚ1985 με τι ΕΚΩΣ ?

Δημοσιεύτηκε

Γενικά έχε υπόψη σου ότι όταν λύνεις με Αντισεισμικό Κανονισμό του 1959 ή του 1985, χρησιμοποιείς τον Κανονισμό Σκυροδέματος του 1954, ενώ όταν λύνεις με Αντισεισμικό Κανονισμό του 1995 ή του 2000, χρησιμοποιείς τον Κανονισμό Σκυροδέματος του 2000.

  • 4 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Γειά σας, πρώτη φορά ασχολούμαι με προσθήκη και έχω αγχωθεί λίγο. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με το παρακάτω ερώτημα . έχω στύλο με οπλισμό 8φ16 στο ισόγειο και χρειάζομαι για την προσθήκη του α και β ορόφου 10φ16 (από επίλυση) πώς να φυτέψω τα δυο νέα σίδερα ?έχει ασχοληθεί κάνεις με κάτι αντίστοιχο? Διάβασα και από έναν συνάδελφο εδώ στο φόρουμ μια αντίστοιχη περίπτωση αλλά δεν έβγαλα κάποιο συμπέρασμα. Αν δεν έχετε πάει για μπανιο…δωστε καποια βοηθεια.

 

Ευχαριστώ

 

Παρατήρηση: Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Δημοσιεύτηκε

Απ’ότι κατάλαβα από τα λεγόμενα σου υπάρχουν είδη 8 αναμονές αλλά εσύ χρειάζεσαι 10 για το επόμενο όροφο. Αν ισχύει αυτό νομίζω ότι με δύο τρύπες εκεί που είναι οι άλλες αναμονές καλό καθάρισμα και προσθήκη ρητίνης στα νέα σίδερα είσαι καλά. Αν όμως τα δύο νέα σίδερα βγαίνουν ότι χρειάζονται το ισόγειο τότε έχεις άλλο θέμα .

Δημοσιεύτηκε

Κατ' αρχάς ξεκαθάρισε αν ο οπλισμός αυτός αυτός είναι αναγκαίος για την παραλαβή των ροπών σχεδιασμού στον πόδα του υποστυλώματος. Αν δεν είναι, δεν χρειάζεται να φυτέψεις τίποτα...

Δημοσιεύτηκε

Ευτυχώς χρειάζομαι τα 10 σίδερα για την προσθήκη μ'ονο. Οπότε φυτεύω 2 δίπλα από τις αναμονές. Φαντάζομαι θα έχει κάποια δυσκολία το τρύπημα. Πόσο θα ήταν καλό να τρυπήσω (πόσα εκατοστά περίπου;) και τι είδους ρητίνη να βάλουμε? Ευχαριστώ πολύ

Δημοσιεύτηκε

Διάνοιξη οπών τουλάχιστον 30cm βάθος με αρίδα μεγαλύτερη κατά 4mm (δηλαδή Φ20 για Φ16 σίδερο) και λεπτόρρευστη ρητίνη sikadur52 (άποψη μου για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο). Απλά χρειάζεται καλό καθάρισμα η οπή.

Δημοσιεύτηκε

Θα επιμείνω στο προηγούμενο μήνυμα. Η ρητίνη πρέπει να έχει αδρανές, να μην είναι λεπτόρευστη και να έχει μικρό pot life. Λεπτόρρευστες ρητίνες ενέσεων με pot life 15 ~ 30 λεπτά (κατά Sika τύπου Ν ~ LP) συνήθως προλαβαίνουν να απορροφηθούν από το σκυρόδεμα προτού αυξηθεί το ιξώδες τους. Στην περίπτωση που η οπή αγκύρωσης διαπερνά αρμό διακοπής σκυροδέτησης, ρωγμή, ή τμήμα με κακή συμπύκνωση, η αποτυχία είναι εγγυημένη.

Τα αδρανή και το μεγάλο ιξώδες βοηθούν να αποφύγουμε την απορρόφηση από το σκυρόδεμα. Επιπλέον με τα αδρανή μειώνεται ο ερπυσμός που εμφανίζουν οι ρητίνες, που για διαφορά διαμέτρων οπλισμού - διατρήματος 4mm δεν είναι αμελητέος. Άσχετα που το αποσιωπούν οι κατασκευαστές.

Η Sika για την δουλειά αυτή έχει το anchorfix που είναι ταχύπηκτο. Η Sintecno το sinpast που έχει αδρανή. Άλλες εταιρίες έχουν τα δικά τους... Σε κάθε περίπτωση, πέρα του τι λέει ο κάθε κατασκευαστής, προτίμησε υλικό υψηλού ιξώδους, με αδρανές, αν υπάρχει θιξοτροπικό. Αν έχεις όρεξη, μπορείς να πάρεις μία ρητίνη τύπου S2 ή sikadur52 και να προσθέσεις πυριτική παιπάλη (ποτέ τσιμέντο). Αλλά μάλλον δεν θα έχεις, οπότε πάρε κάτι έτοιμο... Χώρια που στο τελικό μείγμα δεν θα πετύχεις τόσο καλή εργασιμότητα.

Τώρα για την αγκύρωση:

Κανονικά η αγκύρωση εντός του κόμβου απαγορεύεται. Επιπλέον, ο υπολογισμός που συνήθως κάνουν οι εταιρίες -και πολλοί συνάδελφοι- θεωρώντας κωνική αστοχία του σκυροδέματος, είναι λάθος για αγκύρωση οπλισμών σε θέσεις όπου αναπτύσσεται η ρηγμάτωση (στάδιο ΙΙ). Επομένως μήκη πάκτωσης της τάξης των 25cm ~ 35cm είναι απολύτως εξωπραγματικά. Συντηρητικές αλλά ρεαλιστικές τιμές θα λάβεις αν διαστασιολογήσεις βάσει συνάφειας (fbd) για μία διατομή διαμέτρου 2mm μεγαλύτερη από την διάμετρο του διατρήματος. Φυσικά πρέπει να συνεκτιμηθούν και άλλες παράμετροι. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ένα μήκος αγκύρωσης από ένα μέτρο και πάνω πρέπει να θεωρείται ικανοποιητικό.

 

Υ.Γ: Είσαι σίγουρος ότι έκανες έλεγχο του πόδα του υποστυλώματος με τις ροπές σχεδιασμού + αξονικό και όντως απαιτούνται τα 10Φ16;

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

δεν μπορω να καταλαβω παντως πως γινεται να χρειαζεται παραπανω οπλισμος στους ανω οροφους (δεδομενου οτι δεν εχουμε πολυκατοικια με τοιχωματα) σε σχεση με το ισογειο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.